Nöroloji doktorundan randevu alın. Bir baksalar fena olmaz.2 yaşında kızım en az bir yaşından beri dalıyor biz gülüp geçtik ciddiye almadık fakat sık sık Hergün günde b kaç kez olmaya başladı internete baktığımda epilepsi olabileceğini söylüyorlar en kısa sürede doktora gideceğiz araştırıyorux Şuan ben bişey anlatırken bakarken dalıyor belki 5 10 an dalıyor epilepsi olanlar yazabilir mi lütfen bi kaç belirti yazarsanız memnun olurum çok üzgünüm Şuan
Geçmiş olsun inşallah değildir fakat bir senedir nasıl gülüp gecebiliyosunuz çok şaşırıyorum2 yaşında kızım en az bir yaşından beri dalıyor biz gülüp geçtik ciddiye almadık fakat sık sık Hergün günde b kaç kez olmaya başladı internete baktığımda epilepsi olabileceğini söylüyorlar en kısa sürede doktora gideceğiz araştırıyorux Şuan ben bişey anlatırken bakarken dalıyor belki 5 10 an dalıyor epilepsi olanlar yazabilir mi lütfen bi kaç belirti yazarsanız memnun olurum çok üzgünüm Şuan
Yorumunuz için teşekkür ediyorum videosunu çektim doktor bakıyoruz Şuan yani ben bile daldırabiliyorum onu elime kitabı alıyorum yukarı kaldırıyorum ve bebek şarkısı veya bişeyler anlatıyorum kızım herdefa olmasa da bi kaç kez bu şekilde de daldı ama başka bi dalma haricinde birşey olmuyor daldıktan bi kaç sn sonra gülüyor oynamaya devam ediyor o an eliyle birşey yapıyorsa hafiften devam. Ediyor yorumları okudukça iyice endişelendim umarım bişey çıkmazKızınızın o anda muhakkak videosunu çekin. Bir de önemli olan daldığı anda bilinci açık mı değil mi buna dikkat edin. Yani daldığı anda ona soru sorun sonra sorduğunuz soruyu hatırlıyor mu kontrol edin. Benim de kızım da buna benzer belirtiler vardı. Doktoru video çekmeniz çok önemliydi demişti. Bizimki bir süre sonra kendiliğinden bitti. Bir daha da tekrarlamadi. Yapılan testler (EEG) ve muayeneleri sonucunda da hiçbiriyle çıkmadı. Ama şöyle bir şey vardı. Kız 3 yaşında olmasına rağmen 1 kelime bile konuşmuyordu. Bu nobetlerden sonra konuşmaya başladı. Bununla ne kadar ilgili orasını bilmiyoruz tabiki. Üstünden 5 yıl geçti o zamandan bu zamana bir daha geçirmedi.
Haklısınız bu benm ilk çocuğum üzerine titreme rağmen maalesef bi dalmadan böyle bir şey çıkacağını düşünemedim aslında hep baktım yaşına göre davranışlarına öğrendiklerine onlarda bişey yoktu gözüme çarpan konuşmaya başlıyor yavaştan ama dalma son zamanlarda gözümüze çarpmaya başlayınca araştırdım inşallah bir şey olmaz çok kötü durumdayım çokNeden hemen doktora götürmediniz? Bebeklerde erken teşhis ve ilaç tedavisiyle epilepsi ilerlemeden tedavi edilebiliyor. Gülüp geçmeniz çok yanlış olmuş.
Şuan onu takip ediyorum günde belki 7 8 dalıyor bence dalması biz yetişkinlerin arada dalması gibi aynıGünde/haftada kaç kere dalıyor, kaç saniye devam ediyor, ne yaparken dalıyor vs bunları takip edip notlar alın, daldığı zaman video çekip uzmana hepsini götürün. Umarım ciddi bir şeyi yoktur.
Teşekkür ederim onlara birşey olacağına bize olsa keşkeEpilepsiyi her zaman bayılma + kasılma olarak düşünüyoruz ancak epilepsinin binlerce türü var. Beynin etkilendiği alana göre farklı şekilde ortaya çıkabilir.
Dolayısıyla evet, epilepsi olabilir de , olmayabilir de.
Nörolojiye götürmeniz lazım.
Epilepsi tanısı için eeg çekimi yapılıyor normalde,ancak eeg sonucundan ziyade, hastanın hikayesi daha önemli diye biliyorum. Çünkü bazı hastalarda eeg sonucu temiz çıkıyor. Çekim sırasında nöbet geçirmediği için mi bilmiyorum.
Siz çocuğunuzun dalma davranışlarını videoya çekin mutlaka, doktora gösterirsiniz.
Hatırladığım bir sene ama o zamanlar nadir oluyordu belki ayda bir iki yada en çok üç ama şimdilerde artınca biz de endişelendikGeçmiş olsun inşallah değildir fakat bir senedir nasıl gülüp gecebiliyosunuz çok şaşırıyorum
Yani şöyle yemek yerken de oluyor öyle yemek çiğnerken değilde masadayız kızım daliyor 5 6 sn sürüyor sonra normal elimizi önünden geçiriyoruz bir iki sonra gülüp bakıyor bize inşallah normlaldirKuzenimde epilepsi var, o da hep dalardı bir anda küçükken, teşhisten önce. Doktora gidin bir an önce.
Kuzenim de oyleydi, konusuyorduk mesela bir anda daliyordu birkac saniye , sesleniuorduk fln kendine geliyodu. Bir de basi agriyordu cok sik. Ilac kullaniyor cok uzun yillardir bir daha olmadi diye biliyorum, doktora gidin bir an onceYani şöyle yemek yerken de oluyor öyle yemek çiğnerken değilde masadayız kızım daliyor 5 6 sn sürüyor sonra normal elimizi önünden geçiriyoruz bir iki sonra gülüp bakıyor bize inşallah normlaldir
Kuzenim de oyleydi, konusuyorduk mesela bir anda daliyordu birkac saniye , sesleniuorduk fln kendine geliyodu. Bir de basi agriyordu cok sik. Ilac kullaniyor cok uzun yillardir bir daha olmadi diye biliyorum, doktora gidin bir an once
Muhakkak videoya çekin. Komşu kızım 6 yaşında ve gözleri çok dalınca annesi videoya alıyor2 yaşında kızım en az bir yaşından beri dalıyor biz gülüp geçtik ciddiye almadık fakat sık sık Hergün günde b kaç kez olmaya başladı internete baktığımda epilepsi olabileceğini söylüyorlar en kısa sürede doktora gideceğiz araştırıyorux Şuan ben bişey anlatırken bakarken dalıyor belki 5 10 an dalıyor epilepsi olanlar yazabilir mi lütfen bi kaç belirti yazarsanız memnun olurum çok üzgünüm Şuan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?