Bebek Beslenmesi Lütfen Bilgi 6 Aydan Sonra Ek Gıdaya Geçiş

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

moonday79

Guru
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2007
177
3
45
Arkadaşlar Merhaba

Kızım 6 aylık oldu ve doktorumuz ek gıdaya geçmemizi önerdi. Öncelik olarak ilk hafta pirinç, patates ve havuç içeren sebze çorbasını ve armut, elma, havuç gibi meyvelerin suyunu önerdi. Sebze çorbasını 5-6 yemek kaşığı meyve suyunuda 2-3 tatlı kaşığı ile başlayarak bebeğimin isteğine göre çoğaltmamı söyledi. 2. haftadan sonra sebze püresi ve meyve püresi olarak devam etmemi ve sebze çorbasına yeni sebzeler eklememi istedi.

Tecrübeli anneler ben nedense bazı tereddütler içeriyiorum. Sebze çorbası henüz yapmadım. Ama 3-4 gündür elma ve armut suyu veriyorum. Sizin doktorlarınızda aynı şeyleri mi yapmanızı istediler. Lütfen bilgilerinizi benimle paylaşırmısınız.

Şimdiden çok teşekkürler.

:uhm::uhm::uhm:

merhaba
tereddütlerin neden kaynaklanıyor? Öncelikle onu merak ettim. Soruna gelince evet. 6 aylıktan itibaren ek gıda başlar. Bebek anne sütü alsa bile yeni tadlara alışması, ileride zorluk çekmemesi ve bağırsak-mide gelişimi için ek gıdalar verilir. bu aylarda amaç ek gıda ile doyurmak değil, sadece yutma, çiğneme ve tad alışkanlıkları kazandırmak olur. Pütürlü gıdalara ne kadar erken alıştırırsan ileride o kadar rahat edersin inan bana. a.s. bebeğine de kocaman bir :nazar:

sanırım tereddüt yaşamam acaba doğru besleyebilecekmiyim diye. aslında çok araştıran ve bu tür konulara çok önem veren biriyim ama neden bilemiyorum kendime bir anda güvenemedim işte.

sanırım tereddüt yaşamam acaba doğru besleyebilecekmiyim diye. aslında çok araştıran ve bu tür konulara çok önem veren biriyim ama neden bilemiyorum kendime bir anda güvenemedim işte.

:)) hiç üzme kendini. Her anne böyle korkular yaşar. Ama çok da takılma. Meyveleri cam rendeden geçirip yedirmeye başlayabilirsin ufak ufak. Zaten araştıran ve okuyan bir anneymişsin biliyorsundur ne yapman gerektiğini. Geriye kalan da birazcık kendine ve bebeğine güven o zaman

:)) hiç üzme kendini. Her anne böyle korkular yaşar. Ama çok da takılma. Meyveleri cam rendeden geçirip yedirmeye başlayabilirsin ufak ufak. Zaten araştıran ve okuyan bir anneymişsin biliyorsundur ne yapman gerektiğini. Geriye kalan da birazcık kendine ve bebeğine güven o zaman

evet çok teşkkürler. cam rendeden geçirip suyunu sıkıyorum şimdilik. önümüzdeki hafta da püre olarak yedirmeye başlıcam. çorbayı da yarın denemeyi düşünüyorum. bakalım bizim kız beğenecek mi?

merhaba,benım de 6 aylık bır bebegım var. arkadasın da dedigı gibi cam rendeden gecır, ama sadece suyunu deıl pütürlerinden de ver bebege, ilerde katı gıdaları koylıkla yıyebılmesı ıcın. ben sebze corbesını su sekılde yapıyorum. evde bulunan tum sebzelerı bır cezvenın ıcınde kaynatıyorum daha sonra sebzelerı ıyıce ezıyor içinde kaynatmıs oldugum suyla ezdıgım sebzeları karıstırıp verıyorum.

arkadaslar benım oglumda 4 aylık 3 ay emdı sımdı mama verıyoruz ama drumuz ek mamaya gecmemı ıstedı sanırım sırf mama yemesın dıye

Dün havuç, patetes ve prinçten kaynayıp süzdüğüm çorbağı kızıma yedirdim. İlk başlarda yüzünü değiştirdi ama yarım çay bardağı kadar yedi. Bugünde yarım çay bardağından biraz daha fazla vericem bakalım yiyebilecekmiyiz. :)))

Dün havuç, patetes ve prinçten kaynayıp süzdüğüm çorbağı kızıma yedirdim. İlk başlarda yüzünü değiştirdi ama yarım çay bardağı kadar yedi. Bugünde yarım çay bardağından biraz daha fazla vericem bakalım yiyebilecekmiyiz. :)))

ben de ilk çorba verdıgımde yuzunu ekştmıstı. ama sevdı corbayı. şimdı ıse buyuk bır ıstahla yıyor. corbanın ıcıne yarım tatlı kasıgı ya da 1 tatlı kasıgı zeytınyagı koyarsanız daha ıyı olur. dr bıze oyle dedi.

ben de ilk çorba verdıgımde yuzunu ekştmıstı. ama sevdı corbayı. şimdı ıse buyuk bır ıstahla yıyor. corbanın ıcıne yarım tatlı kasıgı ya da 1 tatlı kasıgı zeytınyagı koyarsanız daha ıyı olur. dr bıze oyle dedi.

evet canım koyacağım ama dr ilk hafta çorbaya alışsın 2.hafta eklersin demişti. zaten 2.hafta çorba yerine sebze püresi yemeye başlayacak

canım elma syu verbilirsin kabak ve bezelyeyi 8 aydan evvel çorbasına ekleme patlıcanı asla verme nikotin içeriyo.muhallebiyi gece yatmadan verirsen daha tok tutar.ama muhalebiye formul süt kullan veya sulandırılmış inek sütü.çünkü inek sütü 1 yaşından evvel tavsiye edilmez.şekeri ve tuzu da sınırlı kullan

teşekkürler canım
elma, armut ve muz suyu verdim şimdiye kadar. Çorbaya da henüz yeni sebze eklmedim ama kabak almıştım eklemek için uyardığın iyi oldu tşkler

X