• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lütfen tartışma yaratmasın, ama önemli bir problem...

Benim başıma geldi henüz 16 yaşlarımdayım o günlerde bir erkek arkadaşım aynen bu sözü sarfetti şimdi olsa zaten öyle birinin yanında olmam ki o günlerde de olmadım ve ertesi günü arkadaşlığımı kestim.

Valla bu millet için yaptıklarını şöyle bir düşünürse yurdum insanı,ATAM'ın içki içmesini,sigara kullanmasını ağzına almaya bile utanır...

Etrafımda ATAM'ı sevmeyen hiç görmedim,duymadım..Ama duysam ne mi olur?

PARÇALARIM!!!!!!!!

Bu kadar kısa ve öz......

ataturku sevmeyenler niye hala onun eseri olan bu guzel vatanda yasıyorlar hayır yani sizin yolunuz uzun biz sizi tutmayalım
sevgiler

mustang canım,, okuyup bilmek ayrı ama onlar onları kabul etmiyorlar bahsettim ya yukarda.. iyi okursan, kanıt göster diyorlar, bu okunan tariihi zaten kendiileri yazdı diyorlar... ben herşeyi anlatıyorum zaten.. atatürk neden her konu da bir bilgisi var diyorlar, ben de diyorum adam gezmiş her gittigi yerden bişey ögrenmiş, sabahlara kadar okumus...
osmanlıdaki her olaya inananlar, m.kemalin yasadıklarını yalanlıyorlar... ayrıca ben osmanlıyı reddetmiyorum, saygım sonsuz padişahlara hayranlıgım da vardır.. ama ülke yıkılmak üzereymiş işte.. ne yani m.kemal"in canımı istemiş şu osmanlıyı bi yıkayım bari mi demiş yani?
arsizizmir
canım sana saygı duyuyorum osmanlaıya hayranlığın olduğunu söylemişsin benim asla ve asla yok PADİŞAH ANALARINI oku ve burada yaz saygın olup olmadığını,herkes okusun yıkmakta en doğru ve iyi kararı vermişti MçKemal Atatürk Din sömürüsünün altındaki gerçekleri kazımak atmak istemişti binlerce kitap okuyan Atamın sadece okuyup imzaladığı kitap 3000 küsürdür.

