Lütfen Doktorunuzu iyi seçin !

Selamlar ,

Lütfen geç cevabım için kusura bakmayın , işlerimden dolayı ancak fırsat bulabildim.

Sorunuza gelince , ben evleneli 3 yıl oldu , nerdeyse 3 yıldır da hamileyim ! Bu ilk evliliğim olduğu için daha öncesi için bir bilgim yok ! Yaş açısından yanii.
Ben hiçbir tedavi filan görmedim ancak etrafımdan duyduğum kadarı ile 2 sene de bile hamile kalanlar olabiliyormuş ne desem yalan olur kusura bakmayın.

Ben çok doktor değiştirdiğim için şimdi gittiğim doktoru şiddetle tavsiye ederim , Buca Tınaztepe Hastanesinde Ayşalı Hanım , inanılmaz özgüvenli , işine aşık , en önemlisi asla tedirgin etmeyen bana göre muhteşem bir doktor.Biz ssk lı olduğumuz için 32 tl ye muayene oluypruz ancak sosyal güvencesi olmayanlar sanıyorum 50-60 gibi bir ödeme yapıyorlar.

Gebeliğime gelince , inanın çok rahat geçirdim , hayatıma aynen devam ettim , işime evime hiçbirşey yokmuş gibi.Nerdeyse 39.haftaya geliyorum , ne herhangi bir ağrı ne bir uykusuzluk yaşamadım.Sadece fazla yağlı yemek tükettiğim gecelerde o da yattığımda yanma hissediyorum , onu da Gaviscon Şurup ile hallediyorum.İnşallah hamle kalır ve benim gibi geçirirsiniz inanın canı gönülden diliyorum.

Şu anda bebeğimiz 52 cm ve 3200 gr civarı , Yüce Rabbim in izniyle kendisiyle bayramdan sonra tanışacağız gibi gözüküyor , bu başlık altında resmini koyarım inşAllah.

Saygı ve sevgilerimle.

Son düzenleme:

Bu güzel temennilerin içim yürekten teşekkürler , aynı dilekleri bende senin için diliyorum.Benim çok az kaldı artık gün sayıyorum.Merak içimi kemiriyor :)

Allahımdan dileğim hepimizin sağlık içinde evlatlarımızı kucaklamasıdır.Takip edelim birbirimizi , haberleşelim.

Sevgilerimle...

çevrenize karşı uyarılarınız ve duyarlılığınız için sizi tebrik ederim.maalesef,ülkemizde para için annelerin en güzel
anlarını kabusa çeviren doktorlar var.türkiyede çok nadir duymuşumdur doğum için veya sırasında annayi motive eden doktor.
inşallah sağsalim bebeğinizi kucağınıza alırsınız.

Yorumunuz için ben teşekkür ediyorum ve inanın tamamen katılıyorum.

Çok kısa bir anektot anlatmak istiyorum.

İlkokul , ortaokul ve liseyi birlikte okuduğum çocukluktan beri en yakın arkadaşlarımdan birisi geçen yılın başlarında hamile kaldı.İzmirin en ünlü jinekologlarından birine gidiyorlardı.Doğumu yaklaşınca bu doktor , arkadaşıma yaşından dolayı (ve daha birsürü sebeb) kesinlikle sezeryan dedi.
Tam bu sırada arkadaşımın eşinin Dubai e tayini çıktı.Bir ay kadar önce de İzmir e geldiler.3 aylık kızları var , Dubai de doğdu.

Asıl konu şimdi geliyor , bunlar dubaiye gidince orada alman bir doktora gidiyorlar.Arkadaşım sezeryan filan diyince doktor ne münasebet diyor ve arkadaşım normal doğumla gayet rahat bir şekilde kızını doğuruyor.

Hani Atatürk beni Türk hekimlerine emanet edin dememişmiydi !

Alman bir doktor ile Türk bir doktorun arasında bilgi ve beceri olarak fark olduğunu asla düşünmüyorum.

Tek ama tek fark , maddidir !!!

