Öncelikle Allah kolaylık versin, zor bir durum bende çok çektim hala emziriyorsunuz sanırım öyleyse derdi size yakın olmaktır sıkıntısı olduğundan değil ben 19 ay emzirebildim ite kaka oğlum istemiyordu akşam kaçta yatıyor sabah kaçta kalkıyor mesela ben akşam 8-9 arası yatırırdım yatmadan önce tahıllı mamalardan verirdim tok tutsun diye ama oğlum yinede 3-4 kez uyanırdı 21 aylıkken odasını ayırdım daha önce ayırmadığıma pişman oldum babası engel olmuştu biz sağa sola döndükçe o da dönüyordu sesimize odasını ayırdıktan sonra daha iyi oldu gece uykusu, sabah 5-5.30 da kalkar benim oğlum akşam 10 da da yatsa o saatde kalkar 8 de de yatsa o yüzden erken yatırıyorum gündüz uykusu günde bir kere iki saat, anladığım kadarıyla Kadir Tuğcuya sormuşsunuz bu soruyu bende ona çok sordum bazıları yumurtadan böyle çıkıyor demişti:) alerji ilaçları var onlar uyku yapıyor ben tavsiye edemem buradan isimde veremem ama araştırabilirsiniz hem iştah da açıyor, şimdi ilaç dediğimi duyan bazı anneler acımasız eleştirilere girerler tam 30 aydır uykusuzum o yüzden kınamasınlar ki ilacı bir kere kullandım kaşıntısı içindi yan etki olarak uyutup iştahını açmıştı, Kadir Tuğcuda öneriyor.
merhaba hanımlar 17 ay 13 günlük bi oğlum var. önceleride bahsetmiştim cok ağlayan uyumayı sevmeyen bi cocuk diye. geceleri hala 4 5 kez hatta bazen daha fazla belkide uyanıyor süt içiyor. normalde bu ayda içmesi gereken süt miktarını bilmiyorum ama maksimum 150 cc içiyor gündüzde böyle gecede. o sebeple de sanıyorum doymuyor ve sürekli uyanıyor avaz avaz ağlıyor. gündüzde sürekli mızırdanıp ağlıyor bana yapışık geziyor. bedenen idare etsemde ruhen bu durum beni çok yordu. gündüz 1 kez uyur 2 saat oda. bu geceleri uyanmaması için ne yapabilirim? bir sıkıntısı var desem hep mi sıkıntılı? hastaneye götürdüm cevredekiler kansızdır ondan diye. herşeyine baktılar muayene ettiler hiçbir şey yok mizacı bu cocugun dediler. ne yapabilirim hocam. ayrıca gündüz sadece süt içmiyor corba içiyor ne yemek varsa az ondan yedirmeye çalışıyorum ama genellikle yemiyor. haftada 2 kez falan köfte veriyorum. yedikleri sınırlı ama abur cubur oldumu yiyor. bana bi akıl verin ne yapabilirim.? aglamaları geçiremem belki ama bari gece 1 kez uyansın.?
ben hiç emzirmedim beni hiç emmedi 3 ay sagarak verdim sütüm bitti sonra. hı soruyorum sık sık ona da bu nada çözüm yok böyle dedi. uykuları cok düzensiz. bir dönem akşam 10 da yatıp sabah 8 9 gibi kalkıyordu günde de 1 kez uyuyordu. bir dönem oldu gece 12 de yatıp sabah 9 10 da kalkma. günde 1 kez gene uyku. bi dönem akşam 8 de yatıp sabahın 7 8 inde kalkıyor günde 2 kez uyuyordu. şididle gece 1 de yatıp sabah 10 11 de kalkıyor gene 1 kez uyuyor. ben anlamadım gitti. hıh düzene oturdu diyorum birşey oluyor gene bozuluyor.. tahıllı mamaları yemez. geceleri mama veririm gündüz inek sütü köfte çorba falan.
oda ayırma konusu bana uzak ayırmam pek tasvip ettiğim konuda değil. mesela bu gece de 2 kez uyandı ben çözemedim gitti..
