Lütfen yardım edin üzüntüden ölücem arkadaşlar😪

Benim üniversite de bir arkadaşım da epilepsi hastasıymış küçüklükten beri sürekli ilaç kullanıyordu üniversite bitmeden doktor artık tedaviye gerek kalmadığını söylemişti ilacı bırakmıştı

Çok yanlış düşünüyorsunuz. Çocuk için illa da nöroloji hekimi görecek diye bir şart yok. Çocuk doktorları da bu tanıyı koyup ilaç başlayabiliyor. Ayrıca acile götürmeniz tanı konması için değil acil müdahale edilmesi için. Herkesin nöbeti farklıdır, şöyle böyle olur denmesi doğru değil ancak uzun süren nöbetlerde ya da yoğun nöbetlerde mutlaka müdahale edilmesi gerekiyor. Yapacağınız ilk iş videoya çekip, kasılmalar gittikten hemen sonra hastaneye gitmek. Bu arada ambulansı da aramalısınız (hastaneye uzaksanız özellikle) rahat davranamazsınız.

Bu gün hastaneye gittik nöroloji çektik bebeğim epilepsi çıktı napıcam ben varmı???epilepsi hastası olun iyileşen bebekler çok kötüyüm anne olanlar anlar beni
Benim kardeşim de bebekken epilepsi olmuştu. Tabi annemler özel de çok iyi bir doktor bulmuşlardı tabi hemen ilaç başlanmıştı. Annem hiç aksatmadan her gün düzenli bir şekilde ilacını verdi. Hatırladığım küçük bir hap vermişlerdi bizimkiler küçük çay kaşığında ilacı suda eritip onu kardeşime içiriyorlardı. İlaca başladığı an bir daha hiç kriz geçirmemişti.

Tabi annem kardeşimin ateşlenmemesi havale geçirmemesi için elinden geleni yapıyordu. Her ay doktor kontrolüne götürürlerdi. Gerçekten Doktoru çok iyiydi. Yurt dışında çalışmaları vardı kadının. Kardeşime en son 12 - 13 yaş civarı ilacını bıraktırdı çok şüküŕ şimdi kardeşim çok iyi

Şimdi kendisi de çoluk çocuk sahibi..

Bir sıkıntısı yok. Tabi annemin büyük emeği var. Bu hastalık her insanda farklı seyredebilir. Lütfen çok beklemeyin hemen iyi bir Doktorla önleminizi alın. İyi bir Özel Doktor bulun.

Kusura bakmayın karışmış gibi olacağım ama çocuk doktoru buna teşhis koyamaz. Eeg çekilmesi lazim hatta çoğu zaman eeg temiz gelebilir ama olmadığı anlamına gelmez. Doktora bu konuda video vs gösterince nörolojiye gönderiyor. Çocuk doktoru nasıl eeg isteyecek, yazması gereken ilacı yazamaz. Diğer şeylere katılıyorum direkt hastaneye gitmesi vs.

Hayır yanlış biliyorsunuz. Çocuk doktorları bu tanıyı koyup ilaç yazabiliyor, Eeg ve mr da isteyebiliyor. Onların da böyle bir yetkisi var ama çocuk nöroloji bu alanda daha yetkin ve uzman olduğu için bir çoğu çocuk nörolojisine yönlendiriyor. Benim çocuğum epilepsi hastası, çocuk doktoru tanı koydu, ilaçlarını da hep o yazıyor ve raporunu da o çıkarıyor. Eeg nin tek başına bir anlamı yok zaten. Eeg bozuk olup nöbet geçirmeyen çok insan var, tersi Eeg si temiz olup ağır nöbet geçiren de çok insan var. Eeg tanı koymaz, tanı koymaya yardımcı bir araçtır sadece.

Ek: çok iyi bir çocuk nöroloji hekiminin takibindeyiz bu arada. Hem çocuk doktoru hem çocuk nöroloji takip ediyor. İlk andan beri böyle. Bu tanı koyma sürecini de kendi çocuk doktorumuz bu şekilde anlatmıştı bana. Dediğim gibi ilacını da o yazar, raporunu da o çıkarır. Her hasta olduğunda da o ilgilenir, durumuna göre tedavi planlar. Biz sadece yılda iki kez çocuk nörolojisine kontrole gidip doktorumuza da bildiriyoruz. Kalan her şeyi çocuk doktorumuz hallediyor yani.

