• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları lütfen yardım edin oğluma

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

FlowerPurple

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2007
110
0
96
44
Ağrı
arkadaşlar oğlum sekiz aylık ve kolik sancısı hala geçmedi kullanmadığım bir şye kalmadı aklınıza gelen belki benim unuttuğum birşey olabilir lütfen bilgilerinizi paylaşın artık dayanması çok zor

zinco damla kullandım benim kızıma iyi geldi, arada rezene çayıda veriyorum.
nurse haryveys diye bir şurup var onunda iyi olduğunu biliyorum. bi arkadaşım senin gibi herşeyi denedi sonunda rezene çayında şifayı buldu Allah yardımcın olsun.

Bende kızıma milupanın rezene çayını verirdim ılık olarak.Onu içtimi sızar kalırdı denemediysen birde bunu dene istersen.Karın bölgesini sürekli sıcak tutmakta işe yarar,birde mama kullanıyorsan bazı mamalarda aşırı sancı yapar.Yedirdiklerinede dikkat et.

Umarım bi faydası dokunur, bebişlerimiz herşeyimiz :emir_bebek:
Radikal gazetesi sitesinden aldım, bebeğin sağlık günlüğü adlı yazı dizisinden
Gazın ilacı hareket
Annelerin diğer bir korkulu rüyası da gaz yapıcı gıdalar. Annenin yediği şeylerden gaz bebeğe geçer mi?
Gaz yapıcı gıdalar annenin bağırsağında gaz yapar. Hiçbir zaman annenin bağırsağında oluşan gaz, kana karışıp, kanla memeye gidip, memeden de çocuğa geçmez. Bu tamamıyla bir uydurmadır ve hurafedir.
Peki gaz neden olur?
Gaz, çocuğun sütü emerken yuttuğu havadır. Gazın az olması için memenin siyah kısmının olduğu gibi bebeğin ağzına girmesi gerekir. Biz yetişkinler de yemek yerken hava yutarız, ama biz hareket ettiğimiz için gazımızı rahat çıkarırız. Bebekler gazlarını hareket edemedikleri için çıkaramazlar.
Gaz çocuğun doğduğu gün değil, yaklaşık 20'inci günde başlar ve dördüncü, beşinci ayına kadar yani dönme hareketleri başladığı zaman da biter.
Eğer çocuğu çok kucağa alırsanız, hareket ettirirseniz çocukta gaz olmayacaktır. Ameliyat sonrası hastayı yataktan kaldırıp yürütmelerinin nedeni de işte budur. Hasta vücut hareket kazanınca gazı çıkar. Çünkü kişi kalıp gibi yatarsa gaz olacaktır.
Aynı şey çocukta da yaşanır. Gaz hadisesi kalıp gibi yatmaktan oluşur. Eski insanlar bunu salıncak ve beşikle çözümlemişler. Yani çocuğa hereket kazandırmışlar. Çocuğu kucağa alacaksınız, yürüyeceksiniz veya masaj yapacaksınız ki gazı çıksın.
Bir de halk arasında sıkça söylenen; 'Emziren kadın ayağını üşütürse sütü de üşür, gaz olur' sözü vardır...
Böyle bir şey yoktur. Bunlar tamamen hurafedir.
Peki gazı iyi çıkmayan çocuk ne yapar?
Gazı çıkmayan çocuk annesine üç tane haberci gönderir. Çok hıçkırık tutar, emerken karnından gurul gurul sesler gelir ve aşağıdan çok gaz çıkarır. Rahatsız olan bebek, ağlayarak annesinden intikamını alır.
Gazı önleyen ilaçlar var mı?
Midede bağırsakta oluşmuş havayı yok edecek bir ilaç yeryüzünde henüz bulunmamıştır. Bu iş için rezene ve benzeri pek çok otlar kullanılır. Bunların en büyük özelliği potasyum elementinden zengin olmalarıdır. Potasyum da bağırsak hareketlerini artırır. Bağırsak hareketleri artınca da çocuğun gazını alttan çıkarması kolay olur. Ama oraya gelene kadar gaz yine ağrısını ve sancısını çocuğa yapmış olur.
Nasıl gaz çıkarılır?
Çocuğun gazını çıkarmak için poposunun hemen üzerine belinin altına elle masaj yapmak ve rutin hareketlerle vurmak gerekir. Çocuğun canının acımaması için elin iç kısmının kullanılmaması, ele yay şekli verilerek içeride hava biriktirip yastık görevi yapılması önemlidir.
Dr. Kadir Tuğcu