merhaba hanımlar 17 ay 13 günlük bi oğlum var. önceleride bahsetmiştim cok ağlayan uyumayı sevmeyen bi cocuk diye. geceleri hala 4 5 kez hatta bazen daha fazla belkide uyanıyor süt içiyor. normalde bu ayda içmesi gereken süt miktarını bilmiyorum ama maksimum 150 cc içiyor gündüzde böyle gecede. o sebeple de sanıyorum doymuyor ve sürekli uyanıyor avaz avaz ağlıyor. gündüzde sürekli mızırdanıp ağlıyor bana yapışık geziyor. bedenen idare etsemde ruhen bu durum beni çok yordu. gündüz 1 kez uyur 2 saat oda. bu geceleri uyanmaması için ne yapabilirim? bir sıkıntısı var desem hep mi sıkıntılı? hastaneye götürdüm cevredekiler kansızdır ondan diye. herşeyine baktılar muayene ettiler hiçbir şey yok mizacı bu cocugun dediler. ne yapabilirim hocam. ayrıca gündüz sadece süt içmiyor corba içiyor ne yemek varsa az ondan yedirmeye çalışıyorum ama genellikle yemiyor. haftada 2 kez falan köfte veriyorum. yedikleri sınırlı ama abur cubur oldumu yiyor. bana bi akıl verin ne yapabilirim.? aglamaları geçiremem belki ama bari gece 1 kez uyansın.?
Annesi; nerde uyuyor? Şunu belirtmeliyimki 3 yaşına kadar tüm bebekler anneye yapışık ikiz gibi yaşamak isterler.. Anneyi 5 duyu organıyla gecede yanında hissetmek isterler.. Ayrı ayrı yatıyorsunuz sanırım... Naçizane önerim, yanyana yatmaya başlayın... gündüzleri onunla kaliteli zaman geçirin... kaliteli zamandan kastım, yaklaşık 25 dakika boyunca diz dize göz göze olacağınız oyunlar oynayın... Gün içindeki stresiniz asla ona yansıtmayın.. Ona ne kadar özel olduğunu ona sıklıkla söyleyin... Havalar müsait onu parka çıkarın... Yorulsun vede keşfetsin etrafı... Eğer bu tempoyu tutturabilirseniz gece uyanmaları azalacak gelişimindeki bu basamağı başarıyla beraber atlatmış olacaksınız.... Bol şans...
Anladım yine sabah geç kalkıyormuş benimki doğduğudan beri horoz gibi 5-6 arası hatta 4 te uyandığı da oluyor oda ayırmayı neden tasvip etmiyorsunuz anlayamadım adem güneşi mi takip ediyorsunuz bende ona uyup ayırmayacaktım ama benim oğlum hazırdı hiç zorlanmadı sadece ilk gün odasında yattım doğduğundan beri yanımızda yatmayı sevmez erken kalkıyor diye yanıma alırdım uyumazdı beşiğine gidince uyurdu odası hemen karşımızda benimde uykum hafiftir beşiği park beşik olduğu için dönünce ses oluyor ona bile uyanırım, yer yatağı deneyebilirsiniz bebeğinize bazıları yer yatağında uyumayı sever kendi istediği zaman yatıp kalktığı için hoşuna gidebilir ben bir ara gündüzleri yer yatağında yatırıyordum mesela seviyordu orda uyumayı,bir de yapı meselesi bende çocukluğumdan beri erken kalkmaya alışkındım 6,30 da uyanırım siz ya da eşiniz öyleyse ondan da olabilir ,hareketli akıllı bir bebek mi bir dk. yerinde duramayan benim oğlum öyle o yüzden uykuda da gün içinde yaşadıklarını yaşıyorlar. Birde ne olursa olsun her gün aynı saat de yatağında olsun uykusu olsun olmasın bazen bir saat ten fazla bile sürebilir uyuması ama ben hep aynı saatlerde yatırırım uykusunun gelmesini beklemem ve ilahiyle uyuttum hep odasını ayırınca kendi müzik kutusu var onu açıyorum hata şimdi kendisi açıyor kitap okuyorum uyuyor. Acaba uyuyacak mı diye strese girerseniz ya da akşam oldu uyku saati geldi diye o zamanda zor uyuyorlar birde uyumadan en az bir saat önce tv izliyorsa izletmeyin çok hareketli yorucu oyunlar oynatmayın, uyku saati geçen bebekte hiç uyumayacakmış gibi huysuzluk eder ne yapacağını şaşırır.
