lütfen tartışma yaratmasın, ama önemli bir problem...

arsizizmir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2007
76
3
86
İstanbul
size bir sorum olacak;
"cok yakınınızda birisi BEN ATATÜRKÜ sevmiyorum derse ne yapardınız?"

ne oldu sasırdınız mı?

ben şok olmustum ilk duydugum zaman, küçük bir tartışma yasandı.. en son tarstısma da 2gün önce yasandı ve ben bu iki gündür beynimi kaplayan bu düşünce içinde kayboluyorum..

tarih kitaplarını zaten onlar kendileri yazdı (atatürk türk tarih kurmunun kurucusu ya) kendilerine göre cevirip yazmıstırlar... diyorlar

neden hilafeti kaldırdı neden basörtüsünü yasakladı diyorlar.. atatürk hiç namaz kılmısmı ki diyorlar.. (tbmm yi acan atatürk cuma namazı sonrası acılısı yapmıstı)
ben diyorum biri sizin vicdani degerlerinizi kullansa ne yapardınız?
o da halkın vicdani degerleriyle oynanmasını engelledi...

osmanlının torunuyuz biz diyorlar ama ülkeyi kuran adama atamız demiyorlar..

ben diyorum osmanlıyı reddeden de cahildir , atatürkü reddeden de.. atatürk osmanlının subayı degilmiydi? her cephede basarı kazanan bir komutan degilmiydi..

atatürk demişki; osmanlı devletinin yıkılması dinden uzaklastıkları içindir.
atatürk kuran_ı kerimin türkçe yazılıp dagıtılmasını saglamıs, halkım dinininden uzaklasmasın, dinini anlayarak yapsın diye...

ben bunları söylüyorum; hani kanıt göster diyorlar..

off ya daha bi cok sey..

tartısma büyüdügü zaman da eşim rahatsız oluyor, bırak su örümcek beyinlilerle tartısma diyor bana..kavga cıkmasın diye susuyorum..

sırf bu yüzden 2gündür basım agrıyor..

ben atatürkçüyüm baslıgı altında propaganda yapıp da ülke için birşey yapmayan kuru gürültünün de karsısındayım.. atatürkçülük kuru gürültü degildir.. icraattır..

arkadaslar ne olur bu konu tartısma yaratmasın ama sizlerin fikirlerini almak istiyorum... uzun uzun yazamadım.. ama utanıyorum böylesi bir durum yasandıgı için.. ben atamı savunamadıgım için utanıyorum.. (!!!atatürkün savunulması mı lazım?)

atam izindeyiz..
şehitlerin ve sen rahat uyu biz ülkenin isimsiz bekçileri olucaz..

arsızım güzelimm beni hoşgör lütfen bu konuya yorum yapamicam.çok hassas bir konu.yerimseniben (yanlış anlama emi)a.s.a.s.

Bu konu hakikaten çok hassas..Laik bir ülkede yaşıyorsak ki öyle herkes kendi düşüncesini ilkelerini korumalı..ATATURK olmasaydı bu ülke olurmuydu..ya şehitlerimiz....Buralara kolayca gelmedik..Lütfen gidinde bir ÇANAKKALE şehitliğini görün..Herkes birbirinin düşüncesine saygı duymalı..Atam rahat uyu izindeyiz..Başörtü konusuna gelince ninelerimiz annelerimizde başörtü takıyordu..şimdiki genç kızlarımız da takıyor takacakta..taksında..kımse kımseyi eşarp veya mini eteğiyle yargılamamalı..

Atatürk´ü sevmeyenler bu dönemde pek bi yaygınlaştı,benimde var böyle bir kaç tanıdığım kişi...

en güzel cevap şu ; o zaman ne işiniz var Atatürk´ün kurduğu bu ülkede.defolup gidin,nerde yaşamak istiyorsanız,nasıl yaşamak istiyorsanız orada yaşayın.

Atamın bizlere hediye ettiği şu güzel cumhuriyetimizin getirdiği her haktan yararlanırlar,kızlarını en güzel okullarda okuturlar,eşlerini en güzel yerlerde gezdirip,en güzel şekilde giydirirler,sonrada Atatürk´ü sevmezler...

hadi canım hadiiii,sevmeyenler kara çarşaflarını,cübbelerini alıp şeriatla yönetilen ülkelere gitsinleeerklava:

Cumhuriyetimizde herkesin din özgürlüğü var,herkes dinini istediği gibi yaşıyor,kim karşı çıkıyor gidip ibadet etmemize.Camilerimiz mi kapandı,ezanlarımız mı sustu,nedir bu karışıklık,dini, kendi çıkarlara alet etme:1no2:

