Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Arkadaslar bisey sorucam acaba benim gibi hergun bebegim farkli ne yesin diye dusunen varmi ? ben yurtdisindayim ve sizler gibi doktorumuza kontrol ettirip tavsiye almamiz gibi bi sansimiz yok o yuzden sizin gibi tecrubeli annelerden yardim istiyorum benim kizim 7 bucuk aylik oldu ve gunluk menusu soyle sabah 8 de kahvalti ( tuzsuzbeyaz peynir, 2 tane zeytin , pekmez, ve 2 gun arayla yumurta sarisi ve normal ekmek ici ve portakal veya elam suyu ile birlikte ) saat 10 da 180 ml devam sutu yatip uyandiktan 3 saat sonra tarhana corbasi 1 saat sonra meyve puresi ve 4 bucuk gibi devam sutu ve 6 bucuk 7 gibide sebze yemegi veriyorum bazen gec uyudugu zamanda yine sutunu verip yatiriorum cunki sut icmeden uyumuo bu arada saydiklarimin cogunu zorla veriorum yemekle hic arasi yok bu yuzden cok zorlaniyorum
arkadaslar sizlere sorum suki sizce dogru bi menumu ? ve ayrica saat 6 bucuk 7 gibi yedirdigim sebze yemegnin yerine daha farkli vede lezzetli neler onerirsiniz?
Tsk ederim arkadaslar simdiden offf ne zormus annelik bide tecrubesiz olunca daha bi zor oluo
Duruşunuz,duruş belirler.........
Kayıtlı Üye
7,5 aylık ve bu menü... akşam yemeğinide zamanla verebilirsen yina nazar değmesin..... sebzeden niye vazgeçiyorsun ki? vazgeçme.... daha sonra vazgeçtiğin için üzülürsün... bence çok güzel menün.. tabii farklı şeyler denetmek isteyebilirsin.. 1 yaşa kadar yasaklı yiyecekleri unutmadan tattır hepsinden... aşinalık kazanır
evet istiorum ki degisik lzeetler tatsin ama sebzeden baska bisey bilmiorum aslinda iyi bisey sebze yi yemesi ama saniyorumki oda bikti hergun ayni seyi yemekten:) gerci zorla yediriyorum oda ayri bisey neler yapiorum sirf biraz yesin diye . tsk ederim arkadasim zaman ayirip cevap yazdigin icin bide birsey ogrenmek istiorum ben mercimek ve domateste veriorum acaba veriliyormu bu aylarda hic bilmiorum arastiriorum bazi yer verirsin dio bazi yer verilmez diyo sizlerin dusuncesinide almak isterim .
ikizler yolda :))
Kayıtlı Üye
evet istiorum ki degisik lzeetler tatsin ama sebzeden baska bisey bilmiorum aslinda iyi bisey sebze yi yemesi ama saniyorumki oda bikti hergun ayni seyi yemekten:) gerci zorla yediriyorum oda ayri bisey neler yapiorum sirf biraz yesin diye . tsk ederim arkadasim zaman ayirip cevap yazdigin icin bide birsey ogrenmek istiorum ben mercimek ve domateste veriorum acaba veriliyormu bu aylarda hic bilmiorum arastiriorum bazi yer verirsin dio bazi yer verilmez diyo sizlerin dusuncesinide almak isterim .
selam canım.maşallah bebişine.menünüz bizimkine çok benziyor.ama ben akşam 8 gibi yoğurt verip 9.30 gibi çorba veriyorum.kahvaltısını ekmeğin içine cevizde koyabilirsin.çorbaların içine kıyma koyabilirsin.sebze çorbası dışında tavuk çorbası veriyorum ben bir de sütlü tarhana çorbası.dönüşümlü veriyorum.öğlen ve akşam farklı veriyorum bıkmasın diye.mercimek ve balık için 8.aydan sonra başla demişti bizim dr.onun dışında çilek,yumurta beyazı,bal,inek sütü,şeker ve tuz hariç kendin ne yiyorsan ver dedi.ben öyle yapıyorum.köfte tavuk falan da verebilirsin.annelik kolay değil gerçekten.
bence bebeğine çok bile veriyorsun. daha 7 aylık hepsini nasıl alsın ?. yedircem diye zorlama bence. öğlen çorbasını sebzeli yapıp içine et, tavuk katabilirsin. akşam sebze yemeği yerine de yoğurt verebilirsin. sofrada sizinle otururken de sizin yediklerinizden kendi istediği kadar (muhtemelen tadımlık alacaktır) vermelisin. süt içmesi iyi birşey.
mercimek türü baklagiller gaz yapabilir diye daha ilerki aylarda verilir deniyor. domates de alerjik olduğu için bazı bebeklere dokunabiliyor. ama kızın kaldırabiliyorsa vermende bir sakınca yok diye düşünüyorum (tabi yine aşırıya kaçmadan).
hmmm tavsiyelerinize uyucam arkadaslar bizlerde bi yedigimizi 2 gun yesek bikiyoruz ya bu bebislerimizde oyle saniorum iste iyiki bu site varda bilmediklerimizi paylasiyoiruz tskler sevgili anneler:)
24 Temmuz 2009 saat 08.00
Kayıtlı Üye
bende balık tavsiye ederim, ben daha da erken başlamıştım, şimdi en çok yediği şey balık.