• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lütfen banada yardım edin...

bugün kan testi yaptırdım negatif cıktı salı gunu dr gidecem moralim cok bozuk kaç aydır düzenli oluyordum bu ay gecikti neden?sizce hangi tahlilleri yaptırmam gerekir?

Merhaba dokotrunuz muayenenizin ardından sizden gerekli olan testler varsa isteyecektir. Buradan size test önermem doğru değil. Muayene edilmeniz gerekir. Sevgiler.

bugün kan testi yaptırdım negatif cıktı salı gunu dr gidecem moralim cok bozuk kaç aydır düzenli oluyordum bu ay gecikti neden?sizce hangi tahlilleri yaptırmam gerekir?

Merhaba bu geçmiş aydan kalmış artık kisttir hormon salınımında dengesilikten ötürü adet düzeniniz bozulmuş olabilir. Ovulasyon olmuş ise kanda gebelik testinizin bu vakte kadar pozitif çıkması gerekirdi. Yeni ay yeni umutlar olarak değerlendirilmeli. Tedavilerinizin peşini bırakmamlısınız. Sevgiler.

merhaba aytun hanım,

ben pcos hastasıyım maalesef...bana 3 aylık klomen tedavisi önerildi. Yani 1 ay arayla. şubat ve nisanda içtim hamilelik olmadı. Haziranda içmem lazımdı fakat evde olmadım içemedim. Ve sat 12 haziran ve adet olmadım. Bana söylediler ki sol yumurtalıkta 11mm sarı cisim var. 30 günde bir adet oluyordum klomen sayesinde. Bugün 37. Günüm, 32. Günde kan tahlilim negativ çıktı. Bana ne önerir siniz ve acaba ovulasyon olmuş mudur sarı cisim ne anlama gelir? önceden teşekkürler.

Merhaba kanda gebelik testi olmadan birşey söylemek güç. Testinizi yaptırabildiniz mi?

dr.aytun hanım geri yazmanızı dört gözle bekliyorum benim 13 günüm geçiyor ama daha her hangi bir test yapmadım korkuyorum birazda seviniyorum bugün cok rahatsızlandım başım cok şiddetli ağrıyor midem bulanıyor ve biraz ishal olmuşum benim normalde kolay kolay başım ağrımaz ne yapmalıyım bana bir yol gösterin lütfen

iyiakşamlar dr.aytun hanım cevap verdiğiniz için çok tşk ederim bugün doktora gittim gebelik olmadığını öğrendim doktorun demesine göre gebelik oluşuyor ama rahimde tutunamıyor o yüzden adet düzensizliği ve hormon bozukluğu olduğunu söyledi ayrıca bir tanede kist varmış.benden kan aldılar(beta HCG,TSH ve kan şekeri)sonuçları cuma günü alacam.doktorum rahim filmi çekecek ayrıca bana 10kg vermem gerektiğini söyledi testlerimin sonuçlarına göre bana ilaç verecek.gebe kalabilirmiyim diye sordum doktor evet kalabilirsin ama biraz daha sakin olmamı söyledi inşallah hersey yolunda gider artık bende bebek sahibi olmak istiyorum ve bunun için elimden geleni yapacam ilk önce 10kg verecem umudum var korkumda var ama ben hep olumlu düşünmeye çalışıyorum.

dr.aytun hanım bugün tahlillerimin sonuçlarını aldım FSH yok kanşekerim tok olarak 90 çıktı doktorum iyi dedi biraz kansızlık var dedi pazartesi benim rahim filmim çekilecek ona görede artık ne yapılacaksa yapılacak.Benim size bi sorum olacaktı doktorum bana rahim filmi çekilmeden önce birkaç ilaç verdi (monodoks,buscopan ve cytotec)yanlız benim parasetamola karşı alerjim var doktora söylemeye unuttum ve buscopan da parasetamol var bu ilacı almasam diğer ilaçları alsam olurmu? doktoruma ulaşamadım o yüzden size soruyorum ayrıca rahim filmim anestezili çekilecek.

merhaba dr.aytun hanım bugün rahim filmim çekildi sonuç olarak doktorum bana rahmimin olması gerektiğinden 3 katından daha küçük olduğunu söyledi ve bir tüpüm kapalı olduğunu söyledi.Tüpü ameliyatla açabileceklerini fakat rahimi büyütemeyiz dedi ve bu durumda benim hamile kalmam cok zor olabilirmiş rahim küçük olduğu için gebelik olsa bile rahime tutunamıyormuş.1 ay kadar tüpüm açılması için kapalı ameliyat olacam eğer o zaman tedavi görerek hamile kalamazsan ya aşılama yada tüp bebek yaptırmamız gerektiğini söyledi ben şok oldum böyle şeyler duymak beni ve eşimi cok üzdü şimdi biz ne yapmalıyız?lütfen sizde fikrinizi söyleyin benim durumumda olan hastanız hiç olduğumu?
eğer yanlış okumadıysam doktorum öneri olarak Diey215+H13 bunu yazmış filmin üzerine.

Back