• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen okur musunuz :)

Gebeysen zaten yaptiramazsin aşıyı bebeğe zararli bunu aile hekiminde diger doktorlarca söyler anlamadigim jinekolog niye asik yaptr dedi sana
İnan hiç bilgim yok elime tutuşturdu yaptır dedi iki defa gitti bu doktora hiç tavsiye VS bulunmadı şunu yap şöyle yap falan da demedi ultrason da bakıyor normal herşey iyi diyor bu :))

İnan hiç bilgim yok elime tutuşturdu yaptır dedi iki defa gitti bu doktora hiç tavsiye VS bulunmadı şunu yap şöyle yap falan da demedi ultrason da bakıyor normal herşey iyi diyor bu :))
Gebeligimin baslarinda doktorum rubella gecirmemissin cok dikkatli olman lazim sakin hastaliga yakaliniyim deme demisti bende oturdum araştırdım nedir ne degildir diye sende arastr bi cok video var izle canim. Sonra 11. Haftada dusuk yaptim doktoruma rubellayi tekrar sordum aşısını simdi yaptirabilirsin ama enfeksiyon doktoruna git dedi. Bu arada ben tüp bebekler gebe kalmistim kurtajdan dolayi 3 ay ara verecektim tedaviye bende o arada aşıyı yaptirirm dedim. Enf. Dr tekrar tahlil yapti riskleri anlatti gebe kalmiycakain dedi aile hekimligi yapar asiyi onlara gitmemi soyledi zaten kalamiyodum snra aile hekimime gittim o da ikna etti beni aşının o kadar da gerekli olmadigina okadar yuksek ihtimal bir risk olmadigina açıkçası korunmakta isime gelmedi 3 ay belki kendiliğinden gebe kalirim diye. Benim bu konuda hikayem bu jinekologum bana asla git aşıyı yaptır demedi hamile iken. Nezamanki gebeliğin sonlandı ozaman yaptr ama once enf. Dr fit onlar daha iyi bilir dedi. Aşının risklerini bildigimden endiselendim senin icin yaptirmadan lutfen isin ehli bir doktora gorun zaten enfeksiyon hastalıklarının alanina giriyor gebe kalmak okadar zorki benim icin bi zarar gormeni istemem 🌸🌸🌸

Gebeligimin baslarinda doktorum rubella gecirmemissin cok dikkatli olman lazim sakin hastaliga yakaliniyim deme demisti bende oturdum araştırdım nedir ne degildir diye sende arastr bi cok video var izle canim. Sonra 11. Haftada dusuk yaptim doktoruma rubellayi tekrar sordum aşısını simdi yaptirabilirsin ama enfeksiyon doktoruna git dedi. Bu arada ben tüp bebekler gebe kalmistim kurtajdan dolayi 3 ay ara verecektim tedaviye bende o arada aşıyı yaptirirm dedim. Enf. Dr tekrar tahlil yapti riskleri anlatti gebe kalmiycakain dedi aile hekimligi yapar asiyi onlara gitmemi soyledi zaten kalamiyodum snra aile hekimime gittim o da ikna etti beni aşının o kadar da gerekli olmadigina okadar yuksek ihtimal bir risk olmadigina açıkçası korunmakta isime gelmedi 3 ay belki kendiliğinden gebe kalirim diye. Benim bu konuda hikayem bu jinekologum bana asla git aşıyı yaptır demedi hamile iken. Nezamanki gebeliğin sonlandı ozaman yaptr ama once enf. Dr fit onlar daha iyi bilir dedi. Aşının risklerini bildigimden endiselendim senin icin yaptirmadan lutfen isin ehli bir doktora gorun zaten enfeksiyon hastalıklarının alanina giriyor gebe kalmak okadar zorki benim icin bi zarar gormeni istemem 🌸🌸🌸
Nasıl teşekkür etsem bilemedim çok tesrlkür ederim sana ve tavsiyelerine çok sağol 🌺🌺 Rabbim gönlünde istediğin ne varsa versin sana 🌺

Hamileyken bu asi yapilmaz eger hamileyin ilk 3 ayindaysan cunku virus direk bebegi etkiliyo canim ve bebekte sakatlik.meydana getiriyo benim.hamileligimde rubella.pozitif cikyi ve bebegi yuzde 90 etkiledi bebegi 4.5 aylikken heyet raporuyla dogum yaptirdilar organlarini etkilemis fiziksel.gelisimi durmus ve cigerleri.olusmamisti cuceydi doktorun aydinlatir seni

Bugün kan ve idrar tahlili yaptırdım sonuçlar pazartesi çıkacak bir de kağıda rubella yazdı verdi bursa yapılmıyor merkezde yaptır dedi araştırdım netten aşıymış salı günü zekai Tahir Burak hastanesine gidicem oradaki doktora soracağım korku bastı beni siz oldunuz mu o aşıyı

Bence siz yanlış anlamışsınız Rubella testi burada yapılmıyor demek istemiş olabilir Testin ismi rubella antikorlara bakılıp daha önceden geçirip geçirmediğinize bakıyorlar Doktorun aşı yaptırmanızı istediğini sanmıyorum Her hastanede her test uygulanamayabiliyor

Daha dün sağlık bakanlığı ile görüştüm ayrıca Hamilelikte tek yapılan aşı tetanozmuş

Her hamileye ikili taramada yapiliyo bu test rubella yuksek.vikmazsa doktor bisey demiyo risk.yuksekte yonlendiriyo hamileyken yapilmaz bu asi hamileli planlaniyorsa yakalanma riski varsa yapiliyo ve 3 ay korunman gerektiginj soyluyolar

Back