• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen yardım edin hamilemiyimmmm?

LEYLALEYLAM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2011
4
0
36
İstanbul
Merhaba herkese. Nişanlımla yüzeysel birşeyler yaşadık ekim 23 tarihinde. Ben üzerine kasımda ve şimdi adet oldum. Son adedim yeni bitti ama 1 hafta geç oldu diye geçen hafta kan tahlili yaptırdım negatif çıktı. ama adedimin geç olması ve karnımın aşırı derecede büyümesi beni korkutuyor sizce hamilemiyim? bu 2 aylık sürede defalarca idrar testide yaptım hep negatif çıktı. Sizce 23 ekimde hamile kalsaydım 16 aralıkta kan tahlili negatif çıkarmıydı? Çok pişmanım doğuramayacağım bir bebeğin günahına girmek istemiyorum Allahım isteyene versin ama ben şu anda doğuramam düğüne çok var :( yardım edin bana Allah rızası için...

kan testleri kesin sonuç veriyor diye biliyorum .hem adettte olmuşsun sanmıyorum gebe kaldığını.hamile kalmak öyle flimlerdeki kadar kolay degil zaten meraklanma.

23 ekimde hamile kalsaydın aralıkta yaptığın kan testinde hamile olduğun ortaya çıkardı meraketme hamile değilsindir adette olmuşssun ayrıca defalarca idrar testide yaptım diyorsun olsaydı mutlaka birinde çıkardı

gebe olsaydınız bu kadar zamanda hem idrarda hem de kanda çıkardı. bence karnınız da şiş değil tamamen psikolojik birşey sizinki. zaten gebelikte karın 8.-9. haftalar gibi çıkmaya başlıyor o da belli belirsiz. ben de öyle oldu en azından. içiniz rahat olsun.
bir de güzelmatmazel isimli hanıma sormak istiyorum. siz bir insana iffetsiz deme gücünü nereden alıyorsunuz? herkes kendinden sorumludur ve varsa cezası kendi çeker. ama kimse kimsenin namusuna laf edemez.

gebe olsaydınız bu kadar zamanda hem idrarda hem de kanda çıkardı. bence karnınız da şiş değil tamamen psikolojik birşey sizinki. zaten gebelikte karın 8.-9. haftalar gibi çıkmaya başlıyor o da belli belirsiz. ben de öyle oldu en azından. içiniz rahat olsun.
bir de güzelmatmazel isimli hanıma sormak istiyorum. siz bir insana iffetsiz deme gücünü nereden alıyorsunuz? herkes kendinden sorumludur ve varsa cezası kendi çeker. ama kimse kimsenin namusuna laf edemez.

İffetsizliğin tanımı bellidir. İffetin Türk Dil Kurumu Sözlüğündeki anlamı: 1. Cinsel konularda ahlak kurallarına bağlılık, sililik. 2. Namus.
İffetsiz'in aynı sözlükteki anlamı : İffetini korumayan, silisiz.
Tanım belli. bir güçten dayanan yakıştırma söz konusu değil.
İnsanların her tercihine saygı duyacak değiliz. Böyle tercihleri saklamayı bileceksin.
Normal şeyler gibi yazılırsa, normal kabul etmeyenlerde buna karşı durur.

Kişi sadece hamile olup olmadığını sorsa sorun yok. Ama sanki iyi bir şeymiş, normalmiş gibi ahlaki sıkıntı içeren detayı buraya yazıyor.
Sadece uyaran bir cümle ile "utancını kendisinin çekeceğini", böyle düşündüğümü, ilettim.

Okuyanlara notum olsun: Bu ülkede, kültürümüzde, iffet denen kavram kuvvetlice mevcuttur.
Herkes kendine yakıştırdığını tercih eder. Ahlaka sığmayan tercihlere saygı duyulmaz, alkış tutulmaz.

