• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi lütfen yardımcı olun

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gokcesultan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2010
40
4
88
merhaba siteyi sürekli takip ediyorum 15 gün oldu doğum yapalı sezeryan ile doğum yaptım beeğim 2 800 doğdu ve bana çok küçük geliyor:( hastanede sütüm gelemedi eve geldim duş aldım ve sütüm gemee başladı ama sütümü sağdığımda bir gögsümden en fazla 30 cc cıkıyor acaba bu yeterli mi bebeğim süreli birşeyler emmek istiyor 30 cc günde 3 sefer mama veriyorum çok kokruyorum sütümün artmamasından yeni doğum yapn arkadaşların sütleri ne durumda acaba benimksii normal mi? ben mi vesvese yapıyorum daha sonradan artıcak mı ? cevaplandırısanız çok sevinirim teşekkürler

ben hiç ölçüm yapmamıştım, ama doğumun ikinci günü sabaha kadar sürekli emdi. uyuyordu yatırıyordum beş dakika geçmeden ağlayıp uyanıyordu, hemen emziriyordum. sabaha kadar perişan oldum ama değdi, sütüm çoğaldı. yani en iyi çözüm emzirmek.

canım merak etme benimde 3 gün sütüm gelmedi bebeğim de emmedi ilk 8 gün..pompayla sağdımda ise iki memeden anca 30-40 cc çıkıyodu..sonradan çoğaldı yaklaşık 10 gün sonra falan..tabi bebeğin emmesiyle de alakalı emmediği zamanlarda fazla olmuyodu sütüm..çoğalır yani merak etme sen yeterki süt olmasada emzir o getirir sütünü..hem zaten yeni doğan bebek için gayet yeterli 30 cc..iki saatte bi emzirirsen hiç aç kalmaz merak etme..benim oğlum da 2960 doğmuştu 15 günün sonunda 3480 olmuştu fazla emmediği sütümün de fazla gelmediği halde..sağlıkla büyüt bebeğini inşallah..

merak etme canim benim bebesim 20 gun yogum bakimda kaldi ben odurede hic sutumu sagmadm bile ama geldi sonra cok sukur ilk gunler icin normal sutunn az gelmesi.bence surekli dusa gir gigsune masaj yaparak dus al ben hep oyle yaparim sende gogsunun sut doldugunu hissediceksin ins.benim bbebegimde 2600 dogmusdu.doktorum kucuk dogan bebeklerin daha cbuk buyudugunu soylemisdi.bide sut sagarken makineyla sagma bence elinle sag emin ol daha cok cikicak.bnde makinayla saginca cok az gelirdi mralim bozulurdu bign bide eimle sagiyim dedim hem daha kolay hemd aha cok geliyo sonra makinami hic kulanmadim.bebegini gule gule buyut ins

Merak etme canım. Onun midesi ne kadar ki? Benim sütüm de o kadardı. Sık sık emzir. Göğsünün dolmasını sakın bekleme. Emzirdikçe artacak göreceksin.
ilosunu da hiç takma kafana. Annem hep derdi: Anne karnı bebeğin büyüme yeri değil. Dünyaya gelince büyüyecek.
Çabuçak toparlayacak merak etme.
Mama verme sık sık emzir. Artacak sütün. Güle güle büyüt bebeğini.

Ne kadar sık emzirirsen, o kadar çok sütün gelir. Zamanla süt miktarı artacaktır. Bol su içmeyi de ihmal etme. Güle güle büyüt bebeğini:)

SLM bende 18 gün oldu doğum yapalı sezeyanla oldu malesef ilk günler süt gelmedi şimdi geliyor ilk sağdığımda 20cc iki göğüsten ancak çıkıyor du artık sağmıyorum sık sık emmek istiyor ama göğsümde 5dk kalınca uyuyor saatlerce emiyor bazende çekip çekip bırakıyor arada mama veriyorum doktor 20 dk emzir yeter diyor ama 20 dk emmiyor hemen uyuyor ne yapmalıyım bilmiyorum böyle olan varmı benden başka yardım edin lütfen

SLM bende 18 gün oldu doğum yapalı sezeyanla oldu malesef ilk günler süt gelmedi şimdi geliyor ilk sağdığımda 20cc iki göğüsten ancak çıkıyor du artık sağmıyorum sık sık emmek istiyor ama göğsümde 5dk kalınca uyuyor saatlerce emiyor bazende çekip çekip bırakıyor arada mama veriyorum doktor 20 dk emzir yeter diyor ama 20 dk emmiyor hemen uyuyor ne yapmalıyım bilmiyorum böyle olan varmı benden başka yardım edin lütfen

20 cc çıkması normal cnaıom benimde öyle çıkıyodu sıkıntı etme. ben normal doğum yapmama rağmen 3 gün sütüm gelmeid. 2 ay boyunca kızım ve meme bir bütün olmuştu. şimdi keyfi istese emiyor ve mama kullanmıyorum. ilk zamanlar mama vermiştim yav yavaş 15 günlük olduüu nda tamamen kesmiştim. sadece sıkıntı yapma.

cnm hiç telaş yapma çok normal, sonra taşacak o merak etme ama;

sık sık emzir, emzirmediğin zamanlarda sağ, ben öyyle yaptım, elimden pompa düşmezdi çıkan 30 cc bişey oldu şimdi taşıyor

moralini bozma, üzüldükçe sütün artacağı yerde azalır, üzülmenin bi faydası yok

bol su iç, inan süt yapan tek şey sıvı,

ve dinlenmen lazım, yormayacaksın kendini, uyuyabildiğin kadar uyu:6:

tek göğsünden 30cc gayet iyi hiç merak etme bence mama vermene gerek yok. devamlı aranmasının sebebi kendini güvende hissetme ihtiyacı. benim bebeğim 3200 doğmuştu 4. gün 2800 oldu. üzülme hepimiz geçtik bu günlerden :) inşallah mutlu ve sağlıklı bir şekildebüyür bebeğin.

Back