Umarım yoluna girer ben çok sıkıntı çektim uykuya geçişte gece uyanmasında yeni yeni düzeliyor ama dediğim yöntemleri yaptım.
canım bir arkadaşımla bugün konuştum seninki gibi şikayetleri. meğer kızı pişik olmuş farkedememiş. öyle birşey olabilir mi acaba sizinki de. ?
benım kızda sureklı gecelerı uyanırdı . Aglamalar .Ev ayaga kalkarsı ancak bızımkının bı alıskanlıgını ben daha 2 aylıkken cozdum bebek muzıklerı degıl . Ancak hosuna gıdebılecek her turlu yerlı yabancı parcaları dınleterek uyuttum ve sakınllesıgını gordum . Kı benım sutum olmadıgı ıcın aclık sorunu cok cektık bız . sımdı 4 yasında hala muzık dınleyerek uyur. Günduz uykuları bıttı ancak gece bı kere kalkar su ya da cay ıster bence muzık olayını dene derım .
Merhaba canim allah yardimcin olsun gercekten cok zor.benim kizimda ucúncú ayindan itibaren iki yasina kadar ful agladi hemde sabahlara kadar.saati vardi resmen, gece 12 ile 1arasi uyanirdi sabah yediye kadar ful aglatdi.acile gotururduk hic biseyi yok diyip yollarlardi.yedide yatip oglen kalkiyodu g ece aglayan cocukla alakasi yok melek di resmen..ne oluyosa gece oluyodu.etrafimdaki insanlar hocaya gotur cocuga gorunuyolar okut diyolardi inanmam hocalara kendim okuyodum ama gene susmuyodu.sinir krizleri geciriyodum hincimi kendimden cikariyodum.kabus gibi iki senem gecti.elhamdülillah geride kaldi.kizim simdi 7 yasinda ikinci sinifa gecti cok akilli masallah. İki bucuk ay once ikinci kizimi dunyaya getirdim sukurler olsun gece aglamasi yok.ilerde nolur bilmem insallah olmaz.buyuk kizim resmen imtihanimdi.annelik cok zor bi meslek olmasina ragmen cokda guzel.Allah yokluklarini gostermesin evlat acisi gostermesin insallah. Kizlarim sayesinde anne oldum onlari verene sukur.........yaaa iste boyle insan unutiyo yasadiklarini
gündüz uyanması ile orantılı olarak öğlen ve akşam uyku saatleri değişiyor. uykusu olmadıgı halde nasıl yatırayım? yatmaz uykusu geldiğinde bile uyumamak için aglar durur.
verdiğin linke uymuyor benim oğlum yaklaşık 13 . aydan beridir gündüz 1 kez uyuyor orda 18 den sonra 1 e düşürülmedir diyor :) neyse o dediğini zaten her gece hapıyorum hadi uykumuz geldi hep birlikte yatıyoruz diyorum ama evde kalabalık oldugundan 11 de bile kimseyi yataga sokamıyorum. kendi başına uyuması için bi 6 7 saat uyanık kalamsı lazım o zaman da yarım saat 45 dk yı buluyor uyuması. ayagımda sallıyorum 10 15 dk uyuyor. gündüz zaten kendisi uyumaz asla ayagımda sallıyorum.. benim cocugum düzene uyacak bi cocuk değil gercekten.. herkesin uyguladıgı yöntemler uymuyor benim çocuguma. doktora bile götürdüm lakin bazıları yumurtadan böyle cıkar dedi. alışacaksın biraz daha büyüdüğünde eğiteceksin dedi. 20 çocuk fikri ama beni korkutuyor hala. bazen olsun diyorum zaten uykusuzum sonra acaba haksızlıkmı etmiş olurum oğluma diyorum. ilgilenemezsem ya diyorum. ne bileyim zor bir karar. hı yaradan verirse kabulumuz zaten korunmuyorum da. oğlumda korunmadım 2.5 senede oldu.Onun uykusunu keyfini beklersen sabaha kadar yatmaz her gün aynı saatde yatmaya alıştıracaksın hemen hop sen yatırdın diye bir günde uyumaz zaten, ben sallamadan uyutmaya bir aydan fazla uğraştım hala da uyumadan önce yanında beklememizi istiyor en azından artık kendisi bile aynı saat de beşiğine gidiyor direnmeyi bıraktı arada direniyor onda da ya öncesinde çizgi filim izlemiş oluyor ya da oyun oynamış oluyor,istikrarlı bir şekilde her akşam