Bebek Beslenmesi lütfen yardımmmmmmm......

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bbbeyaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2011
74
1
46
İstanbul
bebeğim 9. ayına girdi ve halla 7 kilo 6. aydan sonra kilo alımı durdu dr. götürdüm ama dr. bişi demedi deliye döndüm vitamin yazdı kullanıyorum ama kilo almıyor ne yedirmem gerekiyor sabah ögle akşam ne vermeliyim sizce bana kendi tariflerinizi yazr mısınız hem zekası hemde kilosu için lütfen şu sıralar dişte çıkardı miniğimiz ve soguk algınlıgıda geçiriyor dahada zayıflar diye korkuyorumm yardım edin lütfennnn.....

merhabalar... öncelikle sakin olmani tavsiye ederim sakin uzme kendini ins toparlar bebegin.
emziriyormusun? bebeklerin dis cikarma ve hastalik esnasinda kilo almamasi gayet normal. onuda bir birey olarak kabul etmelisin onunda istahsiz oldugu zamanlar olur ve dis cikarma cok sancili bir surectir. benim bebegim 7 aylik ayni seyleri
bizde atlatiyoruz. sana tavsiyem bol bol emzir madem hasta en iyi antibiotik odur. ben mesela geceleri saat kuruyorum o uyanmadan alip uykuda 2 saate bir emziriyoru
.... sonra : kilo alimi icin. fos kilo almasin bebegin tiknaz ve sagliksiz olmasin. ben sabah kahvaltisini elimle yaptiriyorum bazen kasik agzini acitiyor ya dis cikarirken istahli yiyor ozaman. kahvaltida bryaz peynir zsmeytin salatalik domates pekmez birde doyurucu olsun diye elma rendeleyip icine biskuvi birde kuruyemis( ceviz badem ve findigi blendirdan gecirdim) bunlar beyin gelisimi icin cok onemli bosver vitamini. sonra gun asiri yumurtanin sarisini veriyorum kahvaltida. hafta 2/3 defa haslanmis tavuk yine blendirdan gecirip elimle veriyorum. yani sarimsakli yogurt. hastalanmasin diye tavsiye edebilirim. oglenleride tahilli ve balli irmikli kasik mamasibdan. kabizlik cekmesin diyede bebek rezene cayi. uyutmadan once emziriyorum gunduz 4 gece 4 defa. bebegim asiri kilolu degil ama cok atik ve normal sinirkarda kilosu. umarim faydasini gorursun uzulme sakin Rabbim saglik sihhat verdikten sonra hersey olur ....

canım aynen sakin ol, doktorun endişe edilecek bir durum görmediyse o kadar endişqelenecek bir durum yok demektir ama, anne
olduğun için anlayabiliyorum kaygılarını,
ben öğünlerinin yanında hep yoğurt vermeye çalışıyorum ve hatta yoğurtsuz yemek yemiyor gibi birşey şuanda, hergün meyve yemesini sağlıyorum
kesinlikle, ve bazı anneleri görüyorum cocuk taneli yemeye başladığı halde cçocuğua habire çorba veriyorlar, ok sebze çorbasıda yararlıdır fakat
eğer cocuk taneli besin tüketebiliyorsa taneli olarak sebzeleri vermek gerekiyor yada tavuk,

haftada bir balık yedirmeyeye çalışıyorum kesinlikle,
sabah kahvaltılarındabir iki kaşık pekmez veriyorum, oda pekmeze çok alıştı yemediği zaman kahvaltı yapmak istemiyor geçen gün babası yedirirken unutmuş
kendini parçalıyor pyememek için, benim bebeğim kilolu bened kilodan dolayı kaygılandım fıakat doktor zaten bellir bir zamandan sonra bebeklerin ister istemez kilo vereceğini söylüyor büyüdükçe ,
evet kilosu cok mühim değil sağlıklı bir vucudu olması en önemli şey bence

zeka gelişimi için 9. aydan sonra ceviz,balık verebilirsin,bence kilosuna fazla takma çok zayıf değil çünkü sağlıklı olsun önemli değil,gelişimi açısından vitaminli şeyler yedirmeye çalış,zaten artık sofra yemeklerinden yiyebilir,az tuzlu,az salçalı olmak kaydıyla.Şimdi kış geliyor zaten bürsürü mevsim meyvesi sebzesi var,eğer kaşıkla yemek istemiyorsa elininlede yedirmeyi deneyebilirsin,diş çıkardığı için iştahsız olması çok normal,benim kızımda yeni diş çıkardı iştahı bu aralar düzeliyor,yemesi gereken yemediği şeyleri elimle yediriyorum öyle yiyor öyle bi dene bence,mesela meyve hiç yemez,üzümü kabuğunu çekirdeğini çıkarıp küçük küçük elimle veriyorum.15 günde bir karaciğer,haftada 2 kere tavuk et bunları ezip elinle yedirebilirsin,kilo aldırıcak kadar yemesini düşünme,vitamini vücuduna girsin yeter

bi tavsiyem daha domates çorbası ve tarhana çorbasını bir dene istersen,hem faydalı olur.Tereyağda çok gerekli bebekler için pastorize olucak,domates çorbası yaparken biraz tereyağda un kavurabilirsin mesela lezzetli oluyor

Back