Bebek Beslenmesi Lütfen bilgilerinizi paylaşalım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gulcan_mirac

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2010
24
0
36
İstanbul
İyi günler hanımlar benim 5 aylık bir oğlum varr ve ek gıdaya başlamamızı söğledi dr. fakat hazır mamada kullanmak istemiyorum benim şuanda yapmam gereken neler beslenme tablosunu nasıl ayarlaya bilirim bu konuda biraz tecrübesizim yani ilk nelerle başlıcazz şimdiden teşekür ederimmcokacimcoook

ben de kesinlikle ilk 6 ay mama vermem dedim ama keşke verseymişim en azından anne sütünden başka birşeyede alışmış olurdu her çocuk aynı olmaz ama ben tecrübelerime dayanarak söylüyorum mama vermekten çekinme 6aydan sonra kahvaltısını mamayla hazırlarsın en azından o tada alışmış olur benim kızım 14 aylık çok çekimser davrandım vereyimmi vermiyeyimmi diye ve şimdi yemiyor..

reyhan hanım tşk bilgilendirdiğiniz için ama kısa bi süre hazır mama verdim birkaçgün oda kabız yapdı oğlumu o yüzden çok karamsarım tekrarlarmı diye

cnm önce alıştırmak için elma ve havuç suyu ver sonra bir hafta kadar sonra pürseine geçersin gene ilk başalrda kendi mayaladığın yoğurttan ver bunlar hep bir iki kaşık verilcek sonra artacak yavaç yavaş
kahvaltı için önce bir kaşık labne peyniri ekmek içi ve biberon maması ile ıslatılcak 2 gün sonra bu karışıma buçağın ucuyla terayağ katılacak 2 gün sonra bir kaşık pekmez verilcek iki gün sonra da azcık yumurta sarısı 1/8 i yumurta sarısının yumurta sarısı ile peynir dönüşümlü olarak verilcek
öğlene doğru meyve suyu veya püresi
öğlende sebze çorbası-püresi: bir kçük patates yarım havuç ve bir tatlı kaşığı pirinç haşlanacak ezilecek tabağa alınca içine bir tatlı kaşığı zeytinyağ eklencek bu çorbaya iki gün sonra yarım kabak katılacak iki gün sonra 1 tatlı kaşığı irmik 2 gün sonra 1 tatlı kaşığı mercimek 2 gün sonra 1 tatlı kaşığı bulgur.
1 hafta sonra bir köfte kadar 3 kez çekilmiş yağsız dana kıyması katılacak
ikindide yoğurt
akşam 2 silme tatlı kaşığı pirinç unu ile 1 çay bardağı ılık su pişirilip içine 3 ölçek biberon maması katılacak
ben akşamları iki tatlı kaşığı pirinci haşlayıp ezip biberon maması katarak da yapıyorum
dr bunları verdi bize
ama ben yoğurt ile elma püresini de karıştırdım
hazır kavanoz mamalarından da verdim organik olanlardn
bol bol da emzirdim her öğünden sonra emzirdim
gece sadece emdi
her öğünden snra mutlaka su verdim

cnm bu tarifler 6 aylıklar için ilk başlarda ben de 5. ayındayken elma suyu havuç suyu ve yoğurt tattırmıştım onu zaten başında yazdım ama bi ay çabucak geçecek sonrasını da yazıvereyim dediydim:)

canım ilk zamanlar kabız oluyorlar bağırsak florası değişiyor ben 4.ayından itibaren ek gıdaya başaladım çünkü sütüm azalmıştı devam sütü veriyorum diye ek gıdaya başladım elmayı cam rendede rendeleyip sonra posasını ve suyunu verebilirsin havuçta öyle havuç haşlayıp blendırdan geçirip içine itmik koyup tekrar haşlayıp öyle çorba şeklinde verebilirsin ilk başlangıç için uygun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…