Lütfen okuyun bi kaç sorum olacak

adek28

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2020
6
3
34
Günaydın bayanlar
1 ay önce görümcem vasıtasıyla konu açmıştım buraya çocuğumla alakalı otizimden süpheleniyorduk doktor uyaran eksikliği dedi ve kreş önerdi. Buraya kadar her şey tamam. Ama benim aklıma takılan bi kaç yer bu yüzden farklı görüşlere ihtiyacım var bu sebebten ötürü üyelik aldım.
Çocuğum 1 ay sonra 3 yaş olacak konuşmuyo ve bazı davranışları var genel olarak mızmız bi çocuk ama beni asıl endişelendiren tekrarlayan davranışlar
1. Parmak ucu yüreme 5 6 saniye kadar
2. Kendi etrafında dönüyordu Bi ara onu bıraktı şimdi o koltuktan o koltuğa koşuyo ve bi takım sesler çıkarıyı
3. Parmak hareketleri var örneğin işaret parmağını orta parmağının üstüne koyma parmaklarını farklı bi şekilde Hareket ettirme el çevirme. Ama annecim yapma öyle dedğimde duruyo yapmıyo.
Fazla temas sevmiyo ama alışınca sevdirir kendini amca dayı hala teyze bunlara öptürür kendini kuzenine gider sarılır bu yönleri de var.
Ağlama krizleri yok
Taklit yeteneğini çok güçlü
Göz teması ismine tepkisi var bunlar güzel
Hayali oyun var dönen nesnelere ilgisi yok
Komutları anlıyo yapıyo.
Doktora gideli 1 ay oldu telefon televizyon ne varsa kapattık 1 ayda 6 kelime öğrendi ( baba,abi,gitti,baybay, vs) baba gitti bebek gitti gbi cümleler kurmaya başladı
Ama benim otizme dair şüphelerim halen var
Acaba bi doktora daha mı götürsem
Bu arada girtiğimiz doktor da öğretim görevlisi iyi bi doktor
Canımı sıkan sadece parmak haraketleri otizimli yavrularımızın yaptığı haraketler gibi
Tekrarlayan davranışlar tek başına anlam ifade etmez demişti doktoru
1 ay sonra kontrollü var
Kreşe göndereceğim o kesin araştırıyorum
Szce baska bi doktora daha götürsem mi yoksa doktoru takip mi etsin
Okuyan herkese çok teşekkür ederim iyi günler

Parmak hareketi dediğiniz nedir tam olarak? Birde tv ye ne kadar maruz kalıyordu

Başka bir doktora götürebilirsiniz niye bir doktorda kalasiniz ki,araştırın daha iyi bı doktor bulursanız götürün daha işinize yarayacak başka bı fikir öneri verir belki,

Iciniz rahat edecekse elbette bir doktora daha götürün. Göz teması nasıl

Gittiğiniz doktorun branşı nedir? Çocuk nöroloğu veya çocuk psikiyatristi bu konuda size cevap verebilecek uzmanlar. Aslında biraz beklemek ve bu yeni düzeninizde neyin değiştiğini görmek en mantıklısı ama şüphe insanı yer bitirir. Olabildiğince sakin kalmaya çalışın. İçiniz rahat edecekse başka bir doktora görünebilirsiniz. Ama sürekli bir gözlemci edasıyla çıcukları izlemek çok yıpratıcı, ben öğretmen olarak belirli zaman dilimlerinde bunu yaptığım halde zihinsel olarak çok yoruluyordum.

Çocuk psikiyatrısı branşı

Parmak hareketi dediğiniz nedir tam olarak? Birde tv ye ne kadar maruz kalıyordu
Çok çok maruz kaldı aşırı derecede
Parmak hareketleri nasıl söylesem orta parmağını işaret parmağının üStüne koyma parmaklarını birbirine değdirme sürekli hareket ettirme gibi

Çocuk psikiyatrısı branşı
İçiniz rahat edecekse gidin başka doktora, ama sürekli hastanede olma durumu çocuklarıda yıpratıyor. Test yapıldımı daha önce, tekrar tekrar bunları yaşamak çocuğunuz içinde zor. İyice araştırın, yorumları falan okuyun, içinize sinen bir dr olsun. Başka şeyler söyleyip kafanızı iyice karıştırabilir bunada hazırlıklı olun.

Çok çok maruz kaldı aşırı derecede
Parmak hareketleri nasıl söylesem orta parmağını işaret parmağının üStüne koyma parmaklarını birbirine değdirme sürekli hareket ettirme gibi
Ben otizm olduğunu düşünmüyorum. Otizmli öğrencilerim oldu. Sarılma, göz teması vs hiç yoktu. Daha hafif otizmli olan öğrencilerim ise yine sizin saydığınız çoğu pozitif özelliği göstermiyordu. Ekran maruziyeti ne yazık ki çok kötü bir şey. Bakın kendiniz bile demişsiniz tv yi kesince kelimeleri oluştu dşye. Çocuk hipnoz olıyor ona bakarken ve cümle kurmak ağzını açmak istemiyor. Bol bol oyun oynayın, akranları ile tanışsın. Kitap okuyun. Geçer gider bu günler

Acana oğlunuzun durumu nedir şuan bire bir aynı durumda oğlum 1.5 yaşında o parmak hareketlerini yapıyor

Konu eskiymis ama bende yazmak istedim. Benim oğlumda da ben çok suphelendim otizmden ama hiç bi zaman kondurmadim. Doktora bile götürmedim. Evde kendi gayretlerimle uğraştım. Benim oğlu 1 bucuk.yasinda yürüdü 4 yaşında anca 2 3 kelimelik cümleler kurmaya başladı. Her gün kitap okur her kelimeyi ona tekrarlatirdim. Şimdi 5 buçuk yaşında kendisi şarkılar söylüyor rahat rahat muhabbet ediyoruz. Bazı çocuklar kendini ne zaman hazır hissederse o zaman konuşuyor o zaman yürüyor en azından oğlumda gördüğüm bu.

Merhaba adek28 tanıyan veya bilen varmı oğlum harf harf belirtilerine uyuyor resmen oğlumu yazmış lütfen iletişimde olan benimlede paylaşsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…