arsizizmir tekrar merhaba üzme kendini diyorsunki osmanlıyı inkar eden cahildir .Osmanlı devletinin 600 yıllık iğreti sefil yaşantısı,Osmanlı hükümdarlarının hayatıyla ,GERÇEK TÜRK boylarını sakın karıştırmayın osmanlı devletindeki osmanlının analarının soyu Sırp,Yunan Fransız,Rus .......................onlarca memeletin kadınlarının karşımıydı bunu biliyormuydunuz?Bİlmediğiniz birşey daha söyleyeyim Gerçek Türk soyundan olan Türk kadınlarıyla ,Gürcü kadınlarıda bu osmanlının soyu nerden geldiği bilinmeyen sırp bizans rum rus fransız daha daha daha birçok yabancı kadına(türk kızı hariç)hizmetçilik etmekle yükümlüydüler.Neden bu kadar çok savaş kazandıklarınıda biliyormuydunuz onuda söyleyim.Osmanlı Sarayıda birçok yani binlerce cariye kadın ve OĞLAN bulunurdu padişahlar gönülleri kimi çektiyse onlarla beraber olurdu.(kız ,oğlan) ama asla BirTürk kzıı il beraber omazlardı tarih sayfalarına geçen birçok sultan adı vardır bu kadınlar hristiyan olup sonradan müslümanlığı padişah zoruyla seçerler ve sarayı yönetirlerdi.işte bu cariyeleri en iyi şekilde beslemek için savaşlar düzenlenir milletler yıkılır ve hazineleri boşaltılıp osmanlı hanedanlığına alınırdı.Soruyorum sizlere NEDEN HİÇ BİR ÖĞRENCİ OSMANLI TARİHİNİ ANLAMAYI BECEREMEZ?NEDEN TARİHLER ARASINDA BİR KOĞUKLUK VARDIR ?NEDEN PADİŞAH KARDEŞLERİNİ (3 YAŞINDAKİNİ BİLE)BOĞDURARAK ÖLDÜRTMÜŞTÜR?çünkü bir gariplik var anlamsızlıklar zinciri var?NEDEN OSMANLI FİLMLERİNDE PADİŞAHLARIN ÇEVRESİNDE HEP CARİYELER VAR?NEDEN LÜKS VE GÖRKEMLİ HAYATLARI FİLMLERE KONU OLMUŞ?NEDEN GÜMÜŞ TEPSİLERDE KESİP KAFALAR GETİRTİLİYOR BU NE VİCDANSIZLIKTIR DEĞİLMİ?NEDEN PADİŞAHLARIN BİRDAN FAZLA KARISI OLMUŞ?SADECE DOĞURANLAR KARISI OLARAK TÜRK İSMİYLE TARİHLERE GEÇMİŞTİR.BİRDE FİLMLERDEN HATIRLARSINIZ DİYE ÖRNEK VERİYORUM BİR TARAFTA OSMANLI SARAYI VARDIR BİRTARAFTADA ÜSTÜ BAŞI SERSEFİL BİR TÜRK İNSANI VAR.
ŞUNU İYİ BİLİN ARKADAŞLAR OSMANLI PADİŞAHI OLAN OSMAN BEYİN OĞLUNA SON VASİYETİ ŞUDUR."TÜRK BOYLARINI BİRBİRİNE KAT,BİZANSLA İLİŞKİLERİNİ GÜÇLENDİR"DEMİŞ VE BİR RUM KIZYLA EVLENEREK BAŞLAYAN BU SOY KARIŞIMINI

SON SÖZÜM BU KONUDA : PADİŞAH ANALARI NI OKUYUN BELGELERİYLE GERÇEKLER ORADA YATIYOR
SAYGIDEĞER ATAM MUSTAFA KEMAL ATATÜRK KAZIMIŞTIR.ELLERİNE SAĞLIK BEN ASLA BİR OSMANLI SOYU DEĞİLİM O DÖNEMLERDE OSMANLI ZÜLMÜYLE DAĞLARDA YAŞAM SAVAŞI VEREK ÖZ TÜRK OLARAK İSİMLENDİRİLEN BİR TÜRK KIZI TÜRKÜM

Böyle nankör geri kafalı örümcek beyinli insanların hakaret ettikleri Atatürk' ümüzün kurduğu güzel ülkemizde yaşamaya hakları yok başka söyleyecek bir şey bulamıyorum

Artık o kadar üzülüyorum ki bu durumlara ben orta okuldayken bi arkadaşım karnedeki Atatürk resminin gözlerini oymuştu o zaman bile ölücek gibi olmuştum daha küçücükken aşılıyorlar çocuklara eğer atatürk olmasaydı acaba müslümanlığımızı bu kadar rahat yaşayabilecekmiydik düşünmek lazım bence hiç tartışmaya bile girme fikirlerini değiştirmek imkansız sadece kendini sinir harbi içinde bulursun.

PİYANO canım...
yazını okudum, padişah eşleri dolasıyla anneleri, hepsi devşirmeydi.. hatta padişahın en yakını olan sadramlar, hepsi türk adını almıs, ama aslı türk olmayan devşirme okullarında türkleştirilip, müslümanlastırılan insanlardı... saray hanedanı yani..

sadece genç osman Türk olmak, halka daha yakın olmak istemiş ve bir türk kızıyla evlenmiş... yine devsirme olan asil askerler denilen yeniçeri ocagını ortadan kaldırmaya karar vermiş ama bu yeniçeriler emrinde köle oldukları padişahlarını asmıslar...

ondan uzun yıllar sonra 2.mahmut kaldırabildi yeniçeri ordusunu..

