şuan önünde birsürü mfci var ımm en az 80-90 bin mfci vardır onları bi çık kaldı mı sana 200 bin azcık dişi sık 120bin filan ol sosyoloji olur yani imkansız bir şey değil bence
şuan önünde birsürü mfci var ımm en az 80-90 bin mfci vardır onları bi çık kaldı mı sana 200 bin azcık dişi sık 120bin filan ol sosyoloji olur yani imkansız bir şey değil bence
Benim dönemimde secilecek meslek yoktu sözelde tarih cografya turkce felsefe için ogretmenlikler var di onlarda da atama yok hala Dersanelerde kapaniyor nerde calisacaksin.bi arkadasim cok az bi mat 2 netiyle işletmeyi kkazanmisti.ben esit agirliga calis derim.sozelci olmak sacmalikmis gec anladim.sartlar degistiyse bilemem tabi
bizim dönemde sıralaması cok cok geride olan ve hatta çözemedikleri sorulara şaşırdıgımız arkadaslar son birkac ay öyle bir yuklenmislerdi ki aralarında tıp kazanan da vardı...
umudunu kaybetme, hedef koy, calıs...
tercih zamanı sonuclara göre tekrar gelmeni tavsiye ederim ama.
eger tutkuyla istemiyorsan o meslegi 4yıl okumaktansa 2yıl calısıp sonra hedefledigin istedigin egitimi almak icin ugrasmak daha mantıklı geliyor bana.
Benim dönemimde secilecek meslek yoktu sözelde tarih cografya turkce felsefe için ogretmenlikler var di onlarda da atama yok hala Dersanelerde kapaniyor nerde calisacaksin.bi arkadasim cok az bi mat 2 netiyle işletmeyi kkazanmisti.ben esit agirliga calis derim.sozelci olmak sacmalikmis gec anladim.sartlar degistiyse bilemem tabi
bizim dönemde sıralaması cok cok geride olan ve hatta çözemedikleri sorulara şaşırdıgımız arkadaslar son birkac ay öyle bir yuklenmislerdi ki aralarında tıp kazanan da vardı...
umudunu kaybetme, hedef koy, calıs...
tercih zamanı sonuclara göre tekrar gelmeni tavsiye ederim ama.
eger tutkuyla istemiyorsan o meslegi 4yıl okumaktansa 2yıl calısıp sonra hedefledigin istedigin egitimi almak icin ugrasmak daha mantıklı geliyor bana.
tmde mat2 oldukça önemli hem bu açıdan hem de çok iyi bi ünide olmadıkça sosyolojinin iş imkanı oldukça az olduğundan türçe öğretmenliğini düşün derim ayrıca mat2deki açıklarını kapatmak 3 aydan fazla süreni alır sözel dersler ise 3 ayda halledilebilir :)
Tarih öğretmenliğininde pek ataması yok yıllardır atanamayan tanıdıklarım var,ama üniversitede kalabilirsin yüksek lisans falan yaparsın tarih üzerine.
Hosteslik için uygun olmayabilirim onlar manken gibi uzun oluyorlar :) özel universitede zor ya ailemin maddi durumu iyi ama özele göndermek istemeyebilirler.
Bu sene işine yaramayacak bir bölüme sırf üniversite okumak için gireceğine bir sene daha adam akıllı çalış düzgün bir bölüme gir. Şimdiki aklım olsa öyle yapardım ben.
Bu arada sınav zor değildi cicim be, sen yeterince çalışmamışsın. Liseyi 2003 te bitirdim, o kadar yıldan sonra sınava girdim sıralamada senden çok öndeyim. Sen bir yıl daha beklemelisin bence.