- 23 Kasım 2018
- 150
- 42
- 18
- 35
- Konu Sahibi ozgeyildiz06
Hanımlar merhaba 7 haftalık hamileyim doktorum rubella aşısı verdi yaptıran var mı 7 haftalıkken yapılmasında sakınca olur mu acaba korkuyorum ilk gebeliğim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ne işe yariyomus ben 19+3 haftalık hamileyim dr um öyle birşey söylemedi yönlendirmedi ben sadece tetenoz aşısı yaptiricam.Hanımlar merhaba 7 haftalık hamileyim doktorum rubella aşısı verdi yaptıran var mı 7 haftalıkken yapılmasında sakınca olur mu acaba korkuyorum ilk gebeliğim
Kızamıkçık aşısıymış internetten araştırdım ben de bana neden önerdi acaba ya iki haftadır bu doktora gidiyorum ne bişey önerdi ne tavsiye bakıyor herşey normal diyor bu kadarNe işe yariyomus ben 19+3 haftalık hamileyim dr um öyle birşey söylemedi yönlendirmedi ben sadece tetenoz aşısı yaptiricam.
Bugün kan ve idrar tahlili verdim pazartesi sonuç alacağım umarım sonuçlarım iyi çıkarKan testi verdin ve rubella değerlerin olmaması gerektiği gibi miydi?
Ben çok Dr a gittim şuan devlet hastanesine gidiyorum doktorumdan çok memnunum her gidişinde detaylı anlatıyor her seferinde . Yapmam gerekenleri yapmamam gerekenleri söylüyor. Hastanede imkan olmasa bile bu hafta şunu yapabilirsiniz ama devlette yapılmıyor diyor . Riskli bir gebelik yaşamama rağmen tek olumsuz kelime etmedi. Tavsiyem guvendiginiz size huzur veren bir dr bulun. Benim dr umum dışarda da muayenehanesi var. Özellikle böyle bir Dr bulursanız gebelik psikolojisine daha önem veriyorlar detaylı anlatmaya alismislar başlarından savmiyorlarKızamıkçık aşısıymış internetten araştırdım ben de bana neden önerdi acaba ya iki haftadır bu doktora gidiyorum ne bişey önerdi ne tavsiye bakıyor herşey normal diyor bu kadar
Zekai tahirde adam gibi cevap alabilirsen bana da yaz zira pek insanlık beklemiycen onlardan..Bugün kan ve idrar tahlili yaptırdım sonuçlar pazartesi çıkacak bir de kağıda rubella yazdı verdi bursa yapılmıyor merkezde yaptır dedi araştırdım netten aşıymış salı günü zekai Tahir Burak hastanesine gidicem oradaki doktora soracağım korku bastı beni siz oldunuz mu o aşıyı
Öyle mi peki önerdiğiniz hastane var mı acabaZekai tahirde adam gibi cevap alabilirsen bana da yaz zira pek insanlık beklemiycen onlardan..
Hangi şehirdesiniz pekiBen çok Dr a gittim şuan devlet hastanesine gidiyorum doktorumdan çok memnunum her gidişinde detaylı anlatıyor her seferinde . Yapmam gerekenleri yapmamam gerekenleri söylüyor. Hastanede imkan olmasa bile bu hafta şunu yapabilirsiniz ama devlette yapılmıyor diyor . Riskli bir gebelik yaşamama rağmen tek olumsuz kelime etmedi. Tavsiyem guvendiginiz size huzur veren bir dr bulun. Benim dr umum dışarda da muayenehanesi var. Özellikle böyle bir Dr bulursanız gebelik psikolojisine daha önem veriyorlar detaylı anlatmaya alismislar başlarından savmiyorlar
Ben numunede doğum yaptım oradaki dr lar daha iyi gibiÖyle mi peki önerdiğiniz hastane var mı acaba
Çok teşekkür ederim randevu alayım hemenBen numunede doğum yaptım oradaki dr lar daha iyi gibi
Ameliyatıma giren dr özhan özdemir numunede çok iyilerdi bence oraya gitmelisin
