Yardımcı olur mu bilmiyorum ama benimde patoloji sonucumda da bişey yazıyodu şu an hatırlamıyorum bende buraya konu açmıştım herkes kanser falan demişti ama doktor öyle bişey yok dedi içinizi ferah tutun Allahın izniyle bişey olmazmerhabalar bu soruyu sorabilmek için bu hesabı açtım. bilen, yaşayan varsa lütfen beni bilgilendirir misiniz.
annem iki gün önce rahmindeki miyom sebebiyle ameliyat oldu. sol yumurtalıkta da bir kist vardı. rahmin tamamı ve iki yumurtalık alındı. hastaneden ayrılırken verilen epikriz raporunda yumurtalıkta bulunan kist mezenter kist diye birşeymiş. bu kist frozena yollanmış yani hızlı patolojiye gönderilmiş. o patoloji sonunda da şöyle bir ibare var: HEMOROJİK NEKROZ ALANLARI İÇEREN YUMUŞAK DOKU : STROMAL MEZENKİMAL TM ?
bu stromal mezenkimal denen şeyi nette araştırınca kötü şeyler yazıyor ama asıl patoloji sonucu daha çıkmadı tabi.
şimdi sizlere sorum şu annem bundan 1 sene önce rutin jinekolojik muayene olmuştu smear alınmıştı temiz çıkmıştı. yumurtalıkların da tertemiz demişlerdi. kötü bi şey olsa 1 senede gelişir mi böyle bi şey. başka herhangi hiçbir sorunu yok.
ameliyat olup sonucu böyle çıkan ama asıl patolojisi temiz gelen var mı ?
çok üzgünüm çok canım sıkkın anneme belli etmemeye calısıyorum.
son olarak ameliyatı yapan doktorumuz ameliyatın çok güzel geçtiğini sıkıntı olmadığını söyledi. olumsuzluk olsaydı böyle güzel konusur muydu?
Ben biraz araştırdım da sadece tümörmiş iyi uhuylu veya kötü huylu diğer sonuöta çıkar ya da başka bi test istermerhabalar bu soruyu sorabilmek için bu hesabı açtım. bilen, yaşayan varsa lütfen beni bilgilendirir misiniz.
annem iki gün önce rahmindeki miyom sebebiyle ameliyat oldu. sol yumurtalıkta da bir kist vardı. rahmin tamamı ve iki yumurtalık alındı. hastaneden ayrılırken verilen epikriz raporunda yumurtalıkta bulunan kist mezenter kist diye birşeymiş. bu kist frozena yollanmış yani hızlı patolojiye gönderilmiş. o patoloji sonunda da şöyle bir ibare var: HEMOROJİK NEKROZ ALANLARI İÇEREN YUMUŞAK DOKU : STROMAL MEZENKİMAL TM ?
bu stromal mezenkimal denen şeyi nette araştırınca kötü şeyler yazıyor ama asıl patoloji sonucu daha çıkmadı tabi.
şimdi sizlere sorum şu annem bundan 1 sene önce rutin jinekolojik muayene olmuştu smear alınmıştı temiz çıkmıştı. yumurtalıkların da tertemiz demişlerdi. kötü bi şey olsa 1 senede gelişir mi böyle bi şey. başka herhangi hiçbir sorunu yok.
ameliyat olup sonucu böyle çıkan ama asıl patolojisi temiz gelen var mı ?
çok üzgünüm çok canım sıkkın anneme belli etmemeye calısıyorum.
son olarak ameliyatı yapan doktorumuz ameliyatın çok güzel geçtiğini sıkıntı olmadığını söyledi. olumsuzluk olsaydı böyle güzel konusur muydu?