İslamiyette zorlama yoktur,herşey iyilikle söylenir yaptırılır,kim söyleyebilir ki peygamber efendimiz,birisi için kötü konuşmuştur,müslüman olmayan zararsız bir kişiye kötü davranmıştır.bir kişi islamiyeti gerektiği gibi yaşamıyorsa,ibadetlerini yerine getirmiyorsa bunun hesabını Allah a verir,kuluna değil,o yüzden kimse kimseye karışamaz.
ayrıca bu şekilde ortalığı karıştıranlar,dini devlet işlerine alet edenler verecekleri hesabı bir kez daha düşünsünler derim ben:1no2:

evet ilkaydila sana sonuna kadar katılıyorum özellikle sevmeyenler de çookkk çokkk gariptir Allah diyen namazında kalkmayan insanlar bizde müslümanız acaba soruyorum şuan namaz kılıyorsanız dini dilediğiniz gibi yaşıyorsanız bu topraklarda ezan sesini duyuyorsanız bu kimin sayesinde oldu bi düşünseniz cevabı çok basit nur içinde yatsın Atatürkümüzün sayesinde zamanında başkasının mandası olarak kalmış olsaydık silk bir toplumda Allah bilir şuan nerelerde olurduk uyanın da artık görün gerçekleri

kızlar süpersiniz... lütfen daha cok yoruma ihtiyacım var... birileri görsün artık bunları.. dediginiz gibi bu dünyanın öbür tarafı da var, bunu düşünen varmı acaba?

Bütün bunlar Ataürk ü yıpratma çabasının sonuçları Kemalizmin Türkiye yi yıkmaktaki önlerine çıkan tek engel olduğunu bilenlere karşı verilecek cevap bulamıyorsak suçu kendimizde aramamız lazım . ATAÜRK ÜN düşüncelerini sindiremediysek saldırılara karşılık veremeyiz.Daha çok okumalıyız....

Insanlar Gözlerinin önündeki Gerçeklere Gözlerini Kapatiyorlarsa Ve Açmamakta Diretiyorlarsa Birak Kör Yaşasinlar Nelerine Gerek Onlarin Işik .bildiklerini Sadece Kendileri Inanirlar.ama Gerçekler Balçikla Sivanmaz

Mmmmmmmmmm... Üzgünüm çalışmadığım yerden geldi......
Şaka bi yana......

Bu konu çok hassas bir konu.... O yüzden tek diyebileceğim Allah sonumuzu hayr etsin.....
Artık bilenin de, bilmeyenin de borusu ötüyor....

mustang canım,, okuyup bilmek ayrı ama onlar onları kabul etmiyorlar bahsettim ya yukarda.. iyi okursan, kanıt göster diyorlar, bu okunan tariihi zaten kendiileri yazdı diyorlar... ben herşeyi anlatıyorum zaten.. atatürk neden her konu da bir bilgisi var diyorlar, ben de diyorum adam gezmiş her gittigi yerden bişey ögrenmiş, sabahlara kadar okumus...
osmanlıdaki her olaya inananlar, m.kemalin yasadıklarını yalanlıyorlar... ayrıca ben osmanlıyı reddetmiyorum, saygım sonsuz padişahlara hayranlıgım da vardır.. ama ülke yıkılmak üzereymiş işte.. ne yani m.kemal"in canımı istemiş şu osmanlıyı bi yıkayım bari mi demiş yani?

bu tür insanlara ne söyleseniz ikna olmazlar onların kafaları yıkanmış
Allah nankör insanlarda korusun hepimizi bu kadar nankörlüğü aklınız almıyor değilmi ama insan oğlu bu işteklava:

Bir kere sınıfta öğrencilerimle tarihsel bir konu konuşurken konu dönüp dolaşıp Atatürk'e geldi (7. sınıf)... Öğrencilerden biri "ama o çok içki içiyormuş, sigara içiyormuş" diye bağırdı...

"Yavrum" dedim, "doğru söylüyorsun, içki içiyormuş, sigara da...."

Sonra sınıfa döndüm, "kaçınızın babası hiç içki içmiyor, kahveye gitmiyor, sigara içmiyor?" diye sordum... Bir iki kişi parmağını kaldırdı sadece. Geri kalanlar öyle baktılar bana.

"Çocuklar" dedim, "siz babanızın sizin için yaptıklarını, sizin için çalışıp didinmesini içki ve sigara içtiği için bir kenara atabiliyor musunuz, değerini mi azaltıyor bu babanızın?"

Sessizlik...

"Babam hiç böyle söylememişti bana..."

Al işte, hangilerinin ailesinde Atatürk'e düşman birileri var, hemen anlıyorsun. Tüm bunlar gerçekten okumamaktan ya da kasıtlı/bilinçli tek yanlı okumaktan kaynaklanıyor. Bilmiyorlar, dini yönden istismar edilmiş çok insan var. "Atatürk içkici, Atatürk dinsiz..."

