Lutfen Yardim edin

1mrw

🧘‍♀️👨‍👩‍👦‍👦🐾
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2021
3.698
1
3.972
83
Bebegim henüz 6 günlük ilk günler sorun yasamadim uyku ve emme konusunda ama 2 gündür saatlerce agliyor morarana kadar susmuyor emziriyorum memede uyuyor sonra gazini almaya calisiyorum uyaniyor hep en basa dönüyoruz uykusuz kaliyor uyuyuncada 4 5 saat uyanmak bilmiyor gazi var gibi davraniyor kakasinida cok az yapiyor dun doktora gittik damla yazdi kullanmaya basladim ama korkuyorum bunlar normalmi psklojim bozuldu aglamasina yüregim dayanmiyor nolur akil fikir verin yalvaririm

Kronik bebek sanırım tecrübem yok ama devamlı karnına masaj yapmaya çalışın birde süpürge sesi açın YouTubdan

Koliktir muhtemelen youtubeden kolik bebek müzikleri var onları açın beyaz gürültü diyede geçior rahatlatır Allahın izni ile..
kendinizi yıpratmayın sonra düzene oturuyor sadece sabır

Kronik bebek sanırım tecrübem yok ama devamlı karnına masaj yapmaya çalışın birde süpürge sesi açın YouTubdan
Herseyi deniyorum canim ama malesef fayda etmiyor kolik icin damlada kullaniyoruz 3 gündür

Koliktir muhtemelen youtubeden kolik bebek müzikleri var onları açın beyaz gürültü diyede geçior rahatlatır Allahın izni ile..
kendinizi yıpratmayın sonra düzene oturuyor sadece sabır
Insallah ama minicik aglayınca kalbim dayanmiyor panik atagimda var nasil olcak bilmiyorum

Herseyi deniyorum canim ama malesef fayda etmiyor kolik icin damlada kullaniyoruz 3 gündür
Kronik diye telefon çevirmiş kusura bakmayın kolik bebek zordur rabbim yardımcınız olsun aktardan acı elma yağı alıp karnına masaj yapabilirsiniz ayağının altına vs iyi gelir

Gaz sorunu için tuvalet iletişimini araştırın. Henüz çok küçük olduğu için eğer lavaboya falan tutmaya korkarsanız; emzirdikten sonra alt açma bezinin üzerine yatırın, bezini tamamen çıkarabilir ya da en azından açıp poposunun rahatlamasını sağlayabilirsiniz. Bu şekildeyken bacaklarını karnına doğru toplayın bir süre bekleyin. Arada bacaklarını hafif uzatıp tekrar karnına doğru hafif bastırın. Altı açıkken gaz çıkarması ve tuvaletini yapması daha kolay olacaktır. İlk seferde hemen pes etmeyin, birkaç gün içerisinde o da siz de alışacaksınız.
Sizin yediğiniz şeylerin ekstra gaz yapıp yapmadığından emin olun. Zor olduğunu tahmin edebiliyor ama mutlaka sakin kalmaya çalışın. Sizin stres hormonunuz onu da etkiliyor ve kolik bebeklerde daha çok ağlamaya sebep oluyor.
Bir de doktorunuzla ya da bir emzirme danışmanı ile görüşün; doğru bir şekilde emdiğinden ve minimum hava yuttuğundan emin olun. Bazı kadınların sütü çok sulu oluyor. Bebek ilk başta gelen sulu kısmı emene kadar yorulup doyuyor ve yoğun süte ulaşamıyor. Böyle bir durumunuz varsa sırayla emzirmek yerine aynı memeden iki kez emzirebilirsiniz ya da emzirme öncesi biraz sütünüzü sağıp bebeğinizi o şekilde emzirmeyi denyebilirsiniz. Sulu süt de ekstra gaz yapar.

Soylediginiz teknigi arastiricam sezeryan oldugum icin zaten genelde sivi tuketimi yapiyorum gazim var diye hoşaf tarzi seyler tüketiyorum. Sütüm zaten az cok uzun emme suremiz var cok sıkıntılı bir dogumum oldu stresliyim hala insallah dahada psklojik olarak yıpranmam

Hem bebişiniz için hem sizin için umarım en kısa sürede gelip geçer. Sezeryan olmanızın da bir miktar payı olabilir. Sonuçta vücudunuz henüz kendini toparlayamadı. Kendinize ve bebeğinize biraz zaman tanıyın. Stres her ikinizi de kötü etkiler. Zor olsa da sakin kalmaya çalışın mutlaka

Bebek için ilk olarak kundak+Hamak beşik+ bı iki defa forrmul mama desteği şart. Tam doymuyor olabilir. Açlıktan agliyodur. Aynı zamanda gazda olunca aman sabahlar olmasın durumu resmen.

Kızım ileri derecede kolikti. 2.5 yaşına kadar gaz problemi yaşadık kabizlikla beraber. En güzeli sıkı kundak ve hamak beşik

6 gunluk bebekte gaz sorunu baslamaz daha, 20 gunde basliyordu yanlis hatirlamiyorsam. Kakasi da azsa dogru ememiyor demektir ya da belki sutunuz yetmiyor olabilir. Kilo takibi yapip emzirme ya da mama destegi almalisiniz acilen

Daha çok küçük gaz olduğumu sanmıyorum 2-3 hafta sonra gaz sorunu başlıyor. Büyük ihtimalle doymadığı için ağlıyordur sürekli sütünüzü sağın. Ben ilk günden beri günde 1kere mama veriyorum Ayrıca 6 günlük bir bebek ağlıyor diye kolik olmaz daha çok erken. Birde 4-5 saat uyuyor diyorsunuz 2saatte bir uyandırıp karnını doyurması gerekiyor yoksa kan şekeri düşüp sarılık riski yükselebilir. Kundak yapın hergün banyo yaptırın ve masaj yapın rahatlasın. Siz ne kadar stres yaparsanız bebekte o kadar stresli olur bu yüzden rahat olun.

Bana da yetersiz beslenme gibi geldi. Kendinizi bebekle bir süre yapisik olmaya alistirin. Sürekli emzirin. 7/24 memede kalsın. Şu an sütünüz üretim aşamasında. Ne kadar emerse o kadar meme tetikleniyor ve süt üretimi gittikçe artıyor. Bol su tüketin. En çok süt yapan şey sudur. Benim tavsiyem mama takviyesi yapmamanız. Sebebini isterseniz uzunca anlatabilirim.

Evet cok zor bir dogum oldu zaten hala fiziksel ve psklojik olarak hazir degilim günlük yasantima

Mama takviyesi veriyorum mecburen bende doymadigini dusunuyorum cunku sutum hala cogalmadi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…