evet dediklerin az çok dogru çogu aslında türk degildi...
ama biraz fazla olmus canım eleştirilerinin ucu kaçmıs.. yine de bu kadar eleştirirken kötü sözler kötü düşünceler kullanmayalım.

osmanlının sistemi bambaskaydı, belki o zaman için gerekliydi bazı seyler.. onun yorumunu yapmamız anlamsız olur.. şimdi biz onları eleştirecegimize ya da onları örnek alacagımıza yapmamız gereken şey cumhuriyetimize ve degerlerimize sahip cıkmak

Mustafa Kemal"in vatan ugruna yaptiklarini görmemezlikten gelen o kadar cok kendini bilmez vardir ki!!!!
bunlarin görmesi icin beyin ve bir cift göz lazim...

Ve ne yazık ki o bahsettiklerini kullanamıyorlar... Ya da işlerine gelmiyor... Bu ülkede bu kadar rahat konuşabilmelerini bile ona borçlular halbuki, ama bunu bile idrak edemiyorlar...

kızlar geçen hafta sipariş verdigim "gizlenen atatürk" ismindeki belgesel cdleri bugun geldi, hemen actım 4 tanesini izledim bile..
çok güzel bir belgesel..tavsiye ederim.. hakimiyeti milliye gazetesindeki makalaler eşliginde kurtulusumuz anlatıyor..
ben de hırslandıkca hırslanıyorum

bu tür insanlarla konusmaya bile deymez bence atatürk asıl onlara ne yapmıs anlamadım kılmaz kılmaz ya adam namaz mecburmu biz laik bir ülkede yasıyoruz isteyen kılar istemeyen kılmaz atatürk sormusmu onlara siz neden namaz kılıyosunuz die aman sinirlerim bozuluyor bu konulardan ya atatürk olmasa namaz kılarken baslarını koyacak bir avuç toprakları olmayacaktı ondan haberleri yok

canım yanlıs olmasın atatürkümüzün namaz kılmadıgını kim iddia ediyor..
din le atatürk arasında baglantı neden kuruluyor..
atatürk namaz kılmayı da biliyor, Kuran_ı Kerim okumayı da.. kaç kişi arapçayı bilerek okuyor kitabımızı? o işte hem arapça biliyordu hem de anlayarak okuyordu..
bunlar göz ardı edilip de ama cok içiyordu lafı.. beni boguyor artık..

ben hala cok kez giriyorum bu tartısmalara
sanırım cahil insanlar arasında kalmanın zorlugunu ilk defa yasıyorum.
ben bekarken ve izmirdeyken böyle bir mevzunun varlıgını tahmin bile edemezdim...

biz kavaltı yaparken annem ve babam birbirleriyle sohbet ederken tarihte yasanmıs olayları birbirlerine anlatırlardı.. ikisi de üniversite mezunu ve onlarla gurur duyuyorum..

ama nasıl düştüm bu cehaletin beşigine,, anne baba beni affedin..

ayrıca üniversite bitirmemek degil benim cehalet anlayısım.. benim babanem ilkokul ikiye kadar okumus, iki defa hacıya gitmiş, uzun yıllar köyde yaşamıs ve bir çiftçinin karısıydı..
eline geçen herşeyi okurdu..
sabah ezanında kalkar ben uyanana kadar odada sessizce kuran okurdu..
3aylar denilen dönemde 3ay boyunca oruc tutardı..
gece yattıgımız zaman,bana ögrettigi duaları okuttururdu..
her sene evimizde mevlüd okunurdu...

ama öyle de güzel anlatırdı ki atatürkü... ve cumhuriyetini
babamı 29ekim gecesi dogurdugu için kendinle gurur duyardı.. benim oglum cumhuriyet bayramında dogdu, cumhuriyet cocugu o diye...

seni çok seviyorum babanem, herşeyin en güzelini ögrettin bana,
Allah uzun ömür versin

aslinda böyle tiplere denilecek cok sey varda, terbiyemiz müsade etmez onun icin böyle insanlarla Tartismaya bile degmez, bosver böyle örümcek kafalilari

Back