Erkek İnfertilitesi Lutfen yardim! Hersey normal.SPERM SIFIRRR:(

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Ecrin_17

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2016
69
41
88
Arkadaşlar 1 yıl önce eşimin azospermi olduğunu öğrendik. Sperm sayısı sıfır. Yaptırdığımız tüm tahliller herşey normal ölçüde çıkıyor hep.Bugün son gittiğimiz doktorda tüp bebek olun zaman kaybetmeden dedi. Yine de bir umut klomen hap verdı 3 ay kullanıp tahlil yaptırın dedi. Herşey normal neden sperm sıfır?? Tüp bebek te de sperm çıkışı bulunamazsa sonuç alınamazmış. Bilgisi olan kardeşler lütfen yardım edin :( :'(

Arkadaşlar 1 yıl önce eşimin azospermi olduğunu öğrendik. Sperm sayısı sıfır. Yaptırdığımız tüm tahliller herşey normal ölçüde çıkıyor hep.Bugün son gittiğimiz doktorda tüp bebek olun zaman kaybetmeden dedi. Yine de bir umut klomen hap verdı 3 ay kullanıp tahlil yaptırın dedi. Herşey normal neden sperm sıfır?? Tüp bebek te de sperm çıkışı bulunamazsa sonuç alınamazmış. Bilgisi olan kardeşler lütfen yardım edin :KK43: :'(

Canım merhaba..Sperm sayısı 0 ise nasıl tüp bebek yapacaksınız ki?Bizde aynı durumdayız..Nerede yaşıyorsunuz?Ayrıntılı sperm testi yaptırmanızı öneririm..Size tek çare tese ameliyatı diyecekler (Cerrahi işlemle testislerde sperm arama tekniği) ama onu yapmadan araştırın iyice..

Canim merhaba. Benim eşimde azospermi. Öncelikle şunu söyleyim klomen Spermı düşük olup onu güçlendirmeye yardimci olan bir ilaç. Bizim durumda olanlar için faydasız. Dr tüp bebek demiş. Neye göre tüp bebek. Sperm olmadıkça tüp bebek olmaz ki sonuçta Sperm ve yumurta embriyo olacak ki sana transfer edilsin. Biz bir kez tese olduk yani eşimde operasyonla Sperm aradılar ama malesef bulunamadı. Şimdi tedavideyiz eşim vitamin takviyeler ve iğne kullanıyor. Birde şu var çok nadir de olsa tedavi sonrası Sperm çıkabiliyor yada diğer bir çözüm tese olmak. Yani klomen faydasız canım. Bizim surekli yazıştıgımiz bi topik var "eşi azosperm olanlar gelin dertleselim" buraya da ayrıntılı yaz arkadaşlar yardimci olur. Orada herkesin eşi farklı farklı doktorda tedavideler.bizde dahil olmak üzere. Allah yardımcımi olsun

Canım merhaba..Sperm sayısı 0 ise nasıl tüp bebek yapacaksınız ki?Bizde aynı durumdayız..Nerede yaşıyorsunuz?Ayrıntılı sperm testi yaptırmanızı öneririm..Size tek çare tese ameliyatı diyecekler (Cerrahi işlemle testislerde sperm arama tekniği) ama onu yapmadan araştırın iyice..
Canım benim ya aynı anda yazmışız :)

Mutlaka bir sebebi var yillarca bizde yapilan testlerden mikroteselerden hep herşey nnormmallken nnedenn bulunnamiyor diyiipp ddurduk.mmeggerse genetikmis hemde ailede kimsede bir sorun yok

Dün bir doktorla daha konuştum o da aynısını söyledi sıfır spermle nasıl tüp bebek olabilecek diye. Sonra nette araştırırken bir aktar buldum van da. Azospermi kesin çözüyorum diyor. Sonuç olumlu olmazsa para almam diyor. Bizim daha önceden hazırlattığımız macunlar var. Onlar bitince bu aktarla iletişime geçmeyi düşünüyorum. Dün den beri araştırıyorum kızlar. :(

Mutlaka bir sebebi var yillarca bizde yapilan testlerden mikroteselerden hep herşey nnormmallken nnedenn bulunnamiyor diyiipp ddurduk.mmeggerse genetikmis hemde ailede kimsede bir sorun yok
Doktor sperm sıfır çıkınca ilk gen testi istemişti bizden. Hatta acil çıkarın dedi. O da temiz çıktı Ama bi gelişme yok.

Tese yi araştırdım ama ya onda da sperm bulunamazsa ..

Dün bir doktorla daha konuştum o da aynısını söyledi sıfır spermle nasıl tüp bebek olabilecek diye. Sonra nette araştırırken bir aktar buldum van da. Azospermi kesin çözüyorum diyor. Sonuç olumlu olmazsa para almam diyor. Bizim daha önceden hazırlattığımız macunlar var. Onlar bitince bu aktarla iletişime geçmeyi düşünüyorum. Dün den beri araştırıyorum kızlar. :KK43:

Canım hormonlar vs. herşey düzgün mü?Çünkü öyle hemen bi bitkisel veya aktardan ürün kullanırsan neyin neye etki edeceğini bilemezsin..Mesela ben ilk öğrendiğimde eşime keçiboynuzunu dayamıştım her akşam :) Meğersem bizim durumumuzda iyi değilmiş..O yüzden bence ilk önce gerekli tüm tetkikleri yaptırın (Hormon tahlil-Genetik (yaptırmışsınız galiba) - detaylı sperm testi)
Ve açıkçası bir anlık hevesle ve cehaletle(biz öyleydik yanlış anlama) umutla insanların sizi sömürmesine izin vermeyin!Hemen tese olmayın..O dediğin aktarda inşallah yardımcı olur ama bizim durumumuz malesef dünya üzerinde çözümü bulunamamış bir durum..O yüzden kesin çözüm falan kişilere dikkat et canım

