Bebek Beslenmesi lütfen yardım edin, çok endişeleniyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

KUPAKIZI44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2007
94
0
86
İçel Mersin
Merhaba. Bebeğimin emziğine birkaç kez bal sürüp verdim. Daha sonra internette balın içindeki bir bakteriden dolayı bebekler için çok zararlı olduğunu okudum ve çok korkuyorum. 4 kez filan batırdım emziği bala. Bir şey olur mu? Ne yapabilirim? Bir de hiç su içmezdi, o gün 2 yemek kaşığına yakın su içti.

bal susatmış olduğu için içmiştir suyu. ama ben de aksine balın içinde hiç bakteri barındırmadığını biliyorum. hatta o nedenle merhem olarak kullanılırmış eskiden yaralara. hatta geçen yarışmada çıkmıştı tvde.

ablam oğluna bebekken emziğini bala, pekmeze,reçele batırıp verirdi.
herhangi bi sorunla karşılaşmadı..

eskiler de çok bal sürüp vermişler anne babalarımıza. endişelenmene gerek yok bence. ama tabi emiyosa anne sütünden başka bişey vermeyin diyo uzmanlar. ben öyle yapıyorum. su bile vermiyorum mesela.

bebeğiniz ne kadarlık??? 1 yaşından önce bal vb verilmez herşeyin bir yaşı vardır alerji gelişmediğine göre artık endişelenmenin bir gereği yok

bebeğiniz ne kadarlık??? 1 yaşından önce bal vb verilmez herşeyin bir yaşı vardır alerji gelişmediğine göre artık endişelenmenin bir gereği yok

bebeğim 1 aylık. nasıl bir alerji olabilir acaba? bir de uyku sorunu var, bugün yaklaşık 10 saattir hiç uyumadı. bu normal mi?

daha çok küçük doktor başka bişey önermediği sürece 6 ay sadece anne sütü bal gibi alerji yapabilcek gıdaları 1 yaşından önce kesinlikle önermiyorlar bundan sonra tekrarlamayın lütfen

uyku sorununa gelince gazı falan mı var ya da huysuzluğu bir yeri mi ağrıyor acaba normalde karnı doyunca bebekler uyurlar 2 saat uyuyup emip gene uyurlar gazını çıkarmayı biliyorsunuzdur sanırım

Son düzenleme:

sanırım gazı var, çünkü bacaklarını sürekli kendine doğru çekiyor. tüm gaz çıkarma yöntemlerini denedik. 10 saat gaz olur mu sizce?

10 saat biraz fazla tabi
bebeklerin gazını çıkartmak için sırtını aşağıdan yukarı doğru sıvazlamak gerekir acaba yöntemleriniz doğru mu ki bunu yaptığınız halde
hala bacaklarını karnına çekiyorsa ağrısı olma olasılığı da epey fazla
peki ağlaması falan var mı varsa normaldekinden farklı mı ?

aynen dediğiniz gibi yapıyorum ben de gazını çıkarmak için. uykusu var ama uykuya dalamıyo. ağlaması da bağırma şeklinde.

bence gaz değil dediğim gibi yapıyorsanız çıkmıştır gazı falan
ama ağrısı olabilir doktora gitme şansınız varsa fena olmaz

bence gaz değil dediğim gibi yapıyorsanız çıkmıştır gazı falan
ama ağrısı olabilir doktora gitme şansınız varsa fena olmaz

teşekkür ederim. bir de hep aynı saatlerde ağlıyo. öğlen 1'de başlıyo, akşam 7-8'e kadar uyumuyo. ama her gün aynı saatlerde. 2 gün önce doktora götürdük, bir sorun olmadığını söyledi. ama 10 saat uyumaması ve ağlaması bana garip geldiği için sizin tecrübelerinizden yararlanmak istedim. tekrar teşekkürler.

oh ben de rahatladım şimdi
rica ederim benim bebeğim yok ama okuldan öğrendiğim hastanede gözlemleyebildiğim kadarıyla yardımcı olmak istedim

balın içinde canlı bakteriler vardır vebu yetişkin bir insana zararvermezken 1 yaşından küçük bir bebeğe çok zararlı olabilir. hatta bal kutularının üzerinde hep yazar 1 yaşından küçük bebeklere vermeyiniz diye.. senin bebeğinin sorunu bal değilde kolik gibi geldi bana.. kolay gelsin..

benım bıldıgım belırlı bır yasa kadar sanırım 1 yasına kadar bal verılmez bebege,sındırım sorunu yasarmıs bebek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…