arkadaşlara katılıyorum oğlumun sancıları çoktu tek çare milupanın rezene çayı oldu müthiş rahatlamıştım o zaman tabi bebişimde rahatlamıştı, tavsiye ederim

arkadaşlar hepinize verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum kullandıklarım arasında sab simplex , nurse harveys, metsil, zinco,anason , rezene, papatya,acı elma yağı,küçük hint cevizi
var dahada aklıma gelmeyenler birde ilk altı ay sadece akşam üzeri olurdu altı aydan sonra tamamen geceye döndü şimdi dokuzuncu ayını bekliyorum çoğu bebeğin buayda bitermiş gerçekten inanılmaz bir eziyet tıp herşeye çare bulmuşta buna nasıl bulamamış allah kimseye vermesin tamamen ellerim kollarım bağlı hissediyorum kendimi :oklava:

EVET CANIM ÖNCE SAKİN OL GÖZÜNDE BÜYÜTME... DEMESİ KOLAY DİYECEKSİN AMA ÖYLE ANNE PANİK YAPINCA ÇOCUK HİSSEDER VE DAHADA GERİLİR...HER BİŞEY YEDİRDİKTEN SONRA MUHAKKAK GAZINI ÇIKAR KUCAGINA AL MİDESİNİ BİRAZ OMUZUNA GELECEK ŞEKİLDE TUT VE AVUÇ İÇİNLE MASAJ YAP SIRTINA ....KOLİK SANCISI TUTUNCADA SIRT ÜSTÜ YATIR VE KARNINA PARMAK UÇLARINLA MASAJ YAP DAİRESEL HAREKETLERLE....BİRDE BACAKLARINI KARNINA DOGRU İTEREK BİSİKLET HAREKETİ YAPTIR DEDİKLERİMİ MUTLAKA YAP...BEN ÇOK FAYDASINI GÖRDÜM DAHADA OLMAZSA 2 HAFTA DENE SONRA BİR UZMANA BAŞVUR ....İYİ ŞANSLARa.s.

canım 8 ay dolmuş madem benim ilk tavsiyem yürüme çalışmalarına başlayın...yürüteç zararlı diyolar ama bizi kurtaran yürüteç oldu 5.5 aylıkken evin içinde gezinmeye başladı kızım bu sayede ve hareket ettiği için gaz sancılarından kurtulduk...o zamana kadar gece gündüz kucakta oda oda geziyorduk..ama ayaklarını kesinlikle sıcak tutmalısın...ilk adım patikleri veya sırf deriden yapılma yumuşak patikleri tavsiye ederim...ben deri olanı kullanıyordum..

bu olmazsa çocuğun bağırsak çemberi çevresine işaret ve orta parmağınla hafif ve seri bir şeklide bastırıp çekme suretiyle 5-6tur atacak şekilde masaj yap...ardından bebeğini ayak bileklerinden sıkı bie şeklide kavradüzgün ve dengeli tutmalsın...çocuğu bu şekilde havaya kaldır yani ayaklarından tutarak baş aşağıda kalacak...şimdi ayaklarını sanki yürür gibi ileri geri hareket ettir..bu hareket bebekdeki tüm kasların çalışmasını sağlıyor bikaç kez yaptıktan sonra bebeği sırt üstü yatır...yine ayak bileklerinden kavrayark bacaklarını sıra ile karnına doğru hızlı hareketlerle ve ardarda bastır düzelt bastır düzelt...bu şekilde muhakka gaz çıkaracaktır...aynı hareketleri bikaç kez tekrarlayabilirsin...

son çare olarak da debridat diye bir şurup var bağırsak düzenleyici çok bunalırsan ondan ver faydası olmadı diyen duymadım...ama çok sık kullanmak tavsiye edilmiyor...bebeğin çok rahatsız olursa verirsin