İffetsizliğin tanımı bellidir. İffetin Türk Dil Kurumu Sözlüğündeki anlamı: 1. Cinsel konularda ahlak kurallarına bağlılık, sililik. 2. Namus.
İnsanların her tercihine saygı duyacak değiliz. Böyle tercihleri saklamayı bileceksin.

Kişi sadece hamile olup olmadığını sorsa sorun yok. Ama sanki iyi bir şeymiş, normalmiş gibi ahlaki sıkıntı içeren detayı buraya yazıyor.
Sadece uyaran bir cümle ile "utancını kendisinin çekeceğini", böyle düşündüğümü, ilettim.

Okuyanlara notum olsun: Bu ülkede, kültürümüzde, iffet denen kavram kuvvetlice mevcuttur.
Herkes kendine yakıştırdığını tercih eder. Ahlaka sığmayan tercihlere saygı duyulmaz, alkış tutulmaz.

hanımefendi bence fazla büyük konuşuyorsunuz herşey insanlar için kimin ne zaman ne şekilde başına ne geleceği hiç belli olmaz düşüncelerinizi kendiinize saklayın kimin ne kadar iffetli olduğuna siz ve sizin gibiler karar veremez

insanları yargılama mercii siz değilsiniz. herkes kendi tercihini yapar ve yaşar bunu paylaşıp paylaşmamakta kendi tercihleridir eğer yargılanması gerekseydi emin olun kanunda yeri ve cezası olurdu.ama birine iffetsiz demenin kanunda cezası vardır. kimsenin sizin densizliğinize alkış tutmasını beklemeyin. Türk Dil Kurumu: Densiz = Münasebetsiz, saygısız

Insanlar ne kadarda cok yargilamayi seviyor sanki kendileri dort dortlukler.. Hayatta buyuk konusmucan donup dolasip konusani bulur..
arkadasim sende merak etme hamile degilsin..

Ya Allah rızası için neyin kendi tercihinden bahsediliyor ki burda? Sizin gibi düşünenler yüzünden asıl bu derece terbiyesizlik arttı. Kendi tercihidir yapar bu hangi mantığa sığar? Şimdi 15 yaşındaki kızların halleri ortada bunlarda size göre kendi tercihleri değil mi? Böyle bir durum evet kendi tercihi olabilir fakat buna en yakışan durumda telaffuz etme hakkımıza (iffetsiz) kimse karışamaz.

guzelmatmazel adlı kullanıcının dediklerine son derece katılıyorum. Madem bir halt ettiniz bunu gelip anlatma derdini söyle heee yok söylerim derse kimilerine göre karar merciği olmayan yerlerin haklı yorumlarına katlanmak zorunda kalırlar...

Yazdıklarımı doğru okursanız kimseye iffetsiz denilmiyor.
İffetsizliğin utancını sen çekersin deniyor.Herkes yaptığının sonucuna katlanır manasında.
İffetsizliğin"in" yazmasını da biliriz.
Evlilik dışı cinselliğin karşılığı bu kelimedir. Kim yaşarsa kendine yakıştırmış demektir.
Başkasını ifade etmesi/etmemesi durumu değiştirmez. Türkiye'de sen busundur.
Bir yargılama sonucu değil, bu durumdaki kişilerin toplum içindeki sıfatıdır.

Burası açık bir forum. Benim gibi 30'unu aşmış kadınlar kadar 15-16 yaşında genç kızlarda okuyor bunları.
Ahlaken toplumda zor kabul gören/görmeyen durumlara "saygı" kılıfı altında "kendi hayatı" şeklinde yaklaşıp sessiz kalmanın/normalleştirmenin daha kötü
sonuçları olabilir. Ayrıca insanın her tercihine saygı duyulmaz. Uyuşturucu kullanmakta bir tercihtir.

