• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lütfen yardım edin aglıyorum kistim oldugunu ögrendim

demet84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2008
52
0
86
Adana
mrb arkadaşlar.8 aylık evliyim.4 aydır bebek istioduk fakat olmadı daha sonra kontrol için doktora gidelim dedik.sag ovalde 4,5 cm kistim oldugunu ögrendim tabi şok oldum doktor endişe edilecek bişe olmadıgını ve hamile kalabilmem için bi engel olmadıgını söyledi tabi çıkışta ben çok agladım eşim sakinleşitrdi.mafoldumben.dogum kontrol hapı ginerayı verdi erimesi için bunu kullan ve adetinin 3 veya 4. günü gel dedi.şimdi ilacı kullanıyorum açok şükürki ilacın bi yan etkisi olmadı ama hala çok üzülüyorum.bana yardımcı olurmusunuz lütfen bilgilendirirmisiniz.

kist başlangıçta müdehale edilince çok kötü bişey değil canım o kadar üzülme bak örnek veriyim ben bekarım bndede çıktı ama ilaçla kurtuldum Allaha şükür . annem yıllarca bu sorunu çekti bekarkende varmış ama şuan ben ve abim varız 2 çoçuk dünyaya getrdi düşün artık . bi de hemşire bi akrabamız vardı ondada aynı sorun yaşandı ve onun kisti çoktu ikiz bebek doğurdu biçok örenek veriyorum ki için rahatlasın diye. hiç üzülme ilaçlarını ihmal etme Allahım sağlıklı bi bebbek nasip etsin inşall

çok teşekkür ederim inşallah bi bebişim olur.ama çok stres yapıyorm ben aklımdan çıkaramıyorum.dudagımda yaralar filan çıktı strestten.adet oldugumda tekrar gidecem ama ya erimemişse die içimde hep bi korku var erimemişse tekrarmı o ilacı kulaanaccam? ilaç kullanmakta istemiyorm ..

mrb arkadaşlar.8 aylık evliyim.4 aydır bebek istioduk fakat olmadı daha sonra kontrol için doktora gidelim dedik.sag ovalde 4,5 cm kistim oldugunu ögrendim tabi şok oldum doktor endişe edilecek bişe olmadıgını ve hamile kalabilmem için bi engel olmadıgını söyledi tabi çıkışta ben çok agladım eşim sakinleşitrdi.mafoldumben.dogum kontrol hapı ginerayı verdi erimesi için bunu kullan ve adetinin 3 veya 4. günü gel dedi.şimdi ilacı kullanıyorum açok şükürki ilacın bi yan etkisi olmadı ama hala çok üzülüyorum.bana yardımcı olurmusunuz lütfen bilgilendirirmisiniz.

üzülme canım benimde sağ overde 5cmlik kist sol overde ise çikolata kisti çıktı..adet olmadığım için gitmiştim ben.. adet olmam için ilaç verdi ilacı kullandım adetin üçüncü günü gittim. ultrasonla baktı sağdaki kist yoktu. bazen ilaç tedavisine bile gerek kalmadan adetle gidebiliyor... tabi benim soldaki çikolata kistim hala duruyor. adetin 3. günü çağırmasının asıl sebebi belli hormon tahlillerinin sadece o gün yapılabiliyor olması.. geçmiş olsun.. inşallah en kısa zamanda bebişlerimizi alırız kucağımıza:)

ya arkadaşlar bişe soracam bana doktor çikolata kisti filan demedi ne çeşit bi kist oldugunu nerden

anlıyosunuz?

keşke kistin türünü öğrenseydin en azından ne yapıcağına karar verirdin ama hemen endişelenmede ben bekarım kist ameliyatı oldum isanın başına herşey geliyo maalesef

kendinizi bu kadar üzmeyin:1hug:
bende de 7.5 cm büyüklüğünde var kist
ilk öğrendiğinde ben de çok üzülmüştüm anlıyorum sizi ama stres yapmanız sizin zararınıza olur moralinizi yüksek tutmaya çalışın
hem daha evliliğiniz de çok yeni doktor hapa devam etmenizi söylese bile üzülmeyin
geçmiş olsuna.s.

evet testin adı CA 125 di bana yapıldı ve malesef yüksek çıktı ama iyi bir doktor çikolata kistinit est yapmadan bile anlayabiliyor...

benim de düşük çıktı ama yüksek veya düşük olması hiç bi anlama gelmiyormuş işte çikolata kistinde yüksek çıkarmış öyle dedi doktor