Bu yazımı da yazmamın tek sebebi en başından en sonuna kadar okuyan tüm arkadaşların doktor seçimlerini dikkat ederek yapabilmeleri içindi.

Yaşadığım kötü şeyleri kimsenin yaşamaması içindi !

Bilgi paylaştıkça muteberdir.

Bu arada bugün hastaneden geldim.39+3 olduk , hala bekliyoruz.En geç salı gününe kadar gelmezse suni sancıyla gelmesi planlardı oğluşumun :)

Sevglerimle...

ilk bebeğinizi bir doktor yüzünden kaybettiğinize inanıyorsunuz. hamile kaldığınızda ilk olarak aynı doktoru aramış olmanız çok garip.

geçmiş olsun. araştırmak çok önemli.

ilk bebeğinizi bir doktor yüzünden kaybettiğinize inanıyorsunuz. hamile kaldığınızda ilk olarak aynı doktoru aramış olmanız çok garip.

geçmiş olsun. araştırmak çok önemli.

İnsan başına gelmedikçe anlamıyor malesef birtakım şeyleri.

Ayrıca olayda garip olan bir durum sözkonusu değildir.Operasyonu yapan kişi olduğu ve patolojik sonuçları bilen kişi olduğu için onu aradım.Önyargılı darvanmak istemediğimdendir aynı zamanda kendisini aramam.Ancak dikkatli incelerseniz alttan muayene yapılmadan servikal yetmezlik tanısı konması kesinlikle dotor hatasıdır.Siz veya bu yazıları okuyan arkadaşlar aynı duruma düşmesinler diye paylaştım ! Yani olay doktor hatasıdır !

Sizin dediğiniz gibi bakacak olursak , idrar tahlilini , kültürünü kendim istemeliydim ! Alttan muayeneyi de kendim istemeliydim.Yani bunları istemediğim için hata bendedir.Hatta ilk defa hamile kalan bütün anne adaylarındadır !

Kaldı ki burada sizin yazdığınız gibi inanmak gibi kavram kargaşası yaşamıyorum !

Eğer kendisini dinleseydim ve inansaydım şimdi servikal dikişli olacaktım ! Demekki inanmak değilmiş .

Ve işin en can alıcı noktası , burada garip olan şey benim konuyu araştırmam ve öğrenmemdir.Altı yıl tıp eğitimi aldıktan sonra dört yıl da uzmanlık yaparak dalında isminin uzmana çıktığı bir hekimin hiçbir araştırma yapmadan tanı koymasıdır en büyük gariplik.Ben araştırmak zorunda olmamalıyım.Güvenmeli ve kendimi emin hissetmeliyim.

Yani şöyle düşünelim , oturacağımız evin inşaat mühendisini de araştıralım , aldığımız yiyecek ürününün gıda mühendisini araştıralım vb. E o zaman içinden çıkılmaz bir durum olacaktır bu.Olması gereken durum her ne meslekte olursa olsun insanların işlerini layıkı ile yapmalarıdır.

Burada da konu sağlık ve hamileliktir.

Bir insan evladının hayatıdır.

Geçmiş olsun dileklerinize teşekkürler...

özlemciğim merhaba beni hatırladınmı bilmiyorm.20 haftalıkken su kesem yırtıldı bebeğimi kaybettim konusunu açmıştım.nasılsın.bebeğimi kaybedeli 1 ay oldu.doktora ayın 7 de gideceğim.ne yapacağımı bilmiyorum.beni bu süreçte neyin beklediğini de bana bu konuda yardımcı olabilirmisin.

öncelikle geçmiş olsun. çok üzüldüm durumuna. iyiki paylaşmıssın. sonuçta her kadın birgün mutlaka anne olacak. bende hamileyim yaşadığım olumsuz durumlar mutlaka oluyor. söylediklerin beni karamsar olmaktan 1 adım daha öne çıkardık evet bazı şeyleri yüce rabbim bilir mutlaka ama allah insana akıl sağlık nefs verdiğine göre bizim de payımız olsa gerek. gerçekten doktor seçimi çok önemli insan kendisini doktorunda rahat hissedip güvenmeli öncelikle. uyardığın için teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…