lütfen cok önemli

kova4

Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2013
295
1
slm arkadaslar ben bir yakinim icin actim konuyu size aynen sordugunu aktariyim simdi bu yakinim 10 11 senedir almanyada ve hic dil kursuna falan gitmemis ailevi nedenler kv kp falan neyse simdi gitmek istiyor ama mecbur degilmis yinede gidebilirmis kursa devlet calismadigi icin karsiliyormus ve nasil nerden basliyacagini bilmiyor ha bu arada ona bazi kurs isimleri verbisler simdi sordugu soru arkadasim cocuklari büyüdügü icin yogun bir kurs istiyor ve anladigim kadariyla meslek yapmak istiyor sizce en verimli kurslar hangileridirlütfen yardimci olun cünkü artik gec olmadan biseyler yapmak istiyor kusura bakmayin uzun oldu biraz

Benim bildiğim, yabancılar dairesi tarafından şart koşulmadığı sürece Jobcenter dil kursunu ödeme mecburiyetinde değildir. Belki dil kursu haklı nedenlere dayandırılabilirse, memurun inisiyatifinde olabilir. Şansı denemekte fayda var. En doğru bilgiyi Jobcenter'dan alırsınız.

Bende yenı geldim. Önceden özel kursa gittim. Şimdi belediyeden aldığım kurs listesiyle yeni kursuma başladım. Develet kurs parasının 3te 2sini karşılıyor. Sıkıntı yapmasın, istesin öğrenir ınşallah :)

Merhaba ,en verimli kurslar parali özel kurslar. Üc kuru bin euroyu buluyor bazilari. Bence fazla bir önemi yok,devletin sundugu ücretsiz kurslara gitmekle beraber ,evdede kendisi bir seyler yapmaya calissin.

Metni okursanız, bu kişinin en az 10 yıldır Almanya'da yaşadığını görürsünüz. Devlet 2007'de yabancılar yasasında yaptığı kanun değişikliğinden sonra bir kereliğine, yeni gelen kişilere süresiz oturuma hazırlık olarak dil kursu ücretini öder. Bunun amacı kişiyi kısa sürede B1 seviyesine getirmek ve entegrasyonunu sağlamaktır. Bu kursta başarısız olanlar için bildiğim kadarıyla tekrar ücret ödenmez.
2007 öncesinde gelenler bu kanun kapsamı dışındadır.
Yani, uzun lafın kısası, uzun zamandır burada yaşayan, NE'si olan kişiler sadece kendi ceplerinden ödeyerek dil kursuna gidebilir. Belki, çok düşük bir ihtimal, Jobcenter karşılayabilir. Ama pek ihtimal vermiyorum.

Son düzenleme:
X