Oğlum yeni doğdugunda uyandırirken bikac kol ve bacaklarını atıyordu. Video çektim doktora götürdüm.. nörolojiye gönderdi. Demek doktor insiyatifinde oluyor
Geçmiş olsun.

Oğlum yeni doğdugunda uyandırirken bikac kol ve bacaklarını atıyordu. Video çektim doktora götürdüm.. nörolojiye gönderdi. Demek doktor insiyatifinde oluyor
Geçmiş olsun.

Teşekkür ederim. Bazı doktorlar yönlendirmeyi tercih ediyor. Zaten her nöbete bakıp da evet bu epilepsi nöbeti denemiyor. Kol bacak atması her zaman nöbeti işaret etmiyor bir de. Bazı kişilerde tanı hemen koyuluyor, bazısında birkaç nöbet geçmesine rağmen konamayabiliyor. Biraz farklı bir hastalık.

Kendi kendime teh

Doktor 75 ml önerdi öyle veriyoruz ama yan etkileri de çokmuş bilmiyoruz bu gün başladık ilaça inşAllah işe yarar

Peki işe yaradı mı ilaç biz çok endişeliyiz..
Bence bir iki doktora daha götürün. Babama dekavit vermişlerdi o kadar kullandı meğerse o ilaç değil başka ilaç kullanması gerekiyormuş. Epilepsi geçirmişti o da.

Bu gün hastaneye gittik nöroloji çektik bebeğim epilepsi çıktı napıcam ben varmı???epilepsi hastası olun iyileşen bebekler çok kötüyüm anne olanlar anlar beni
Çok kötü olmayın lütfen. Tedavisi olan bir durum ve erken fark edilmiş. Soğukkanlı olup ilacını dr kontrollerini aksatmamanız çok önemli. Şimdi kızacaksınız ama ya başka bir şey olsaydı, ya tedavisi olmayan bir hastalık olsaydı? Ah vah etmeyin normalde bebeğinizle neler yapıyorsanız aynen devam edeceksiniz. Etrafınızda cahil takımı varsa asla onları dinlemeyin doktoru ne derse o deyin.

İlerlemesinde çok korkuyorum bide kızımda şöyle oluyo her uykudan kalktığında gözleri yukarı kayiyo ellerini havaya kaldırıyo düşücekmis gibi yükseklikten sanki bu 3 2 dakka sürüyo 2. ,3 Saniye ara vererek ve burda yanlızım sadece eşim var. Diğer her. Kes uzakta annemler Azerbaycan da ben azeriyim evlenib buraya geldim hiç hazır değilim doktorda evet ilerleye bilir geçmeye bilir ilaç kullanicaz dedi çok endişeliyim bu arada Balıkesir üniversitesi ne götürdük diğer başka doktorlara da goturucez bakalım onlar ne diyo özele İstanbul'a Allah yardımcınız olsun

Eeg cekdirdik kötü çıktı doktor da hemen ilaca başlayalım dedi bu günden başladık kullanmaya yinede en iyi doktor bulmak için elimizden geleni yapacağız başka doktorlara da goturucez inşAllah bu hastalığı atlatırız ya rabbimbide doktor dedi bu ilacı kullanın sadece yani öksürük şurubu falan hiç birini kesinlikle kullanmayın

Ondan onecsi nasıldı böyle bı durum 3 gündür mu oluyor. Ateşi falanmi çıkmıştı
Önce de bı korona geçirdi iki gün atesli uyudu ama bi kaç hafta baya geçti üstünden iyileşti çok iyiydi sonra da bı akşam uyutmustum kalktı akşam gözlerini yukarı kaydiriyodu ellerini havaya kaldirib kendine doğru cekiyodu düşücekmis gibi bı novu de nasıl anlatıyım bilmiyorum öyle başladı

Gerçekten şaka olduğunuz düşünüyorum. Ne demek doktorlar anlamaz. Belki ambulans ile başka hastaneye sevk ederler. Çocuk belki nöbet geçiyor. Ya ben mi çok panik bir insanım anlamıyorum.

Bizim bilgimizin size bir faydası olmaz şu an.

