lütfen yardım benim için çok önemli...

elf22

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2009
10
0
ben açıktan öğretmen olarak batının bir ucundan doğunun bir ucuna atandım.ay sonunda gidip işlemlerimi halledeceğim ama 28 haftalık hamileyim ve uçakla gitmem gerekiyor.çok stres yapıyorum çünkü yolculuktan korkuyorum.şimdi ben oraya gittiğimde müdürümle konuşsam mazeret izni alsam ve memlekette 20 günlük rapor alsam ve onu göndersem zaten ara tatile gireceğiz sonra da. mart 21 doğum tarihi dedi doktor ama tabi normal doğum olursa.ben tekrar görev yerine gitmeden doğum iznine nasıl ayrılabilirim?çünkü gitmeye kalksam 6-7 haftam kalmış olacak doğuma otobüsle gidemem 30 saat yolculuk yapmam zor olur.uçakla zaten almazlar,alsalarda ben çok gerilirim.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Eşine vekaletname verirsin doktor raporlarınla beraber müdürün de anlayışlıysa sorun olmadan ayrılırsın izne.Tayini çıkınca bu yolla ilişiğini kesen bir sürü arkadaşım var.ızne de ayrılırsın bence

canımmm 15 günn mehirr müddetin var yanii göreve başlama sürenn yanii canımm onu kullann daha sonra da raporlarını ibraz edersinn doğumdan önceki 8 haftalık süren 32. haftanda başlıyor ayarlayabilirsinn gebeliğini bi hafta önce falanda gösterebilirsinn öyle yapanlarda varmışş sezeryan falan olcaksa yani

canım senin derdinden ben anlarım herhalde Allah yardımcın olsun
vekalet falan bi şekilde doğum iznini kullanacaksın peki ya sonra? minicik bebekle nasıl gideceksin? ya da ücretsiz izin mi alacaksın?
ah benim kafamda bu sorular dönüp duruyor.

tamamen hamileliginizin genel durumuyla ilgili bir durum, eger doktorunuz sakinca yok derse sorun olmaz. ayrica yapacaginiz ucus tas catlasin 1-2 saatlik birsey olacak. benim bir arkadasim 8 ay 1 haftalik hamileyken amerikaya uctu dogum icin. 11 saat! ulke ici ucuslarda ucaklar cok yuksekten ucmadigi icin kozmik radyosyondan etkilenme riskiniz yok, eger doktorunuz izin verirse ucak yolculugunuzun sorun olacagini sanmam.

öncelikle cvp yazan arkadaşlar çok teşekkürler.şimdi ben izin falan bi şekilde ara tatile kadar zaman geçirmeye çalışcam çünkü atamam daha yeni oldu.derse girsem öğrencileri tanımam yazılı sözlü nasıl yaparım.zaten ücretli öğretmeni varmış.sonuçta benim ilk bebeğim olacak Allah ın izniyle ve doktorum memlekette ,son aylarda nasıl doktor değiştirilir.daha sonra ara taildeki eş durumu atamalarında koşullar müsait olur da aksilik olmazsa(Allah izin verirse) eş durumundan halletmeye çalışcaz.sonuçta eşimin oraya gelmesi imkansız ,insan ekmek teknesini bırakıp nasıl gelsin. bakalım herşeyin hayırlısı.sizin de gönlünüzden geçen en güzel şeyler gerçek olsun.

hocam bir yıl çalışmadan eş durumuna başvuru yapaömıyorsun diye biliyorum ben
siz kadrolu musunuz sözleşmeli mi?

ben açıktan atamayla geri döndüm,yani istifa dönüşü.kadroluydum.o yüzden ilk eş durumu atamalarına başvuru hakkı veriyor. ama umarım bir aksilik çıkmaz Allah ın izniyle...

X