Canım bende kızamıkçık gecirmemisim hamileyken öğrendim doktorum dikkat etmemi kizamikcigin gebelikte bebek olumune sebep olduğunu söylemişti hamile iken aşısı yapılmaz canli mikrop olduğu için bebeği etkiler. Ben düşük yaptim o arada enfeksiyon bolumune gittim doktor eğer aşıyı yaptiracaksan en az 3 ay korunmalisin hamile kalmamalisin dedi. Daha sonra aile hekimimle görüştüm aşıyı onlar yapiyor cunku aile hekimin asiya çok gerek gormedi kizamikciga yakalanma riskinin düşük olduğunu yoldan gecen 2 kişiden birinin bu hastaligi gecirmemis olduğunu söyledi bende yaptirmadim eger gebe kalirsan kucuk çocuklara dikkat edersin kızamıkçık olan birisiyle ayni ortamda olucanki bulaasin sana dedi. Uzun zamandir bunla ilgili bir salgın yokmus cocuklara asilama yapıldığı icin. Uzun lafin kısası ben cok araştırdım gebe iken o asi yapilmiyor bebegim direk etkiler gebelik disinda yapilacaksada 2-3 ay korunmak gerekiyor aklinda soru isareti kalirsa enfeksiyon hastaliklarina git benim kadin dogum doktorum oraya yönlendirmişti asiya karar veren onlar uygulayan aile hekimleriHanımlar merhaba 7 haftalık hamileyim doktorum rubella aşısı verdi yaptıran var mı 7 haftalıkken yapılmasında sakınca olur mu acaba korkuyorum ilk gebeliğim
İlk 3 ay bebek ölümüne 5. Aya kadarda bebeklerin sakat ve bi çok hastalıkla dogmasina sebep olabiliyor bu mikrop eger hastaliga yakalanirsanda bu riskler var aşıyı hamile iken yaptirirsanda var enfeksiyon doktorunun söylediği ve internette okuduklarim bu sekilde hamile kadina nasil o aşıyı yaptir der doktorun hayret ettim doğrusu riski buyuk ha asi olmussun ha hastalığa yakalanmissin bebegine etkisi ayniHanımlar merhaba 7 haftalık hamileyim doktorum rubella aşısı verdi yaptıran var mı 7 haftalıkken yapılmasında sakınca olur mu acaba korkuyorum ilk gebeliğim
Kocaeli Gölcük devlet hastanesinde Zeki mestenHangi şehirdesiniz peki
Yakınlarıma da sordum aşının adını bilen bile yok :) iyice arastırıp sormam lazım sanırım ben küçükken geçirmemişim sanırım anneme sordum hatırlamıyor. Aşı olmasam da kendime dikkat edip bulaşmasını engellesem olmaz mı ki yani aşı ya daha kötü etki ederseCanım bende kızamıkçık gecirmemisim hamileyken öğrendim doktorum dikkat etmemi kizamikcigin gebelikte bebek olumune sebep olduğunu söylemişti hamile iken aşısı yapılmaz canli mikrop olduğu için bebeği etkiler. Ben düşük yaptim o arada enfeksiyon bolumune gittim doktor eğer aşıyı yaptiracaksan en az 3 ay korunmalisin hamile kalmamalisin dedi. Daha sonra aile hekimimle görüştüm aşıyı onlar yapiyor cunku aile hekimin asiya çok gerek gormedi kizamikciga yakalanma riskinin düşük olduğunu yoldan gecen 2 kişiden birinin bu hastaligi gecirmemis olduğunu söyledi bende yaptirmadim eger gebe kalirsan kucuk çocuklara dikkat edersin kızamıkçık olan birisiyle ayni ortamda olucanki bulaasin sana dedi. Uzun zamandir bunla ilgili bir salgın yokmus cocuklara asilama yapıldığı icin. Uzun lafin kısası ben cok araştırdım gebe iken o asi yapilmiyor bebegim direk etkiler gebelik disinda yapilacaksada 2-3 ay korunmak gerekiyor aklinda soru isareti kalirsa enfeksiyon hastaliklarina git benim kadin dogum doktorum oraya yönlendirmişti asiya karar veren onlar uygulayan aile hekimleri
Gebeysen zaten yaptiramazsin aşıyı bebeğe zararli bunu aile hekiminde diger doktorlarca söyler anlamadigim jinekolog niye asik yaptr dedi sanaYakınlarıma da sordum aşının adını bilen bile yok :) iyice arastırıp sormam lazım sanırım ben küçükken geçirmemişim sanırım anneme sordum hatırlamıyor. Aşı olmasam da kendime dikkat edip bulaşmasını engellesem olmaz mı ki yani aşı ya daha kötü etki ederse