aynı saatde yatır 8-9 arası olmalı bu saat bu saatleri geçtiği zaman uyumaya daha çok direniyorlar oğlum 2,5 yaşında uyku konusunda ben çok çektim kimsenin çekmesini istemiyorum önce sen kendin inanacaksın düzenli uyuyacağına uyku saatinde strese girmiyceksin emin ol anlıyorlar ve bunu kullanıyorlar, ha birde benim oğlumda ağlardı uykusu olsa bile hareketli fazla meraklı bebekler dış dünyayla bağlantıyı koparmak istemedikleri için direniyorlari akşam olunca her yerin ışığını kapatın tv varsa onu da sizde pijamalarınızı giyin hatta yaptırabilirsen her akşam 7 de banyosunu yaptır illa şampuanlamaya gerek yok su döksen de olur sizin de hazır olduğunuzu görsün uykuya çok uykumuz geldi akşam oldu artık diye her gün uyku saatinin geldiğini belirten sözler kullanın ama direk ona yönelik değil eşinize diyin ya da o size söylesin uyku saati geldi akşam oldu çok yorulduk artık uyuyalım gibi, o uyuduktan sonra sizin uyanık olacağınızı düşündüğü içinde uyumayabilir, bu konuda elimden geldiğince yardımcı olurum anlıyorum sizi, kardeş konusuna gelince mantıklı olabilir bende hemen istemiştim eşim istememişti şimdi pişmanım bu dönem daha zor.
verdiğin linke uymuyor benim oğlum yaklaşık 13 . aydan beridir gündüz 1 kez uyuyor orda 18 den sonra 1 e düşürülmedir diyor :) neyse o dediğini zaten her gece hapıyorum hadi uykumuz geldi hep birlikte yatıyoruz diyorum ama evde kalabalık oldugundan 11 de bile kimseyi yataga sokamıyorum. kendi başına uyuması için bi 6 7 saat uyanık kalamsı lazım o zaman da yarım saat 45 dk yı buluyor uyuması. ayagımda sallıyorum 10 15 dk uyuyor. gündüz zaten kendisi uyumaz asla ayagımda sallıyorum.. benim cocugum düzene uyacak bi cocuk değil gercekten.. herkesin uyguladıgı yöntemler uymuyor benim çocuguma. doktora bile götürdüm lakin bazıları yumurtadan böyle cıkar dedi. alışacaksın biraz daha büyüdüğünde eğiteceksin dedi. 20 çocuk fikri ama beni korkutuyor hala. bazen olsun diyorum zaten uykusuzum sonra acaba haksızlıkmı etmiş olurum oğluma diyorum. ilgilenemezsem ya diyorum. ne bileyim zor bir karar. hı yaradan verirse kabulumuz zaten korunmuyorum da. oğlumda korunmadım 2.5 senede oldu.
canım bir arkadaşımla bugün konuştum seninki gibi şikayetleri. meğer kızı pişik olmuş farkedememiş. öyle birşey olabilir mi acaba sizinki de. ?
merhaba hanımlar 17 ay 13 günlük bi oğlum var. önceleride bahsetmiştim cok ağlayan uyumayı sevmeyen bi cocuk diye. Geceleri hala 4 5 kez hatta bazen daha fazla belkide uyanıyor süt içiyor. Normalde bu ayda içmesi gereken süt miktarını bilmiyorum ama maksimum 150 cc içiyor gündüzde böyle gecede. O sebeple de sanıyorum doymuyor ve sürekli uyanıyor avaz avaz ağlıyor. Gündüzde sürekli mızırdanıp ağlıyor bana yapışık geziyor. Bedenen idare etsemde ruhen bu durum beni çok yordu. Gündüz 1 kez uyur 2 saat oda. Bu geceleri uyanmaması için ne yapabilirim? Bir sıkıntısı var desem hep mi sıkıntılı? Hastaneye götürdüm cevredekiler kansızdır ondan diye. Herşeyine baktılar muayene ettiler hiçbir şey yok mizacı bu cocugun dediler. Ne yapabilirim hocam. Ayrıca gündüz sadece süt içmiyor corba içiyor ne yemek varsa az ondan yedirmeye çalışıyorum ama genellikle yemiyor. Haftada 2 kez falan köfte veriyorum. Yedikleri sınırlı ama abur cubur oldumu yiyor. Bana bi akıl verin ne yapabilirim.? Aglamaları geçiremem belki ama bari gece 1 kez uyansın.?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?