Peki ilaçların faydası olur mu iyileşir mi? Biz daha dün başladık ilaça ama yine nöbet geçiriyo her uykudan kalktığında yapıyo öyle akşam sabah. Siz ne kadar oldu ilaç kullanalı?? Doktor dedi ilerleye bilir geçe de bilir ilaçla dün eeg cekdirdik kötü çıktı oda dullandigimiz ilacın ismi depakin

Epilepsinin türüne değişiyor ne yazık ki. Türlü türlü farklı farklı epilepsi var. Bizimki çocukluk çağı epilepsi diye geçiyor, en geç ergenlikte geçmiş olacak diye umut ediyoruz. İlaçlarımızı düzenli kullanıyoruz, aksatmamaya büyük özen gösterdik. Telefonlarımıza alarm kurduk, her gün sabah akşam aynı saatte veriyoruz. Başta çok tedirgin ve korkmuştuk. Çok şükür zamanla azaldı ve duruma alıştık. Çocuğa uygun ilaç hemen bulunmayabilir, her ilaç herkeste aynı etkiyi yapmıyor çünkü. Ama zamanla ve doğru doktor doğru tedavi ile daha uygun bir yol izleyeceğinizi düşünüyorum. İlacın vücutta belli bir seviyeye gelmesi lazım ki nöbetlere etki edecek mi etmeyecek mi görülebilsin. İyi olan birçok doktor var, içinize sinen birini bulmaya Çalışın derim. Biz iki ayrı şehirde iki ayrı profesöre götürdük ki birini mesleğimiz gereği zaten tanıyorduk. İkisi de aynı şeyi söyledi, şimdi bize yakın olan prof ile devam ediyoruz. Doktorun her söylediğini uyguluyoruz. Ekranı kısıtlı veriyoruz mesela, tek seferde değil, üçe dörde bölerek veriyoruz. Karanlıkta tv telefon tablet izletmiyoruz. Karanlıkta yolculuk yapmıyoruz. Çok erken uyandırmıyoruz. Mutlaka erken yatırıyoruz. Asla aç bırakmıyoruz. Çok fazla paketli gıda tükettirmiyoruz. Asitli içecekler içirmiyoruz. Greyfurt vermiyoruz. Narı abartmıyoruz (bizim ilacımızla etkileşime girmiyormuş, yeni öğrendik gene de dikkat ediyoruz). Yasaklı ilaç listesine mutlaka uyuyoruz. Gittiğimiz her doktora epilepsisi var diyoruz ve ona göre ilaç kullanıyoruz. Çiğneme tableti şeklinde olan alerji ilaçlarını kullanmıyoruz. Açılıp kapanan ışıklara çok dikkat ediyoruz. Hasta olmaması ve ateşi çıkmaması için çok özen gösteriyoruz. Çünkü epilepsiyi tetikliyor. Biraz ateşi çıkınca calpol, yüksek ateşi olursa dolven veriyoruz. Üst solunum yolu enfeksiyonu olduysa mutlaka burun spreyi kullanıyoruz ki kulakları tıkamasın. Güvendiğimiz bir çocuk doktoru var, o ne ilacı verirse ne söylerse onu yapıyoruz, dışına çıkmıyoruz. İlaç yanlısı bir doktor değil, antibiyotik kullanalım derse mutlaka kullanıyoruz. Aklıma gelenler bunlar. Ha bir de mutlaka kafa travmasından koruyoruz. Kendisi hastalığını bilmiyor hiç söylemedik, hiç hasta muamelesi yapmadık. Onun yanında ağlamadık. Başlarda çok ağladım, insanın çok ağrına gidiyor, kendini çok çaresiz hissediyorsun. Ama sonradan geçiyor merak etme. Daha sorun varsa yazarım. Bir yandan bebek uyutuyorum. Eee eee diyorum biraz kopuk olmuş olabilir.

Çektik video randevu den dolayı 3 gün bekledik burda çocuk nöroloji doktoru yok
Ya öyle şeyde 3 gün bekleme lütfen acile git sen seni başka bir hastaneye yakında il ilçe birşey yok mu?oraya falan sevk ederler sen acile git çocuğum nöbet geçiriyor falan de o videoyu göster.hiç olmadı maddi durumun nasıl bilmiyorum ama imkan varsa büyük şehire gidilebilir 1 hafta sağlık sebebi ile benim akrabalarım istanbula geldi çocuk nöbet geçirmiş sanırım grip gibi birşeyden sonra hemen istanbula getirdiler çocuğu.yani ciddi birşey olabilir fazla beklememek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…