İnsana saygı birazda toplumla çelişen tercihlerini kendine saklamaktır. Kendin yaşa, diğerlerini ilgilendirmez.
Bu tür durumlardan korkan anne ve babalara "aman çocuğum böyle şeyler okumasın" dedirtmemektir.
Keşke konuyu açan kişi sadece hamileliği hakkında cümleleri yazsaydı. Bizde bunları yazmak zorunda kalmasaydık.
Konunun içeriğindeki detay çocuklarını kültürün kabul ettiği ahlaka göre yetiştirmeye çalışan anne, babalara ve çocuklarına saygısızlıktır.
Çocuklarımız tv'de sigara içen adam bile görmesin istiyoruz...

Yazdıklarımda bir yargılama yoktur. Hatta yazdıklarımın konuyu açan kişi ile ilgilisi dahi yoktur.

Yazdıklarımı doğru okursanız kimseye iffetsiz denilmiyor.
İffetsizliğin utancını sen çekersin deniyor.Herkes yaptığının sonucuna katlanır manasında.
İffetsizliğin"in" yazmasını da biliriz.
Evlilik dışı cinselliğin karşılığı bu kelimedir. Kim yaşarsa kendine yakıştırmış demektir.
Başkasını ifade etmesi/etmemesi durumu değiştirmez. Türkiye'de sen busundur.
Bir yargılama sonucu değil, bu durumdaki kişilerin toplum içindeki sıfatıdır.

Burası açık bir forum. Benim gibi 30'unu aşmış kadınlar kadar 15-16 yaşında genç kızlarda okuyor bunları.
Ahlaken toplumda zor kabul gören/görmeyen durumlara "saygı" kılıfı altında "kendi hayatı" şeklinde yaklaşıp sessiz kalmanın/normalleştirmenin daha kötü
sonuçları olabilir. Ayrıca insanın her tercihine saygı duyulmaz. Uyuşturucu kullanmakta bir tercihtir.

İnsana saygı birazda toplumla çelişen tercihlerini kendine saklamaktır. Kendin yaşa, diğerlerini ilgilendirmez.
Bu tür durumlardan korkan anne ve babalara "aman çocuğum böyle şeyler okumasın" dedirtmemektir.
Keşke konuyu açan kişi sadece hamileliği hakkında cümleleri yazsaydı. Bizde bunları yazmak zorunda kalmasaydık.
Konunun içeriğindeki detay çocuklarını kültürün kabul ettiği ahlaka göre yetiştirmeye çalışan anne, babalara ve çocuklarına saygısızlıktır.
Çocuklarımız tv'de sigara içen adam bile görmesin istiyoruz...

Yazdıklarımda bir yargılama yoktur. Hatta yazdıklarımın konuyu açan kişi ile ilgilisi dahi yoktur.

Şu yazdıklarınızın her kelimesinde evlilik dışı cinsellik yaşayanları yargılıyorsunuz, karşılığı bu kelimedir, Türkiye'de sen busundur diyerek zaten açıkça iffetsiz diyorsunuz hem de hiç utanmadan, çekinmeden! Üslubunuz çok ağır, kaba ve saygısız. Sizin de belirttiğiniz gibi burası açık bir forum herkes istediğini yazabilir, istediğini sorabilir. Bu sizi hiç ilgilendirmez, ayrıca cevap verme gibi bir zorunluluğunuz da yok. Konuyu açan arkadaş hamilelik şüphesini paylaşmış, belli ki tecrübesizliğinden ve bilgi eksikliğinden korkuya kapılmış ve basit bir soru sormuş durumuyla ilgili. Siz hangi detaydan bahsediyorsunuz? Sanki cinsel hayatını açıkça anlatmış gibi davranıyorsunuz! Millete ahlak dersi vermek size mi kaldı? Bu kadar ağır bir dille insanlara saldıramazsınız siz. Düşünceleriniz, değer yargılarınız ne olursa olsun hiç kimseyi bu şekilde eleştiremezsiniz. Yazdıklarınızla direkt olarak konu başlığı sahibini yargılamıyorsanız bile evlilik dışı ilişki yaşayan herkese namussuz damgasını kolayca yapıştırdınız! Madem ki her insanın tercihlerine saygı duyulmaz, ben de sizin düşüncelerinize zerre kadar saygı duymuyor ve yorumlarınızı kınıyorum...

