- Konu Sahibi agustos_gelini
-
Benim durumum şöyle kızlar : 7aydır nişanlıyım ve sevgilimdi zaten..Herşeyi eşyayı düğünü bütün masrafları beraber yapıyoruz alıyoruz ediyoruz..Çünkü onun ailesi ilerde oğlum evlenecek die bi kuruş biriktirmemiş..Abisi var evli onada aynısınımı yaptılar yardım etmediler o kadarını bilmiyorum. Benim ailemde destek vermio bundan ötürü babam beni okuttu die hemde kredi borcumu ödedi die yapmak istemio birde onun ailesi yapmayınca babamda 5 kuruş destek olmuyor..annem yine saolsun önceden aldığı yemek takımları sonra gün parasyıla falan bütün mutfak malzememi aldı..bizde nişanlımla uygun olan eşyaları aldık.. beyaz eşyay mobilya felan gelinlk her bişi düğün için salon en ufak şeyleri bile biz alıyoruz eee taksitle yada borçla düğünden sonra altınlarla ödicez artıkinş yeterse borcumuzu kapamaya oda.. hadi bunları geçtim ailesi yardımmcı olmuo bazen çok zoruma gidiyor ama geçtim bunu.. kız kardeşi var hasta yürüyeio görmüo konuşamıo engelli yani .. nişanlım sevgiliyken anlatırdı hep üzülürdüm annesine.. yengesi abisinin eşi yardım etmio temizliğe şuna buna derdi nişanlım.. bende ben yaparım nolcak derdim üzülürdüm.. işin içine girince göründüğü gibi olmadığını anladım annesi bildiğin pasaklı evlerine gdiyorum grmek içimden gelmo bi ev o kadarmı pis olur her yer okadrmı dağınık olur evi temizleym desen içinden çıkamazsın allahım bunlar beni çok düşündürüo nişanlıma söyleyemiom edemiom ne ypcam ben ya birde bağları var orasıda aynı durumda gidiyoum bağa yardıma nişanlımla tabaklar hepsi herşey pis bardakla çay içemiosn çamaşr suyuna yatrdm ettim ama yne aynısı oluyo 2gün sonra herşey öle pis ki temizliosn ama öle kalmıo tamam kadınada üzülüodum ama kız zaten yatırıolar öle duruo yapacak olan yine yapabilir ama bu alışmış daha çok herşeyi yemeği kahvaltıyı temzliği babası yapıo bi erkek ne kadr temzlk yapabilrki ailemle gidince utanıyorum
Amin canım ya çok saol aynen inşallah eşim rahat edecek temiz olacak herşeyiborcu çok dert etmiom bende çalışıyorum oda öderiz bi şekilde inşallah.. ama annesi beni deli ediyor pazar günü bağa gittik abimin eşide geldi yengem.. kalkmış yengeme ne dese beğenrsiniz nasıl sinr oldum akşam ya yengem söyleynce düğün günü hasta olmasın demiş kendine söyleyemedm kızar die demiş allahım ne sinr oldum kadın manyakmı dedm ya bu benim elimde mi ayrıca ona ne hasta olsam .. diğer büyük gelini düğn günü hastaymışda midesi bulanmış o yüzden o gelinini sevememiş de allahım saçmalığa bakın ya sende kadınsın sen hasta olmuyomusun sen mi aldın koynunada miden bulandı akşam sinrlerim bozduldu oturdm ağladım nişanlıma söledm kavga ettik
babaanemin bir lafi vardı ellerle aşık atması zor olur derdi canim dur bakalim bunlar neki daha yeni girdin işin icine nelwr gördük neler gecirdik evlilik pembe dünya degil....
yok nişanlım müdahaleye izin verecek birisi değil teyzesi öyle dedğinde de işe yakın olsun die çarşıdan tuttuk işe yürüycez ikimizde yol masrafımız olmasın die dedi.. o zaten hep başkasınn lafına bakma bizm kararımz önemli diyor .. Lakin annesine sinr oluyorum ya evi bir görseniz bi kadın hiç mi temzlk yapmaz hepsi böle başıma kalacak die korkuyorummerhaba,
Yazdıgın yazıyı okudum ve gercekten üzüldüm ama sana üzüldüm cünkü nişanlının teyzelerinin karsısına cıkıp teyze biz ordan tutmak istedik ve tuttuk demesi gerekiyor... aksi halde yıllar yılı bu konusmalar hep devam eder..
bu işler ısmarlamayla olmaz içinden geliyorsa yaparsın, valide sonucta muhtac değil eli ayagı tutuyor zahmet olmazsa kalksında evini temizlesin ayda yılda bir destege ihtiyacı oldugunda tabikide destek olunur ama kimse kimseye temizlik olsun diye gelin olmaz..