evet çok şükür myomla alakalı bir korkum yok ama bu söz ettiğim şey yumurtalıkta görülen bir şey ondan telaş yaptımMiyom kotu huylu olmuyor diye okudum ve doktorlar neredeyse imkansız diyorlar .. Bence içiniz rahat olsun soncuta miyomla berbaer rahimide alınmış artık İnshaAllah kotuu birşey yok İnshaAllah.. soncularda güzel çıkar İnshaAllah.. çok şükür ameliyat güzle geçmiş üzmeyin artık kendinizi
siz de ameliyat mı olmuştunuz yoksa biyopsi falan mıydı ? ne yazıyordu acaba cok merak ettimYardımcı olur mu bilmiyorum ama benimde patoloji sonucumda da bişey yazıyodu şu an hatırlamıyorum bende buraya konu açmıştım herkes kanser falan demişti ama doktor öyle bişey yok dedi içinizi ferah tutun Allahın izniyle bişey olmaz
Ben erken doğum yaptım onun için biyopsi yapıldı şu an kağıtlar yanımda değil yazarım bulum dasiz de ameliyat mı olmuştunuz yoksa biyopsi falan mıydı ? ne yazıyordu acaba cok merak ettim
Ben erken doğum yaptım onun için biyopsi yapıldı şu an kağıtlar yanımda değil yazarım bulum da
Klinik Bilgi : (N93 - ANORMAL UTERUS VE VAJİNA KANAMALARI, DİĞER) Ön Tanı: Makroskopi : 0,5 cc hacminde mukoid küretaj materyali. T1K TA (ND/MÇ) Mikroskopi : -ZAYIF PROLİFERATİF ENDOMETRİUM; Endometrium; Probe-c Patolojik Tanı : C54.1-Endometrium (ICD-O KODLARI)yaa allahım şifa versin tamamdır
Allah razı olsun uğraştırdım sizi çok sağ olun. sizde herhangi bir kitle vs durumu yokmuş anladığım kadarıyla alınan parça değerlendirilmişKlinik Bilgi : (N93 - ANORMAL UTERUS VE VAJİNA KANAMALARI, DİĞER) Ön Tanı: Makroskopi : 0,5 cc hacminde mukoid küretaj materyali. T1K TA (ND/MÇ) Mikroskopi : -ZAYIF PROLİFERATİF ENDOMETRİUM; Endometrium; Probe-c Patolojik Tanı : C54.1-Endometrium (ICD-O KODLARI)
Bunlar yazıyodu bi de patolojiymiş benimki
Aynen sizin sonuç ne oldu gösterdiniz mi doktoraAllah razı olsun uğraştırdım sizi çok sağ olun. sizde herhangi bir kitle vs durumu yokmuş anladığım kadarıyla alınan parça değerlendirilmiş
yorumunuz için teşekkür ederim çok güzel açıklamışsınız. ameliyat sonrasında hoca visite geldiğinde ameliyat güzel geçti bir sıkıntı yok dedi. yandaki hastaya ise teyze sen bizi çok uğraştırdın dedi. o kadının sadece kitlesi alınacaktı tüm rahmi almış. bize herhangi bir olumsuz bir şey söylemedi. bu kadar rahat konusmazdı değil mi?Smear testi serviksi, miyomlar endometiriyumu ilgilendirir. O yüzden smear temiz demek endometriyum veya yumurtada bir şey yok demek değildir. Hepsi ayrı bölgelerdir. Smear testi temizse seviks temiz, miyom zaten iyi huylu. Şimdi gelelim yumurtalıktaki şeye. Eğer kesin olarak kötü huylu bir şey görseydi ? olmazdı ön raporda. Örnek alınır pataoloji labına gider. Orada mikroskop altında ne gördüklerini yazarlar. Bu bir rutindir. Sizin yazıda gördüğünüz de o. Böyle bir hastalık var onda da benzer bir görüntü var, kadın doğum doktoru hastanın kliniği uygun mu diye değerlendirir.(klinikten kastım bir şikayeti var mı bu yönde) klinik yoksa anlamsız kabul edilir. Varsa takipte kalınır.
Kötü huylu kanserlerle ilgili de genel bir bilgi vereyim. Eğer çok kötü bir şeyse bangır bangır gelir. Hissetmeden şansa tanı almanız imkansız. Bazı kanserler vardır tanıyı acil gibi bir yerden alır. Yani hasta birden kötüleşir acile başvurur tanı konur. Bazı kanserler de vardır ki poliklinikten ya da rutin taramadan tanı alır. O yüzden içiniz rahat olsun.
affınıza sığınarak size bir soru daha soracağım. annem 1yıl önce gittiği başka bir doktor yumurtalıkların tertemiz demişti. bu kadar kısa sürede kötü bir şey gelişmiş olabilir mi? annemin mide bulantıları karın ağrıları oluyordu. kaç kere acile gittik hepsi bir sürü röntgen usg geçti görülürdü elbet değil mi? o çekilen filmler sonucunda tüm doktorlar bu şikayetlerin miyomlardan ötürü oluyor dedi.Smear testi serviksi, miyomlar endometiriyumu ilgilendirir. O yüzden smear temiz demek endometriyum veya yumurtada bir şey yok demek değildir. Hepsi ayrı bölgelerdir. Smear testi temizse seviks temiz, miyom zaten iyi huylu. Şimdi gelelim yumurtalıktaki şeye. Eğer kesin olarak kötü huylu bir şey görseydi ? olmazdı ön raporda. Örnek alınır pataoloji labına gider. Orada mikroskop altında ne gördüklerini yazarlar. Bu bir rutindir. Sizin yazıda gördüğünüz de o. Böyle bir hastalık var onda da benzer bir görüntü var, kadın doğum doktoru hastanın kliniği uygun mu diye değerlendirir.(klinikten kastım bir şikayeti var mı bu yönde) klinik yoksa anlamsız kabul edilir. Varsa takipte kalınır.
Kötü huylu kanserlerle ilgili de genel bir bilgi vereyim. Eğer çok kötü bir şeyse bangır bangır gelir. Hissetmeden şansa tanı almanız imkansız. Bazı kanserler vardır tanıyı acil gibi bir yerden alır. Yani hasta birden kötüleşir acile başvurur tanı konur. Bazı kanserler de vardır ki poliklinikten ya da rutin taramadan tanı alır. O yüzden içiniz rahat olsun.
hayır henüz patoloji sonucu çıkmadı çıktığında göstereceğiz nasipseAynen sizin sonuç ne oldu gösterdiniz mi doktora
İyi haberlerinizi bekliyorum inşAllahhayır henüz patoloji sonucu çıkmadı çıktığında göstereceğiz nasipse