Canım hormonlar vs. herşey düzgün mü?Çünkü öyle hemen bi bitkisel veya aktardan ürün kullanırsan neyin neye etki edeceğini bilemezsin..Mesela ben ilk öğrendiğimde eşime keçiboynuzunu dayamıştım her akşam :) Meğersem bizim durumumuzda iyi değilmiş..O yüzden bence ilk önce gerekli tüm tetkikleri yaptırın (Hormon tahlil-Genetik (yaptırmışsınız galiba) - detaylı sperm testi)
Ve açıkçası bir anlık hevesle ve cehaletle(biz öyleydik yanlış anlama) umutla insanların sizi sömürmesine izin vermeyin!Hemen tese olmayın..O dediğin aktarda inşallah yardımcı olur ama bizim durumumuz malesef dünya üzerinde çözümü bulunamamış bir durum..O yüzden kesin çözüm falan kişilere dikkat et canım
Canım çok haklısın. İnsan bir umut ne duyarsa inanmak istiyor. Biz spermiyogram,ultrason,hormon ve gen testi yaptırdık. Sperm dışında hepsi normal çıktı. Bizde ne yapacağımızı şaşırdık. Su anda özel bir kliniğe gidecek durumda değiliz. Tese ameliyatı da istemiyoruz. Psikolojik olarak çökmüş durumdayız.

Canım çok haklısın. İnsan bir umut ne duyarsa inanmak istiyor. Biz spermiyogram,ultrason,hormon ve gen testi yaptırdık. Sperm dışında hepsi normal çıktı. Bizde ne yapacağımızı şaşırdık. Su anda özel bir kliniğe gidecek durumda değiliz. Tese ameliyatı da istemiyoruz. Psikolojik olarak çökmüş durumdayız.

Siz nerede yaşıyorsunuz canım?

Yok malesef canım. Biraz maddi imansızlık lar var.Hayırlısıyla güzel insanlar çıkarsın Rabbim karşımıza bu ısı çözecek

Herkese merhaba bu konu ile ilgili size kendi yaşadıklarımızı anlatmak istedim benim eşimde azospermi sperm çıkışı yok hormonlar ultrasonlar mr lar hepsi normal ama sperm sıfır 2 sene önce istanbulda emre bakırcıogluna gittik o bize doğuştan kanallarının gelişmediğini elle muayenede kanal yokluğunu tespit etti elle muayenede tespit edilebilen birşey madem dedik başka doktorlara da gittik hepsi aynı şeyi dedi doğuştan vas deferens kanalları gelişmemiş. Sonra genetik testler yapıldı eşimde kistik fibrozis taşıyıcılığı çıktı, çok şükür ki hastalığı değildi. Benim bütün genetik sonuçlarım temiz geldi. O yüzden pgt ye gerek kalmadı. Bu tip hastalarda içerde sperm üretimi oluyor ancak kanal olmadığı için dışarıya çıkış olmadığını öğrendik. 28 aralıkta tüp bebek serüvenimiz başladı geçen hafta pazartesi günü opu oldum benden sonra eşim teseye girdi eşimden de sperm çıktı perşembe transferim oldu sonucumu bekliyorum şimdi

Merhaba,
Benim eşimde de her şey normal.
Doktorlar muayene etti bir sıkıntı yok hatta varikosel de yok dediler genetik ve ayrıntılı hormon testi yaptırın dendi. Sonuclar çıktı gene bişey yok o yüzden mikrotese olun deyip %5o de şans verdiler. Tese sonucunda canlı cansız sperm yok alınan parçalarda olgun hücre yok denildi. Hikaye başladı bitti :(
Valla herkes bir şey yazıyor ama hep aynı şeyin etrafında dönüyor gibiyiz.
Herşey normalken neden sperm olmazın cevabını verebilecek donanımda bir doktor yok :s

Canim selam, bizim de ayni sekilde oldu. Esimde tum hormonlar duzgundu ama cikan spermlerde canlilik, morfoloji ve hareket kotuydu. Doktorumuz prostattan suphelendi ama onun sonucuda iyi cikti. Son olarak kanallarda problem oldugu kanisina varip tese ameliyatina girdi.
Tese sonrasi 7 denemeye yetecek kadar sperm bulundu. 3 iyi kalite embriyomuz olustu.
Bence standart bir tup bebek denemesi oncesinde esin kesilikle tese ameliyati sonrasi cikacak ( umarim cikar) spermler ile yumurtalarini dollesinler.
Benim ilk tup denememde standart sperm ornegi ile denemislerdi hic embriyomuz gelismedi.

Bende internet üzerinden bir doktora sordum. Bizdede herşey normal sperm yok. O da herşey normalse tıkanıklık olma ihtimali yüksek demiş. Tıkanıklık açılırsa normal yoldan gebe kalınabilir demiş. Ama işte kesin değil sadece bir ihtimal. Daha hiç tese yaptırmadık.

Kan tahlili sonucumuza bı bakarmisiniz FSH 16.51 -östradiol(E2)D20-testesteron 273 eşim azospermi mikrotese oldu ama cks olmadı hiçbir tedavi olmadan direk ameliyat oldu celalettin hocaya attım sonucu sperm üretim sistemi çalışmıyor dedi bu durumda olup düzelen varmı acaba

Back
X