Canım ağlayacak ve canını sıkacak hiçirşey yok ortada emin ol.
kendimden örnek vereyim bir nevi rahatlatabilirsem ne mutlu bana..
pko var bende ergenlik dönemimden itibaren. ve normal kadınla 10-20 yumurtalık varsa bende sadece 3-4 tane varmış..evlenmeden önce gittiğimde bana uzman, bebek sahibi olman güç bunu kabullen dedi yolladı.
eşimle evlenmeden herşeyi anlattım tüp bebek evlatlık vs. planlarla evlendik..
nisan ayında evlendim haziranda test yaptım 10 haftalık gebeydim.2-3 ayda bir adet olurum.
şuan kistler ve korunmak adın belara kullanıyorum memnunum..
şuan kızım 19 aylık ellerinizden öper.. :)
sen sen ol tıp olarak tavsiye edilen yöntemleri onyla ama en çokta Allah tan umduunu kesme!
öyle kendini üzerek yıpratarakda bir yere varamazsın tatlı canına yazık..
tez zamanda güzel haberlerini okumamız dileğimle.. sevgiler..

ooo ne var bunda üzülecek.. sıkmayın canınızı Allah daha büyük dert vermesin.kist dediğin nedir ki,çatlayamamış ve içine su toplayarak büyümüş yumurta...olmayan kadın varmıdır acaba..
bende de çıktı solda 5.5 cm sağda da 5 cm ilaç bile başlamadı doktur 1 ay sonra kontrole gel duruma göre bakarız dedi. gittiğimde 2 cm ye düşmüşler.doktorum bunun normal şeyler olduğunu bazı bönyelerin sık yaptığını ve bendede sürekli olabileceğini söyledi.zamanla kayboluyo Allahın izniyle.
çikolata kisti olsaydı doktorun söylerdi bende.çikolata kisti ultrasonda minik minik bi sürü gözüküyo.bizimki yani over kisti balon gibi gözüküyo tek parça...tamam
ayrıca stres yapma stres kistin dostu...onu sevindirmekaydirigubbakcemile5

ya arkadaşlar bişe soracam bana doktor çikolata kisti filan demedi ne çeşit bi kist oldugunu nerden

anlıyosunuz?

merhaba demet84,
doktorun özellikle bir isim belirtmediğinie göre kistin için, o muhtemelen fonksiyonel kistlerdendir. zararlı kistler olmuyo bunlar genellikle, doktorlar önce doğum kontrol hapı veriyolar küçülmesi için, sonra da kontrol ediyolar ve eğer küçülüyosa o zaman sorun yok demektir. bazı kistler dayanıklı oluo küçülmüyo, sanırım onlarda da cerrahi müdaheleye başvurulabiliyor... ama bu çok görülen bi durum değil..genellikle doğum kontrol hapıyla hatta regl olmanla beraber kayboluyorlar..o yüzden lütfen caınnı sıkma olur mu?opuyorumnanaktan

arkadaşlar çok teşekkür ederim.doktor bana aslında ilaca bile gerek yok ama pskolojikman seni rahatlmatmak için veriorum ilacı demişti bu hamile kalmana engel bişe degil dedi aynen sizinde sölediginiz gibi yumurta çatlamamış kist oluşmuş korkulacak bişe yok dedi hatta güldü bana bide ilk kez kontrole gidiodum :1:

bakalım artık bidahaki sefer gittigimde ne dicek biranönce bebegimi kucaggıma almak istiyorumumarım kaybolmuştur kist..

ooo ne var bunda üzülecek.. sıkmayın canınızı Allah daha büyük dert vermesin.kist dediğin nedir ki,çatlayamamış ve içine su toplayarak büyümüş yumurta...olmayan kadın varmıdır acaba..
bende de çıktı solda 5.5 cm sağda da 5 cm ilaç bile başlamadı doktur 1 ay sonra kontrole gel duruma göre bakarız dedi. gittiğimde 2 cm ye düşmüşler.doktorum bunun normal şeyler olduğunu bazı bönyelerin sık yaptığını ve bendede sürekli olabileceğini söyledi.zamanla kayboluyo Allahın izniyle.
çikolata kisti olsaydı doktorun söylerdi bende.çikolata kisti ultrasonda minik minik bi sürü gözüküyo.bizimki yani over kisti balon gibi gözüküyo tek parça...tamam
ayrıca stres yapma stres kistin dostu...onu sevindirmekaydirigubbakcemile5

evet cnm sag da over kisti seninde söyledigin gibi tek parça işin garibi adetlerim çok düzenliydi hiç şüplenmedim .içi su dolu dedi doktor .allahım işallah geçer :Saruboceq:

mrb canını sıkma, ben bekarken 5 cm kist oluştu ve dr 3 ay doğum kontrol hapı verdi, 3 ayın sonunda kist geçmişti

Back