• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası lütfen yardım babaanne mi kreş mi?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

shannon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2007
1.587
844
648
Eskişehir
kızım eylül itibariyle 30 aylık olacak yani 2,5 yasında babannemiz 2 senedir bakıyor ve bakmayada hevesli ama ben kararsızım artık büyüdüğünü düşünüyorum kızımın.arkadas edinsin istiyorum ,düzgün yemek yesin istiyorum.babaannemizde iyi baktı sükür ama bazı eksikleri vardı mesela yemek yemeyince aburcubur veriyordu hemen,anne dedirtiyodu kızıma birde asırı titiz yani kızımın bu yönde ondan olumsuz olarak etkileneceğini düşünüyorum.mesela üzerine bir damla corba dökülse hemen degiştirtiyor.bunun dısında kızıma gözü gibi baktı allah için ama kızım cok sımardı onun yanında bu sebeplerden dolayı artık kreşe gitsin istiyorum bir yandan kıyamıyorum cok mu küçük diye yada etraftan cok hasta olur diyorlar kreşte .kafam cok karısık fikirlerinize cok ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim

kızım eylül itibariyle 30 aylık olacak yani 2,5 yasında babannemiz 2 senedir bakıyor ve bakmayada hevesli ama ben kararsızım artık büyüdüğünü düşünüyorum kızımın.arkadas edinsin istiyorum ,düzgün yemek yesin istiyorum.babaannemizde iyi baktı sükür ama bazı eksikleri vardı mesela yemek yemeyince aburcubur veriyordu hemen,anne dedirtiyodu kızıma birde asırı titiz yani kızımın bu yönde ondan olumsuz olarak etkileneceğini düşünüyorum.mesela üzerine bir damla corba dökülse hemen degiştirtiyor.bunun dısında kızıma gözü gibi baktı allah için ama kızım cok sımardı onun yanında bu sebeplerden dolayı artık kreşe gitsin istiyorum bir yandan kıyamıyorum cok mu küçük diye yada etraftan cok hasta olur diyorlar kreşte .kafam cok karısık fikirlerinize cok ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim

Titizliklen ne zarar gelirki.Kaldı ki bende bir kaşığı bırakın damla dökülse önce yanımdaki ıslak mendille siliyorum yemekten sonrada hemen değişiyorum.Ne güzel pırıl pırıl mis gibi bakılıyormuş.Ne isterki bir anne ancak bundan başka?
Haftada 3 gün babanneye 2 günde kreşe verseniz.Hem dediğiniz gibi sosyalleşir,hemde alışmış olduğu düzenden uzaklaşmaz.
Bende çalışırsam hep kayınvalidem baksın istiyorum,ama günleri oluyor haftada iki kere kayınvalidemin.Bu sebeple 3 gün kayınvalideme 2 gün kreşe düşünüyorum.Hayırlısı.

bence kreşin vakti gelmiş artık
çok küçük sayılmaz
ama önceleri alışması için yarım gün veya haftanın 3günü kreşe verebilirsin
diğer zaman yine babannesinde olur
hem ikiside daha kolay alışırlar yeni duruma
birzaman böyle idare edersin 3 yaşına girincede artık tamamen kreşte olur
ama temizlikten kimseye zarar gelmez arkadaşım
bende kızımın üzerine en ufak bişey damlasın hemen değişirim
ne gerek var pasaklı pasaklı dolaşmasına
temizliği şimdiden öğrensin bence

Titizliklen ne zarar gelirki.Kaldı ki bende bir kaşığı bırakın damla dökülse önce yanımdaki ıslak mendille siliyorum yemekten sonrada hemen değişiyorum.Ne güzel pırıl pırıl mis gibi bakılıyormuş.Ne isterki bir anne ancak bundan başka?
Haftada 3 gün babanneye 2 günde kreşe verseniz.Hem dediğiniz gibi sosyalleşir,hemde alışmış olduğu düzenden uzaklaşmaz.
Bende çalışırsam hep kayınvalidem baksın istiyorum,ama günleri oluyor haftada iki kere kayınvalidemin.Bu sebeple 3 gün kayınvalideme 2 gün kreşe düşünüyorum.Hayırlısı.

Güzel fikir,başlangıç için böyle yapılabilir:)

Krese ılk basladıgı zaman bu bu yıl da olsa seneye de olsa sık hastalanacagı bır gercek.

Bagısıklık sıstemının reaksıyonuna engel olamayız.

Bır sekılde bı donem yasanacak ne kadar erken olursa o kadar kuvvet yuksek oluyor.

Bazı gunler kres bazı gunler babaanne fıkrı mantıklı.

Cunku zaten ılk donemde en cok grıp olacak ve o durumda da krese gıtmeyek.

Babaanne bu durumlar ıcın de en dogru adres.

bence anaokulu çağına kadar babaanne bakmaya devam etsin..

ben öyle düşüüyordum oğlumda ama 2,5 yaşında anneanne ve babaanne pes edince mecburen kreşe verdik...çok zor oldu ilk zamanlar..2,5 yaş çok ufak bence..

siz bilirsiniz yine, zaten hayatı okullarda geçecek, anaokuluna bir başladılar mı tamam yıllar okullarda geçiyor ev ortamına doysun iyice..

bence anaokulu çağına kadar babaanne bakmaya devam etsin..

ben öyle düşüüyordum oğlumda ama 2,5 yaşında anneanne ve babaanne pes edince mecburen kreşe verdik...çok zor oldu ilk zamanlar..2,5 yaş çok ufak bence..

siz bilirsiniz yine, zaten hayatı okullarda geçecek, anaokuluna bir başladılar mı tamam yıllar okullarda geçiyor ev ortamına doysun iyice..

merhaba canım annem kreş öğretmeniydi yanımda hemen ona sordum 2.5yaş için çok erken dedi düzgün bakan biri olduktan sonra kreşi 4 yaşdan önce önermedi...

Back