Son düzenleme:
Ayrıca ilk yazdığınız "Uçkuruna da sahip olmanı öneririm. İffetsizliğin utancını sen çekersin." ne demek? Sizin ne haddinize bir başkasının uçkuruna sahip çıkmasını önermek? Size ne kardeşim, kız nişanlısıyla ister birlikte olur, isterse de evlenmeyi bekler. Yazdığınız cümle çok çirkin.

Insanlar ne kadarda cok yargilamayi seviyor sanki kendileri dort dortlukler.. Hayatta buyuk konusmucan donup dolasip konusani bulur..
arkadasim sende merak etme hamile degilsin..

katılıyorum yargılamak cok kolay aslında olmaması gerken bir durum ama olmuş herkes nişanlılık döneminden geciyor böyle durumları yasamamak için biraz daha dikkatli olunması gerekir. kızcagız sormuş biz cevaptan ziyade yargılamaya gecilmiş . karnının şiş olması psikolojiktir hamile kalmış ya da kalmaya calışsan bircok arkadasımdan duydugum cok kolay olmadıgı söylediler sen de meraklanma .dügününü bekle güzel günler olucak senin için.

Şu yazdıklarınızın her kelimesinde evlilik dışı cinsellik yaşayanları yargılıyorsunuz, karşılığı bu kelimedir, Türkiye'de sen busundur diyerek zaten açıkça iffetsiz diyorsunuz hem de hiç utanmadan, çekinmeden! Üslubunuz çok ağır, kaba ve saygısız. Sizin de belirttiğiniz gibi burası açık bir forum herkes istediğini yazabilir, istediğini sorabilir. Bu sizi hiç ilgilendirmez, ayrıca cevap verme gibi bir zorunluluğunuz da yok. Konuyu açan arkadaş hamilelik şüphesini paylaşmış, belli ki tecrübesizliğinden ve bilgi eksikliğinden korkuya kapılmış ve basit bir soru sormuş durumuyla ilgili. Siz hangi detaydan bahsediyorsunuz? Sanki cinsel hayatını açıkça anlatmış gibi davranıyorsunuz! Millete ahlak dersi vermek size mi kaldı? Bu kadar ağır bir dille insanlara saldıramazsınız siz. Düşünceleriniz, değer yargılarınız ne olursa olsun hiç kimseyi bu şekilde eleştiremezsiniz. Yazdıklarınızla direkt olarak konu başlığı sahibini yargılamıyorsanız bile evlilik dışı ilişki yaşayan herkese namussuz damgasını kolayca yapıştırdınız! Madem ki her insanın tercihlerine saygı duyulmaz, ben de sizin düşüncelerinize zerre kadar saygı duymuyor ve yorumlarınızı kınıyorum...

Ayrıca ilk yazdığınız "Uçkuruna da sahip olmanı öneririm. İffetsizliğin utancını sen çekersin." ne demek? Sizin ne haddinize bir başkasının uçkuruna sahip çıkmasını önermek? Size ne kardeşim, kız nişanlısıyla ister birlikte olur, isterse de evlenmeyi bekler. Yazdığınız cümle çok çirkin.

:46::46::46::46::46:

Avrupalılaşmaya çalışan ve yapılan hataları "saygı,tercih" diye isimlendiren bir millet olmuşuz. Bu Türk toplumunda kabul gören bir davranış değildir. Evet yapılan bir yanlıştır ve evlilik dışı ilişki yaşıyan herkes "bana" göre yanlış yapmıştır. Kendi tercihidir diye her yapılan edepsizliği hoş görmemiz beklenemez. Ayrıca bir arkadaşımız yorumlarında yaptığı bir cahillikten tecrübesizlikten demiş,Tecrübesiz lakin hamile kalma ihtimali olduğunu düşünüp cinsel ilişkide bulunabiliyor? Ayrıca evet herkes dört dörtlük değil dönüp dolaşıp büyük konuşanın başına da gelebilir bunada katılıyorm fakat emin olun artık öyle olmuşuz ki (sizin gibi düşünenler sayesinde) büyük konuşan değil her genç kızın yapabileceği doğal bir durum halin gelmiş..

