Lütfen yardım

Ahuu14

Yarabbim büyüksün...
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2014
3.908
3.712
Kızlar acil yardım ygs geçen sene haziranda yapılıyorken bu sene mart mış rast gele denk geldim inanamıyorum resmen sorunum şu o zamana kadar lise biteremesem ne yapacam (açık lise okuyorum ) üni. Ne kadar bekler ki diplomamı hayallerim suya mı düştü :KK43:(

Bence liseyi bitirmene gerek yok lise 4 te okuyanlar nasil girecek o zaman o sinava ?

YGS hep marttaydı, ilk senesi olan 2010dan sonra. Haziranda olan LYS.
YGS'ye girmek için lise mezunu olmanız gerekmiyor. Haziranda mezun olacaksanız girin marttaki ygs'ye
Bitiremem sanırım hazirana kadar :KK43:

açıktan okuma sistemini bilmiyorum, nasıl oluyor ki yani sınavların belli bir haftasi yok mu?
veya siz kaçıncı sınıftasınız şuan?
Şöyle kredili sistem benim şimdi 85 kredim var bitmesi için 192 olmadı lazım bu süreçte önümde 3 sınav var ama acaba üni. De bekler mi ki :KK43:

Kızlar acil yardım ygs geçen sene haziranda yapılıyorken bu sene mart mış rast gele denk geldim inanamıyorum resmen sorunum şu o zamana kadar lise biteremesem ne yapacam (açık lise okuyorum ) üni. Ne kadar bekler ki diplomamı hayallerim suya mı düştü :KK43:(
haziranda yapılan ygs değil lys 2. aşaması yani ki mart ayında lise sonda okuyanlarda giriyor

Şöyle kredili sistem benim şimdi 85 kredim var bitmesi için 192 olmadı lazım bu süreçte önümde 3 sınav var ama acaba üni. De bekler mi ki :KK43:

üniversite bir süre bekliyor, kazanıyorsunuz, yani tercih falan tamam, atıyorum istanbul üniversitesi hukuk geliyor, evrak tamamlamak için standart kayıt süresinin dışında ek bir süre alınıyor mezuniyetin sağlanamaması durumunda. ama bir kaç hafta bu süre. öyle 1 yıl falan beklemez üniversite.
ama siz daha yolun yarısına bile gelmemişsiniz, anlamadım şimdi yaklaşık ne zaman mezun olacaksınız ki? sistemi hiç bilmiyorum hani yanıltmayayım.

Yani şöyle söyleyeyim, lise son sınıf dengiyseniz şuan lise diplomanız olmamasını dert etmeyin ve sınava girin.
Ama o aşamada değilseniz nasıl lise 2 öğrencileri sınava girmiyorsa siz de girmeyin ve lise mezunu olmayı veya lise son sınıfa denk olmayı bekleyin

Lys haziran ayında yapılıyor. Dersleri hiç mi geçemeyeceksiniz ki bu sene giremeyeceksiniz?

85 krediniz var bitmesi için de 107 daha lazım

siz önce kredileri azaltın

u arada da üniversite sınavı konularını vs irdeleyin

lisenin son senesinde de denersiniz sınava girmeyi de

Bitmz gbi 3 sınavda en çok 30 ya da 35 kredi alırsn ve 1 derstn dahş kalmamn lazm

35 kredi bile alsanız 105 ediyor, 107 tutmuyor ki.
Bunda üzülecek veya kafa karıştıracak bir şey yok, mantıken lise bitmeden üniversiteye başlayamazsınız. Neden ygs'ye veya lys'ye bu kadar kafayı taktınız şimdiden?
Öncelikle lise bitsin ki üniversiteyi düşünün

35 kredi bile alsanız 105 ediyor, 107 tutmuyor ki.
Bunda üzülecek veya kafa karıştıracak bir şey yok, mantıken lise bitmeden üniversiteye başlayamazsınız. Neden ygs'ye veya lys'ye bu kadar kafayı taktınız şimdiden?
Öncelikle lise bitsin ki üniversiteyi düşünün
Kafayı takmamın sebebi evden kurtuluş yolu olarak görmem 24 yaşındayım ve biran önce üni. Başlamak istiyorum

X