• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen yardım! Sütüm bitmesin...

Zeynocan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2008
1.039
115
123
15 gündür çalışıyorum, bebeğim 8 aylık.
Gündüzleri mecbur ayrıyız. ve ben günde 1 kez süt sağmak ve geceleri emzirmek suretiyle bebeğimi besledim. ancak ne yazık ki sanırım bu yeterli olmadı, şimdi göğüslerim sünger gibi :delphin:
sık sık emzirdim haftasonu ama nafile..
incir kaynattım suyunu içiyorum şu anda.
süt böyle hemen biter mi, tavsiye ve deneyimlerinizi paylaşın lütfen...

allahım bereket versin sütüme... :Saruboceq:

öncelikle çok şanslısınız bunu bilmenizi ve bu duruma çok fazla üzülmemenizi diliyorum.
ben üç aylık bıraktım oğlumu çalışmaya başladım ve sütüm gelmedi hiç değilse doktorların dediği o dört aylık süreyi emzirebilmeyi çok isterdim. bunun bende bıraktığı izi sanırım anca yaşayan bilir.
bol miktarda sıvı almanızı öneririm ancak bi şekilde azalıyor süt bunada kendinizi alıştırmalısınız. eğer imkanınız elveriyorsa öğlen emzirmeye gelebilirsiniz. ben çok boza içmiştim komposto su süt ve bitki çayı bunlarıda deneyebilirsiniz. ama işe başlayınca çocuğu bırakma stresi iş stresi ev işleri yorgunluk gerginlik vs. sebeplerden malesef süt sandığınızdan çabuk bitiyor.
allah onlara sağlık versin üzülmeyin çocuğunuz gereken süre kadar emmiş.

incir ve havucu kaytaıp suyunu ıcebılırsın ve rezeneyle kımyon tohumu kaynatıp ıc bende cok ıse yarıyor ama cokta uzulme 8 ayda kısa bır zaman değıl.

cnm bende oğlumu 8 ay emzirebildim.ağzını resmen kiltliyodu koluma yatırdığım an feryat figan.
öncelikle moralinin iyi olması gerekir ki beyinde ki hormonlar düzgün çalışıp süt için salgı üretilsin,
sonrada bol bol sıvı meyve suları,kompostu,meyve ve rezene çayı kuru üzüm de çok arttırır cnm,kapuz mevsimi nasılsa bol bol ye,ve bu arada annelik iç güdün bebeğim aç kaldı biberonla mama falan sakın verme benim yaptığım hatayı yapma cnm

ilk 6 ay cok onemli sen ne guzel 8 ay emzirmissin halada emzirmek istiyorsun seni kutlarim insallah kesilmez sutun.
rezene cayi, bol yesillik ve bulgur pilavida cogaltiyor sutu. benim bildigim bunlar

merak etme, emzirdikçe gelir, ne kadar emerse aynısı gelir. ekstra birşey yapmana gerek bile yok. bu işin sırrı ne kadar emzirirsen yerine o kadar üretirsin. akan bir nehir gibi düşün, yerine sürekli yenisi gelir. ama eskisine göre az emziriyorsan az gelmesi normal. bu iş arz talep meselesi. sakın dert etme bunu, kendini rahat bırak. benim ciddi emzirme problemlerim olmuştu, konunun uzmanı kanadalı bir doktor buldum nette. onun sayesinde 5 aylıkken oğlumu memeye dönderdim. bu süre içinde de süt ve emzirme uzmanı oldum diyebilirim. bir ara bunu iş olarak yapayım diye bile düşündüm. sırf bütün bebişler anne sütü emebilsin diye. oğlumun aldığı her hazır mama yudumunda nasıl kahroluyordum. biliyorum ki bu yazımı okuyan çoğu anne önemli bir ölçüde mama takviyesinde bulunuyor. sebebide bebişinin kendi sütü ile doymadığını zannetmesi. hep yanlış bilgilendiriliyoruz.

neyse zeynocan, sen emzirdiğin fırsatları değerlendir, merak etme bebişin çeker :)

Soğan çok güzel süt yapıyor arkadaşım.Hurma veTahin helvasıda aynı şekilde.Faydasını görürsün inşallah.Eczanelerde Vite malt'lar var .Alkolsüz bira mayası çok süt yapıyormuş.Deneyebilirsin.

Son düzenleme:
İş yerinde 3-4 saatte bir sağmaya çalışın ve tabiki bol bol sıvı alın. tamamen fizyolojik birşey siz sağdıkça ve bebek emdikçe kesilmeyecektir. Psikoloji de çok önemli.

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. Çok şükür normale döndü. Denemedik yöntem de bırakmadım.
Aynı sıkıntısı olanlar için acil netice veren bir uygulamayı paylaşmak istiyorum:
4 tane kuru inciri iyice yıkıyoruz nişastasından arındırıyoruz.
bunları doğrayıp 4 dakika kaynatıyoruz
sonra doğranmış 2 havucu içine ekliyor ve iki dakika daha kaynatıyoruz. Bunları 3 bardak suyla yaptım ve bir sabah, bir akşam içtim.
bu şekilde yırttım galiba :)

diğer tavsiyeler için de teşekkür ederim. evet vakit olunca sık sık sağmak arttırıyor ama sağdığında üç dört damla bişi gelince insanın da morali bozuluyor.
şükür atlattık.
inşallah 2 yaşına kadar emzirebilirim.

Canım emzirme uzmanı oldum demişsin merak ettim. benim kızım 7 aylık zor emziriorum. uyanıkken yatırdığım an feryat figan:(( çok istiyorum 2 yaşına kadar emzirebilmeyi. 5,5 ay direndim sadece anne sütü verdim şimdi de gece ve gündüz uyurken emiyor ama süreleri maksimum 8 dakika falan. 2 dk emip bıraktığı da oluyor. ne yapacağımı bilemiyorum. geceleri tahıllı gece maması veriyordum uyumadan önce bikaç gündür vermiyorum ama emmemiz artmadı:(( neler yapabilirim yardımcı olursan çok sevinirim.

bebekler büyüdükçe eme süreler azalıyor çünkü daha güçlü çekebiliyorlar. ben az emdiğini zannetmiyorum, pompan varsa bi dene bakalım nekadar süt geliyor (yalnız daha önce pompa kullanmadıysan bilmeni isterim ilk sağmada pek gelmez) eğer sütünün az gelirse zaten pompalamaya devam et çünkü sağdıkça sütün artar. ben sütümün azaldığını farkettiimde en az 4 saatte bir süt gelmesede ortalama 10 dk sağıyordum 2 gün sonra inanılmaz derecede çoğalyordu. kend haline bıraksaydım 4. ayımda bitmişti ama şu an 17 aylık çok şükür hala sütüm var!

olur olmadık şeyler yiyip içme bence sadece bol bol su iç ve geceleri emdirmen yeterli 8 aylık bir bebişi...

off ya benimde kızım 7 aylık ve sütüm yok denilecek kadar azaldı mam veriyorum 5 aylık besleyebildim kesintisiz anne sütüyle sadece ama şuan emzirmek için başladığımda 20 saniye var yok emiyo bırakıyo mama istiyo çıldırıyo süt gelmiyo diye napıcam bende isterdim emzirmek

Back