Slm canım. bu bisiklet hareketini bende çok yaptırdım emin ol faydasını göreceksin.ben hareketi yaptırmadan önce karnına ve ayaklarına saç kurutma makinasıyla bir güzel ısıtıyordum. daha sonra bacaklarını. karnına doğru itip çekiyordum. bebeği rahatlatıyor bu hareketler. geçmiş olsun

arkadaşlar tavsiyeleriniz için teşekkürler ama çaresini allah a şükür bulduk benim bazı şüphelerim neden altı aydan sonra geceleri olmaya başladı diye ve kolik ile ilgili nerdeyse bütün doktorları ve siteleri geze geze uzman olmuştum ve çoğu en geç altı ay civarında geçer diyordu ve tesadüfen birsitede bazı çocuklarda altı aydan sonra bağırsak spazmı diye bir yazı okumuştum ve bu şüphenin üzerine gittim aynı gaz sancısı gibi ayırt etmek çok zor bazı bebeklerde daha erkende olabilirmiş dedimya ensonunda başka bir doktor bulduk tavsiye ile ona derdimi ve şüphemi anlattım oda bana spazm giderici ve sindirim sistemi düzenleyici şurup verdi dertlerim son buldu:teytey::teytey::teytey::teytey:

benli cok sevindim gecmis olsun bence ilginc ve onemli bi bilgi tecrubeni bi forum acar paylasirsan yeni bebegi olacaklarada faydasi olur diye dusunuyorum.
huselcim o yurutecler burda yasak benimde cok hosuma giderdi cocuk oyle vin oraya vin buraya cok tatli zamanlari aa dedim ben cocugumu oyle goremeyecekmiyim.Taktim kafaya doktoruna sordum sonunda zararin yurutecin kendinde olmadigini esas sorunun buralarda evlerin cogunlukla icten merdivenli olmasindan dolayi dogacak bi tehlike icin yasaklanmis.Eger cocuk odasi ust katta ise merdiven onune gecicii bi kapi taktirabilriseniz sorun cozulur dediler ama satan yer goremedim.Tr y gitmistim o yaz aldim oglana bol bol fotosunu cektim:)))Sanirim burdan ulasan bi bilgi yurutec zararlidir diye kisitli kalmis.

kizlar birde bebeklerdeki sanci icin burda kese gibi torbalarin icinde kiraz cekirdekleri var onlari mikrodalgada isidiyorsun yataga koyuyorsun bebegide yüz üstü cekirdeklerin üstüne yatiriyorsun cekirdekler ilik olunca bebekde rahatliyor burda alis veri yerlerinde satiliyor ama türkiyede her bahcede kiraz agaci vardir toplayin cekirdeklerini bir torbaya biriktirin kurutun büyükler icin bile güzelll insan üsüyünce isitip ayaklarina koyuyorsun dogal su torbasi ohhh

seyda pes valla ben hic gormedim oyle bisi ama bahcemde iki kiraz agaci var valla bilsem cekirdekleri atmazdim
Ya neler biliyosunuz valla bayildim bi forum acsak boyle puf noktasi gibi bilgileri yazsaniz super olur ya.
Hele benim ayaklarim donar yatakta corap sicak si torbasi fayda etmez ama bu kiraz cekridegini denicem ya ne cok ise yariyo kiraz

saskinim hala seydam varya senin kizin kime cektigi belli:))))

seyda pes valla ben hic gormedim oyle bisi ama bahcemde iki kiraz agaci var valla bilsem cekirdekleri atmazdim
Ya neler biliyosunuz valla bayildim bi forum acsak boyle puf noktasi gibi bilgileri yazsaniz super olur ya.
Hele benim ayaklarim donar yatakta corap sicak si torbasi fayda etmez ama bu kiraz cekridegini denicem ya ne cok ise yariyo kiraz

saskinim hala seydam varya senin kizin kime cektigi belli:))))
tesekürler teskürler hayatimmmmmm

arkadaşlar oğlum sekiz aylık ve kolik sancısı hala geçmedi kullanmadığım bir şye kalmadı aklınıza gelen belki benim unuttuğum birşey olabilir lütfen bilgilerinizi paylaşın artık dayanması çok zor

canım şu resimde gördüğün eşşeğin yüzünden hastane acil kapılarında alırdık soluğu
şuan 3 yaşında halen geceleri gaz sancısından apartmanı ayağa kaldırıyo
bu biraz yapısal bünyesi ile ilgili sana piptalin diye bi damla öneriyorum şıp diye sancıyı kesiyo ayına göre damla sayısı ayarlanıyo
doğumdan sonra ilk 15 gün sonra bile başlanıyo ben herşeyi denedim kıbrısdan bile ilaç getirdim ama bu gerçekten güzel vede ta benim zamanımdan beri kullanılıyomuş:sm_cool:
fiyatıda çok ucuz bi dene derim canım
geçmiş olsun

Back