• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen yardım Malatyayla ilgilidir

Sananekimene

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2020
114
21
18
29
Arkadaşlar yazılarınız benim için çok önemli yıl başından sonra Malatya'ya taşımayı düşünüyoruz maddi açıdan kötü durumumuz iki çocuk var
Ve orda iş imkanları nasıl iş varmı bir yerden 20 bin TL para bekliyoruz o parayla borca girsek ev kredisinde burda 1000 TL kira veriyoruz boşa gidiyor ve eşim tekstilci işçi makinacı sizce orda tekstil işleri nasıl maaş nasıl orda lütfen bilgi verirmisiniz iş konusunda sıkıntı olurmu sizde istanbulda ev alamayız mümkün değil siz bana akıl verin tapu masrafı çok tutuyormu ki 😔 gelecek olan 20 bin TL hariç kuruş para yok yıl başına kadar çok kisicam evden hemde çok çocuklarımın geleceği için yapmak zorundayım bunu 😔

Taşınma işi de kendi başına masraflı zaten.
Malatyada bir iş yokken henüz, elinize ulaşmış bir para yokken ev için neden bu kadar ısrarcısınız?
Eşiniz iş bulsun, hayatınız düzene girsin ilk önce gerisini sonra tapu masrafını düşünürsünüz.

Niye makatya,nereden çıktı..Şuan ki düzeninizi neden bozuyorsunuz..Sadece 20 bin ile kredi çıkabilecek bir ev zor şu dönemde ama orada tanıdığınız varsa sorsun..

İşçi statüsühde çalışacaksa nerede işe başlarsan başla asgari ücretle başlar zaten.. eğer brkmnz yoksa bekleyn 20 bin ev almak için hçbr işe yaramaz.. kredi çekersiniz ev alırsınızz 1000 tl 1000 tl kiraya vereceğinize krediye veririm diyorsanız oda yıllar yıllar alır bitmesi..

Arkadaşlar yazılarınız benim için çok önemli yıl başından sonra Malatya'ya taşımayı düşünüyoruz maddi açıdan kötü durumumuz iki çocuk var
Ve orda iş imkanları nasıl iş varmı bir yerden 20 bin TL para bekliyoruz o parayla borca girsek ev kredisinde burda 1000 TL kira veriyoruz boşa gidiyor ve eşim tekstilci işçi makinacı sizce orda tekstil işleri nasıl maaş nasıl orda lütfen bilgi verirmisiniz iş konusunda sıkıntı olurmu sizde istanbulda ev alamayız mümkün değil siz bana akıl verin tapu masrafı çok tutuyormu ki 😔 gelecek olan 20 bin TL hariç kuruş para yok yıl başına kadar çok kisicam evden hemde çok çocuklarımın geleceği için yapmak zorundayım bunu 😔
Malatya geliniyim, malatya büyük şehir orda evler 300-400 binden başlıyor. Orta halli bulalım deseniz bile 250 binden aşağı bulunmaz 20 bin yetmez bişeye. İş imkânı da çok, yani virüsten sonra nasıldır bilmiyorum ama fabrika vs çok.

Emlak sitelerine girip bakin hangi yerde evler ne kadar.Pesinatiniz ne kadar olursa daha az faiz odersiniz.Artik her yerde evler pahali malatyada buyuk sehir.Ama bu alamayacaginiz anlamina gelmez bizde yillar once istanbulda azicik pesinatla girmistik eve.Bu isler belli olmaz neden olmasin ki.

Iki cocukla gayet guzel idare ettik.Ama bu yine gelire bakar.Malatya memleketim fakat hic bilmem ne ne kadar diye 🍑

Malatya öyle çok ucuz bir yer değil.. oraliyim ama orda yaşamıyorum. Ev fiyatlarının uçmuş olduğunu duyuyorum.. diğer taraftan tekstil fabrikaları var. Büyük markalarin filan. Ama iş imkanlari nasildir bilemem... hakkınızda hayırlısı..

Malatya öyle çok ucuz bir yer değil.. oraliyim ama orda yaşamıyorum. Ev fiyatlarının uçmuş olduğunu duyuyorum.. diğer taraftan tekstil fabrikaları var. Büyük markalarin filan. Ama iş imkanlari nasildir bilemem... hakkınızda hayırlısı..
Ev fiyatları uçmuş ve aşırı lüks evler var. Ama eski evlerden uğruna bulunabilir. O da ne kadar sağlam olur ayrı konu.
Malatya yaşanacak bir yer ben çok seviyorum. Ama iş imkanları biraz mesleğe bağlı. Ama arayan bulur bence.

Dereyi görmeden olmayan pantolonun paçasını sıvamaya çalışmayın bence. Para gelecek iş bulunacak. Hele bi gelsin eşiniz iş bulsun azıcık önünüzü görün sonra ev almayı düşünün. Bilmediğiniz bir şehir yerine de daha bilindik bir şehir tercih etmenizi tavsiye ederim

Önce iş bulun sonra ev düşünün 20 binirayla ancak İstanbul'dan Malatya'ya taşınıp ev kiralarsiniz nakliye fiyatlarında da bir habersiniz sanırım hiç eşyaniz yoksa bilemem tabi ..

Tapu masrafı evin tapudaki değerine göre belirleniyor. Yani alacağınız ev henüz belli olmadığı için bu konuda net bir bilgi edinemezsiniz. Ayrıca koşullarınız doğrultusunda ev kredisine girmeniz çok mantıksız. 20bin TL nın en az 5bin TL sini tapu vb masraflar için ayırmanız lazım. 15bin peşinatınız kalsa imkansıza yakın ama en fazla 150binlik bi ev alabilirsiniz ki o oranda kredi çıkabilecek bir ev bulacağınızın da garantisi yok. Büyük ihtimalle de bulamayacaksınız.
Biraz mantıklı düşünüp bu işi askıya almanız gerekiyor.

Back
X