• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lütfen çok ama çok acil...

sofarsogood

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2013
972
4.168
313
38
herkese merhaba,
bilgisi olanlardan çok acil yardım bekliyorum lütfen. iş yerimizin bahçesine geçen hafta minik bir köpek gelmeye başladı, biz de besledik hafta sonuna kadar. dün sabah geldiğimizde geçen haftaki neşesinden eser yoktu. bir şey yiyip içmeden sadece yatmış hafta sonu. aldık veterinere götürdük. ateşi çok yüksek çıktı. rektal muayenede kan görüldü. veteriner kanlı ishale yakalanmış, kurtulma şansı maalesef az dedi. dört ilacı karıştırıp iğne vurdu. dört doz toz verdi yemeklerine karıştırıp yedirin diye. bugün baktık dünden daha kötü. yine götürdük bu kez de ateşi çok düşük çıktı. veteriner yoğurt, sarımsak, tuz karıştırın yedirin dedi. tekrar iğne yaptı. sabahtan beri başındayız ama gittikçe kötülüyor. ölmesini istemiyoruz. lütfen başka varsa bu hastalığın çaresi bildiklerinizi yazar mısınız. belli olmaz belki şifası buradadır. okuyup bilgisi olanlar lütfen zaman ayırıp yazsın, lütfen...

Gözetim altında olması gerek. Başka bir veterinere götürseniz? Yaşama şansı doğru tedavi ile mümkündür.

Gözetim altında olması gerek. Başka bir veterinere götürseniz? Yaşama şansı doğru tedavi ile mümkündür.
bulunduğumuz bölge köy olduğu için veterinerlerin hepsi büyükbaş hayvan ziyaretindeydi dün de bugün de. etraftaki ahırlara ve çiftliklere gidiyorlarmış. dört tane gezdikten sonra bulabildik gittiğimizi de...

Başından savmış veteriner. Donanımlı bir veteriner kliniğine götürün lütfen.

Canım ya çok geçmiş olsun.Umarım kurtulur.Başka veterinere götürseniz

bulunduğumuz bölge köy olduğu için veterinerlerin hepsi büyükbaş hayvan ziyaretindeydi dün de bugün de. etraftaki ahırlara ve çiftliklere gidiyorlarmış. dört tane gezdikten sonra bulabildik gittiğimizi de...

ya çok üzüldüm. ama kesinlike tedavisi var. "Hastalığın net bir tedavi şekli olmamakla birlikte yapılacak olan sıvı ve mineral takviyesiyle sıvı kaybı ortadan kaldırılmaya çalışılır.İkincil enfeksiyonları önlemek amaçlı geniş spektrumlu antibiyotikler kullanılır.Veteriner hekim tarafından uygulanacak destek tedavi ile hasta iyileştirilmeye çalışılır. Hastalıktan korunmanın yolu aşılamadır.yavru köpekler 6 - 8 haftalıkken aşılanmaya başlanmalıdır.Aşıları tamamlanmamış yavrular dışarıda gezdirilmemelidir.Aşısız köpekler asla başka köpeklerle bir arada bulundurulmamalıdır.Mama , su kabı ve bulundukları ortamın hijyenine dikkat edilmelidir. Yeni alınan yavrular mutlaka veteriner hekim tarafından muayene edilmeli dikkat ve özenle bakılıp beslenilmelidir."

Kanlı ishal tehlikeli bir hastalık ama atlatılabiliyor. Keşke imkan olsa da evcillerde tecrübeli bir veterinere götürebilseniz.

Köy yerlerindeki veterinerler kurtulmaz deyip başından savıyorlar. Ama doğru bir tedaviyle kurtulma şansı var. Acaba büyük şehirlerdeki veterinerleri arayıp, ilaç konusunda bilgi mi alsanız? sonra oradaki veterinerlere tedavi yöntemi konusunda yönlendirmede bulunursunuz.

Çok geçmiş olsun .
O yavruyu veterınerın göz altında tutması lazım .
Benım arkadasımda bir yavru köpek evlat edındı . Maalesef hastaymış . 2 ay sonra ortaya çıktı . Kanlı ishal .
Veternerde kaldı 1 ay . İyileşti eve geldi . 2 ay sonra maalesef tekrar hastalığı baş gösterdi ve vefat etti.

İnşallah bu yavrumuzda öyle olmaz ve kurtulur.

Benimde kopegim oyle olnustu ama ben veternire goturdum oda serum takti surup verdi. Niye kurtulmasin allah allah. Orasini allah bilir.
Lutfen baska doktora sorun. Kurtarilmayack bisey degil. Tavuk kemigi tarzi bisey yediyse onlar bagirsaklarina takiliyor. Oyuzden oluyor.

Yavru kopeklerde genc hastalığına yakalanma riski var bunun için aşısını olmak zorunda . merkezde barınak var iseoraya baş vurun. Bu sırada bir bardak kaynamis soğumuş suya bir çay kaşığı karbonat iki çay kaşığı şeker ve bir çay kaşığı tuz koyup serum hazırlayın . enjektör ile vermeye çalışın. Aynı durumu bizim köpegimizde yaşadı. Barınak veterineri ile görüşün mutlaka .

Yaaaaa... :( inşaAllah kurtulur yavrum benim :( parvo tehlikeli bir virüs olmakla beraber yatılı tedaviyi gerektirir... Şiddetli durumlarda serum ve kan transfüzyonu yapılmalıdır fakat küçüğümüze bu ilgiyi sevgiyi gösterecek veteriner hekim bulunmalı... InşaAllah iyileşir hayata tutunur bebek patileriyle miniğim...

Back