Lutfen bi bakarmisiniz :(

zeyno111

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2014
926
376
123
19 haftalik hamileyim ikili tarama testi yaptirmistim bi sorun cikmadi sonucta.4 lu tarama testi yaptirdim birde.onunda sonucunu bugun soyledi doktor 150de 1 risk var dedi.yani 150 cocukta 1 down sendromu olabilirmis bebegim.ne yapacam bilemedim bana bi akil verin karnimdan sivi yani amniyosentez mi yaptirsam.yoksa kolumdan kan aldiripmi baktirsam ki ucreti 2bin ila 3bin arasi.ne yapcam basindan boyle bisey gecen varmi bana yardimci olun lutfen

kaç yaşındasınız o dediğiniz yaş riski olmasın?

ikilide çıkardı bşy olsa

ense kalınlıgı kaçtı 2li testte ?

ben 2li teste dha çk güvenyorum

yani sorun çıkarsa aldırıcak mısınız, eğer öyle bir düşünceniz yoksa bence diğer testleri yapmayın, benim abimin üç çocuğu var üçünede özürlü dendi, ama hepsi sapasağlam ve biri okul birincisi düşün yani, bunun bir sürü örnekleri var, ben sadece ikili testi yaptırdım, diğerlerini yaptırmadım

Bencede eger bebeginizi aldirmayacaksaniz hic bosuna test yaptiripta kafanizi bulandirmayin.
Arkadasin dedigi gibi sakat denilipte sapasaglam dogan bir suru bebek var. Bebeginizi doktorun bi lafina bakipta öldurmeyin sizin icin demiyorum aklindan bunu geciren herkes icin diyorun.

Ben bebegimi aldirmayi hic dusunmedimki...sadece amniyosentez nasil yani.yaptiran varmi diye akil danismak istedim

Yani bence biyerde insanların aklını karıstırıyolar para tuzagı o risk her insanda olabilir canım bosuna telaslanma yüzde yüz riskli çıkan ve cok saglıklı cocukları olanlar var insanlar artik bu testlerden yaptırmıyo bu sekılde soylendiği için bence hiçbişey olmaz pozitif düşün

Ben bebegimi aldirmayi hic dusunmedimki...sadece amniyosentez nasil yani.yaptiran varmi diye akil danismak istedim
Amniyosentez %80 %90 riskli bir test dıye duydum dün tesadüf bayanın bırıyle konu geçti kuafördeydim testlerden açıldı konu kadına bebekte sorun var vs demişler bu testi istemişler baya zormuş sonrasındada ayrıntılı ultrason istemişler onuda yaptırmış maşallah çocuğu ananesinin yanında zıplayıp duruyordu gayette normaldi çocuk kadın sadece para tuzağı dedı doktorun insaniyetine kalmış bir durum dıyor bence fazla içini karartma bu düşüncelerle iyi düşün iyi olsun herşey ALLAH tan içindeki bir cana kıyamıcagına göre hayatınkendıne zehir etme Allah'ın izniyle birşey olmaz kötü düşünme

Canim en önemli olan 2li testtir.
Ben ilk hamilelimde 2li test ve 4 lü yaptrdim iyi cikti.
Suanki hamileligimde ise sadece 2 li yaptrdim ne seker yuklemesi ne baska bsey yaptrmadim en önemli olan profosere de sordum 2 li dedi ki zaten onlar bile %100 dogru degiller .
Amniyosentezi pek önermezler öyle herseye de yaplmaz tehlikeli bi islem.
Ki yaptiranlarin cogu temiz cikiyor hep 150 de 1 ihtmal zaten düsük rabbbime dua et gerisi faso fiso eskiden cinsiyeti bile bilmiyolarmis doguma kadar.
Suanki hamilelimde ayrntli usgde bebegn bobreginde büyume oldugu cikti ama elden bisi gelmiyo rabbim sifa verecek ins.
Dogdugnda sorun olrsa tedavi olucak hersey allahin takdiri kafana takip böyle seyleri canini skma.

Canım ben yurtdışında yaşıyorum burada sadece 2li test yapıyorlar, eğer onda bir sorun çıkmazsa diğerlerini yapmıyorlar bile. Arkadaşlarından dediği gibi 2li önemli eee seninde o iyi çıkmış zaten. Bence için rahat olsun. Zaten ayrıntılı ultrason zamanında gelmiş orda da bakılır bebeğinin ense kalinligina, kalbine falan. Rabbim sagsaglim kucağına almayı nasip etsin

Canım amniosentezde ki risk oranı sadece 0,5 - 1% bilip bilmeden konuşmayın rica ediyorum ama teşhis anlamında 100% güvenilir.. Asıl ikili üçlü testler tırt, iyi çıkan sonuçlarda bile down sendromu gözlemlenebilir, tarama testleri sadece olasılığı gösterir, yanlış olçümlede tüm sonucu etkiler, kısacası benim güvenim yok..

kaç yaşındasınız o dediğiniz yaş riski olmasın?

ikilide çıkardı bşy olsa

ense kalınlıgı kaçtı 2li testte ?

ben 2li teste dha çk güvenyorum
Ikili testte ense kalinligi kac cikti bilmiyorum.ama doktorum bi sikinti yok temiz cikmis test dedi.26 yasindayim 150 cocukta 1 ihtimal risk cikti.23 yasinda ilk bebegimde 700de 1 cikmisti.bunda risk cok fazla degilmi

canım sen yorumu okumamıssın galıba bılıp bılmeden konusmakla ne alakası var ben sadece o testı yaptıran bır bayanla konustum oda tesadufen o söyledi yoksa ben yaptırdım yada yok illa öyle demedim ha sen yaptırmışssındır biliyorsundur zararsız oldugunnu orası ayrı seninkide bir yorum benimkide :)

Kulaktan kulağa bilgiler çok değişebiliyor sanırım.. Kadıncağız o korkuyla nasıl yaptırmış meraklar içerisindeyim, kim 80-90% riskli birşey yaptırmak ister ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…