• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen bayanlar çok acil yardıma ihtiyacım var !!!!

bburcuu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2011
46
1
36
İstanbul
2 gün önce ilişkiye girdikten hemen 1 saat içinde ertesi gün hapını kullandım ama her ay kullanılamıyor bu hap.Düzenli olarak kullanabilceğim bir doğum kontrol hapı varmı ve eczaneden istediğim gibi alabilirmiyim yoksa doktoramı gitmeliyim.Daha önce kullanmadığım için bilmiyorum.Mesela yarın için aynı gün hemen öncesinde içsem doğum kontrol hapını oluyormu? Birde 2 gün önce ertesi gün hapı aldım 2 gün sonra başka bir doğum kontrol hapı kullanılıyormu yoksa bir süremi geçmesi gerekiyor.İlişkiden kaç gün önce kullanmaya başlamalıyım ? Önereceğiniz bir hap varmı ve içsem bile hamile kalırmıyım ?

bak bıtanem eczaneden dogum kontrol hapı alabılırsın..ama doktoruna danış nolur noolmaz.. :)
ayrıca dogum kontrol hapı adetının ılk gunu veya en gec 3.gunu kullanmaya başlarsın ve 21gun kullanırsın belırlı saatte.7 gun ara verırsın ve bu sure ıcınde adet olursun..
adetının bıtmesını bekleme kullanmak ıcın...tam olarak 7 gun ara vermen gerekır.bu sure ıcınde adet olmasan bıle 7gun bekleyeceksın.8.gun hapı kullanmaya devam edersın ..
zaten hapı aldıgın zaman özellıklerınde yazar ama ben yınede bılgılendırmış olayım dedım..
dogum kontrol haplarını eczaneden rahatlıkla alabılırsın..
AMA DEDİĞİM GİBİ DOKTORUNA DANIŞMADAN ALMA,BELKI BAŞKA BİR KORUNMA YÖNTEMİ SOYLER CANIM OK :))

Ayrıca d.kontrol hapını 1 ay kullandıktan sonra ilişkiye başlayın enazından.cunku ılk ay korumayabılır.ama benı korumuştu bısey olmadı.kişiden kişiye değişiyo.
tavsıyem bır ay kullan 2.aya ilişkiye rahat başlarsınız :)) kafanda şüphe olmaz..ve sakın kafana gore bırakma yani yarıda falan kesme..adet düzensizlığı yapar..
mesela hapı aksamları bellı bı saatte alıyosun dıyelım ama unuttun..aklına sabah geldıyse hemen yutabılırsın aksam yıne aynı saatte alabılırsın..
umarım yardımcı olabılmısımdır arkadaşım..kendıne dıkkat et :D

Teşekkürler kızlar yardımınız için 3 4 gün içinde adet olmalıyım olmazsam kritik olabilir bir süre bekleyip kan tahlili yaptırıcam.(Evli değilim bu beni biraz ürküttü)

ertesi gün hapı bir doğum kontrol yöntemi değildir en kıssa zamanda uygun bir yöntem bul kendine ertesi gün hapını bilinçsizce kullanman ileride başına çok sorun açabilir

zevk için kendi sağlığınızı ne kadar tehlikeye attığınızın farkında mısınız?senin uygulayabileceğin tüm yöntemler senin için sakıncalı öncelikle bunu bil.karşı tarafın korunması gerekir.ikinizede zararı olmaz.ama madem evli değilsin ve bu işi zevk için yapıyorsun karşı taraf korunmayacaktır.sana kolay gelsin..

ertesi gün hapları hayati tehlike taşıyor kullanmamanı öneririm. doğum kontrol hapını eczaneden alabilirsin reçetesiz ancak %100 korur diye bişey yok. ben doğum kontrol hapı kullanırken hamile kaldım.

yasmın alabılırsın en ııs o dıyorlar dogum kontrol hapı herjangı bır yanetkı görürsen bırakırsın ertesı gün hapındansa dogum kontrol hapı kullan unutmdan hegün ıcedrsen bıde aynı saaatlerde ıcmeye dıkkat et hapı sorun olmaz adetın ılk günü baslanıyor ıcmeye 21 tane bıttımı bırakıyosun 2 gün sonra falan adet oluyosun bıraktıktan sonra basla saymaya yanı ılk kutu bıtımı 8.gündü sanırım yenı kutuya basluıyosun ancak ılk kutu bımeden korumayabılır ılk kutu bıtıp adet görene kadr extra korunun erkek arkadasında korunsun mutlaka hapa ılk kutuda güvenme

Back