• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi lutfen yardim! 2 haftalik oglum surekli emmek istiyor...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Permers

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2011
593
0
46
- Yurtdışı
tecrubeli anneler, 2 haftalik oglumun ergun huylari degisiyor, bunun dogal oldugunu biliyorum ama su an en buyuk derdim oglusumun beni emmeden uykuya dalmamasi. Surekli emmek istiyor ve ben bunun aliskanlik olarak kalmasindan korkuyorum. Daha birkac gun oncesine kadar emdirdikten sonra yatagina birakip kendi kendine uyumasini saglayabiliyordum ama simdi bu mumkun degil, saatlerce bir sag bor sol gogsumu emip duruyor ki yalanci emzik yerine beni kullandigini farkediyorum :)

Bu konuda ne yapmaliyim, neler yapabilirim yardimci olurmusunuz lutfen.

cnm benm kızım şimdi 4 aylık,doğdugunda saatlerce emmek istiyodu,hatta normalde yeni doğan bebekler güçsüz olurlar ememezler uyurlarya benimki doğar doğmaz emmek istedi,saatlerce memede kalmak istedi,hastaneden çıkıp eve geldiğimiz günü unutmuyorum hiç gece 12 de bi başladı sabaha kadar,uyuyo memeden ayırıyorum uyanıyodu,eşim sabah 6 da emzik almaya gitmişti,emziği alınca uyumuştu:)))) kırkı çıkanana kadar böyle devam etti,3 saat memede kaldıgı oluyodu,çok emdiği içinde çok gazı oluyodu,doktora sordum kırkı çıkana kadar böyle devam eder sonra bırakır dedi,gerçektende öyle oldu,alışkanlık olcak diye korkma sana tavsiyem emzik ver ,hem sen rahat edersin hemde o sürekli emmediği için gazı olmaz

yeni doğmuş o kadar normal ki:53:
bence mutlu olmalısın bazı çocuklar memeyi reddederler...
bol bol emsin seni doğal antibiyotik daha ne olsun:9:

bi anormallik yok canım gayet normal,çoğu bebekte aynı şeyler oluyor,bencede emzik vermeyi dene...

tecrubeli anneler, 2 haftalik oglumun ergun huylari degisiyor, bunun dogal oldugunu biliyorum ama su an en buyuk derdim oglusumun beni emmeden uykuya dalmamasi. Surekli emmek istiyor ve ben bunun aliskanlik olarak kalmasindan korkuyorum. Daha birkac gun oncesine kadar emdirdikten sonra yatagina birakip kendi kendine uyumasini saglayabiliyordum ama simdi bu mumkun degil, saatlerce bir sag bor sol gogsumu emip duruyor ki yalanci emzik yerine beni kullandigini farkediyorum :)

Bu konuda ne yapmaliyim, neler yapabilirim yardimci olurmusunuz lutfen.

Sevgili kızım evladın gün geçtikçe büyümekte ve belkide sütün yetersiz gelmekte bu varsayımıda göz ardı etmemen gerek. O nedenle bir doktorla bu konuyu konuşmanı öneririm belkide doktor önerisiyle takviye yapılması gerekmekte. Her çocuk farklı ve her anneninde sütü aynı ölçüde degil o nedenle burada herkes kendi yaşadıklarını paylaşacagından sorun varsa sütünde bunu göz ardı edeceksin farkında olmaksızın. Saygılarımla.

merhaba
allah bagislasin evladini benimde 17 gunluk bir oglum var ve ayni sorunlari bizde yasadik ilk hafta ancak sutumun ogluma yetersiz geldigini dusunerek doktora gittik. yeni dogan bebekler ortalama gunde 20 gr kilo almasi gerekiyormus doktor kilo olcumu yapti ve hastaneden ciktigi kilodaydi oglum yani buda sutumun yetersiz geldigini gosteriyordu ek mama verdi doktorumuz turkiyede de vardir eminim ben brukselde yasiyorum aldigimiz urun tam mama olarak gecmiyor anne sutune es deger bir sey. ben emmesini cok istiyorum sutumkesilmesin diye her aciktiginda once emziriyorum zaten o emmeden sonra hala araniyor o zaman ek mama veriyorum. ve ise yaradi kilo almaya basladi oglum birde o uyurken sutumu sagiyorum biberonla veriyorum bazen daha kana kana iciyor ...:nazar:

canım benim oğluşumda aynısını yapıyordu eşime bir yalancı emzik aldırdım ondan sonra birazz bıraktı:34::34: ama yinede çok emmek istiyor ama geçer kırkı çıktıktan sonra :nazar: onlar için değer:nazar:

verdiginiz cevaplar icin hepinize cok tesekkur ederim. Allah hepimizin evlatlarini bizlere bagislasin, ilk cocugum olmasinin heyecani ile telas icerisindeydim. Simdi oglumu surekli emziriyor ve sutumun artmasi icin dua ediyorum :)

Back