İffetsizliğin tanımı belli. Sözlükteki anlamını yazdım. İster biri çıksın desin ister herkes sussun; fiilin karşılığı budur.
Sessizlik gerçeği değiştirmez. Bilinsin. Haaa dersin ki "bu şekilde ifade edemezsin".
Ederim. Buraya kişiler ahlak dışı tercihlerini (toplumun genel ahlakını referans alıyorum) açıkça yazabiliyor da
niçin birileri çıkıp "bu yanlıştırı" açık açık ifade edemesin.
Cümle mi çirkin? Yaşanan mı? Sessiz kalarak böyle şeylerin normalleşmesine katkıda bulunamam.
Bu da benim sorumluluk anlayışım. Bu anlayış diğer insanların tercihlerine saygı sınırımı etkiliyor.
İstemesem de bir noktada saygı gidiyor. Size göre çirkinlik başlıyor.

İffetsizliğin tanımı belli. Sözlükteki anlamını yazdım. İster biri çıksın desin ister herkes sussun; fiilin karşılığı budur.
Sessizlik gerçeği değiştirmez. Bilinsin. Haaa dersin ki "bu şekilde ifade edemezsin".
Ederim. Buraya kişiler ahlak dışı tercihlerini (toplumun genel ahlakını referans alıyorum) açıkça yazabiliyor da
niçin birileri çıkıp "bu yanlıştırı" açık açık ifade edemesin.
Cümle mi çirkin? Yaşanan mı? Sessiz kalarak böyle şeylerin normalleşmesine katkıda bulunamam.
Bu da benim sorumluluk anlayışım. Bu anlayış diğer insanların tercihlerine saygı sınırımı etkiliyor.
İstemesem de bir noktada saygı gidiyor. Size göre çirkinlik başlıyor.

valla bravo :46::46::46:

emin olun sorusuna "evet olabilirsin "cevabı alsaydı bu sefer de kimse duymadan nasıl halledebilirim diye deli divane olup yorum bekleyecekti......yaptığı şey doğruysa ve kendi tercihiyse neden babasına sormuyor hamilemiyim acaba diye.........

Merhaba herkese. Nişanlımla yüzeysel birşeyler yaşadık ekim 23 tarihinde. Ben üzerine kasımda ve şimdi adet oldum. Son adedim yeni bitti ama 1 hafta geç oldu diye geçen hafta kan tahlili yaptırdım negatif çıktı. ama adedimin geç olması ve karnımın aşırı derecede büyümesi beni korkutuyor sizce hamilemiyim? bu 2 aylık sürede defalarca idrar testide yaptım hep negatif çıktı. Sizce 23 ekimde hamile kalsaydım 16 aralıkta kan tahlili negatif çıkarmıydı? Çok pişmanım doğuramayacağım bir bebeğin günahına girmek istemiyorum Allahım isteyene versin ama ben şu anda doğuramam düğüne çok var :( yardım edin bana Allah rızası için...

canım merak etme hamile değilsin defalarca test yaptırmışsın zaten hamile olsaydın çıkardı ki kan testi en garanti sonuç alınan bir testtir gebeliğin 4.haftası dahi yansır teste,kaldı ki sen 23 ekim de bir şeyler yaşamışsın 16 aralık ta test yaptırmışsın ve negatif çıkmış.endişeye mahal yok kesinlikle hamile değilsin.canını sıkmana üzülmene gerek yok.

Back