Sonra bir de, "o olmasaydı da Kurtuluş Savaşını kazanırdık, lidere ihtiyacımız yoktu bizim"...

Lidersiz nasıl olacaktı, onu da anlamak güç tabi. O zaman diyorum, valiler olmasın şehri yönetmeye, başkanlar olmasın kulüpleri yönetmeye, müdürler olmasın okulların başında, yöneticiler olmasın şirketlerde, komutanlar olmasın ordunun başında... Küçük bir sınıfta bile belirli işlerin sorumluluğu için sınıf başkanı seçiliyor... Nerede lidersizlik? Mantıki dayanığı olmayan cümlelerle kendi çaplarında Atatürk'ü kötülüyorlar.

Söylenecek çok şey var ancak uzar da uzar... Emre KONGAR'ın "Tarihimizle Yüzleşmek" kitabını tavsiye ediyorum. Kullanabileceğiniz nefis cümleleri var Kongar hocamızın... Hem sinirinizi yatıştırır, hem yüreğinizi kabartır.

Ayrıca sinirlenmeye de hiç gerek yok. Onlar bu cümleleri gayet sakin kuruyorlar... Ne diyelim, okuyan, bilen, öğrenen ve bırakmayan bir gençliğe ihtiyacımız var bizim. Gerçekten ve acilen var...

Sevgilerle...

bilge Harikasin O Kitabi Bulmaya Calisicam Ve Zevkle Okucam Emin Ol..
Bu Arada Ben O Içki Konusunda Su Cevabi Vermiştim..
Sen Kaç Defa Savasta Askerlerine ölmeyi Emrediyorum Size Deyip De ölenleri Gördükce Sakin Olmayi Becerebilen Bir Komutan Oldun...
Sen Hiç Askerde Komutan Oldunmu, Hadi Oldun Diyelim Gittigin Cephelerin Cogunda Basarilarla Adini Kaç Defa Duyurdun, Bu Basarilarin Kaçinda Evlatlarimizin Kaniyla Agladin? Peki Sen Basarili Bir Komutanken Kaç Defa Devletin Basindakiler Hakkinda ölüm Emri Cikardi Yillarca Bir Yandan Devletten Kaçtin Bir Yandan ülkeni Kurtarmak Için çabaladin?

Kaç Defa Donduran Kiş Gecelerinde Cephede Tetikteydin?
Peki Senin Yasadigin Süre Zamaninda ülken Istila Edildimi? (allah Korusun) Yasadinmi Böyle Bir Duyguyu

Simdi Siz Içki Içmiyorsunuz, Bu Sartlarda Kaç Defa Bulundunuz?
Içkici Dediginiz Atatürk Bu şartlar Altinda Yaşadi?

Okudugum Bir Yazida Atatürkün önemli Işler Yaptigi Ya Da önemli Toplantilar Yaptigi Zaman Asla Agzina Içki Sürmezdi Diyor..

Bunlar Bizim Okuduklarimiz, Daha Okuyamadigimiz Yasanan Kimbilir Neler Vardir, Bizde Bunlari Yasamadigimiz Için Bilemiyoruz..

Peki Senin Yaptigin En Büyük Iş Nedir? Ve Hangi Yaptgini Tam Anlamiyla Yaptim Diyebilirsin?

O Tam Anlamiyla Bir ülke Kurdu...

Sizin Gibiler Düşman Askeri Görseniz Ya Ondan Yana Olurdunuz Ya Da Altiniza Ederdiniz..

bu Arada Arkadaslar Suc Duyurusu Demek Kolay..
Ben Bununla Ilgili Yasadigim Bir Baska Olayda Da Hirsimdan Aglamistim.. Ama Onu Burda Anlatamiyorum Fakat Sagolsun Fusya Beni Bilgilendirdi...

Ayrica Etrafiniza Bir Baksaniza Suc Duyurusunu Yapmak Için Ne Kadar Cok Insan Var.. Acin Tvyi Bakin Lütfen Bundan Yaklasik 2yil önce Atatürkün Selanikteki Evinde Ani Defterine Yazilan Bir Yaziyi Yirtip Atanlari Hatirlayin.. Hepimiz Duyduk Bu Olayi.. Hani Nerde Bu Saygisizligin Karsiligi Buna Cevap Verin???????????????????

ben aklı başında hiç kimsenin bu gün gibi açık gerçeği görmemelerine hayret ediyorum. O büyük kıymetli insanın yaptığı fedakarlıkları nasıl inkar ederler, hayatının belki bir saatini bile kendisi için yaşamamıştır. Bunu Allah da biliyor kulu da ama bazıları nankörlükte ısrar ediyor:1no2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…