Benim nacizane fikrim çok fazla alıstırma sonra daha fazlasını isterler bayramda seyranda git destek ol ama bunu görevin haline getirme derim aksi halde sürekli olarak senden beklenir sende evde huzurum kaçmasın diye yapmak zorunda kalırsın... anladıgım kadaruyla nişanlında insanların mudahele etmesine izin verebilecek biri o yuzden mesafeyi kimseyi uzmeden kırmadan koymaya çalış derim...
vallamıtamam illaki zorlukları vardır .. ya hayır seviyorum nişanlımı..onunda üzülmesini istemiyorum ama teyzeleri resmen baskı yapıyorlar evi neden uzuk tuttnuz yakından tutsaydınız gider gelrdinz yardım ederdiniz dua alırsın sevilirsin blmem ne sıkıldım artık ya yetti diye bağırasım geliyor ama nişanlım hassas biri üzülsün istemiyorum ama bende kendimi kullandıracak kadar aptl değilm..
Allah a sukret gene kaynanan evine kabul ediyor bizimki birgun gitcez evine diye ödü kopuyo torunlarini bile kabul etmiyor Canim olabilir swn hep kalbini merhametli tut
yok nişanlım müdahaleye izin verecek birisi değil teyzesi öyle dedğinde de işe yakın olsun die çarşıdan tuttuk işe yürüycez ikimizde yol masrafımız olmasın die dedi.. o zaten hep başkasınn lafına bakma bizm kararımz önemli diyor .. Lakin annesine sinr oluyorum ya evi bir görseniz bi kadın hiç mi temzlk yapmaz hepsi böle başıma kalacak die korkuyorumyenge abisin eşide gtmio gelmio bıkmış oda galiba yapmıo die laf edyor teyzesi halası felan.. sen yap sevilirsin die nasihat eduorlar ya sevmezse sevmesnler en başta tmm Allah biliyo ederim yaparm nolcak dedm ama işin içine girince bakıyorsun olacak gibi değil yani hem kalkıp en çokda sinr oldğum nokta düğün günü hastalanmasn demesi bu benm elimde mi ? diğer gelni hastaymş midesi bulanmş sevmmiomş o yzden bu saçmalk değlil de ne ? dn gece snrden uyuyamadm nişanlmlada kavga ettik.. napim ben şmdi pazar gnü bağlarna felan gtmeyi dşnmüyorum ve hatta artık hiç gtmeyi dşnmüyorum..oraya gidiyorum yemek yenmş edilmiş bulaşık duruo ben gidiyorum yıkaym die topluom geliyorda geliyor geliyorda geliyo şunuda yıka bunuda yıka die kendmi kullanılıo hissediyorum yaa ağlayasım geliyo halime ben ki evimde baba evimde ne temzlk ne bişi yaptım 18 yaşna kadr bana hep odana geç ders çalş derlerdi şmdi böle muamele görmek zoruma gidiyor
çalışan bir bayansın zaten anladıgım kadarıyla sen içini ferah tut bunun içinde nişanlınla tartısma sakın... benden sana tavsiye ne olursa olsun asla ne annesi için nede babası için laf söyleme kendin halletmeye çalış aksi halde onları tutup seni karsısına alabilir...
düğüne kadar mumkun mertebe cok sık gitme ama gitmek istemiyorum diye değil sürekli bahaneler uydur ki yogunsun calısıyorsun fırsatın olmuyor diye dusunulsun... haklısın yerinde bende olsam kullanıldıgımı düşünürdüm şuan ki hırsını öfkeni hissedebiliyorum ama sen sakin ol haklıyken haksız konuma düşme...
neyse ki nişanlın temiz pakmış bu çok önemli bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?