• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lütfen banada yardım edin...

gunes8

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2012
38
0
46
Gaziantep
merhaba dr aytun hanım benimde size sorum olacaktı lütfen banada yardımcı olurmusunuz? ben 4 yıllık evliyim polistik over vardı tedavi ile küçültüldü zararsız hale geldi dedi doktorum 1yıl önce klomen ve glifor kullanarak hamile kalmıştım ama 4 aylıkken karnımda öldü ve kürtaj oldum. doktorum 6 ay ve bir yıl arasında tekrar olabilir dedi ben biraz ara vermiştim sürekli gitmedim ruhsal olarak cok yorulmuştum sonra 1 sene sonra şubat 2012 günüm geçti tahlil yaptırdık değer 26,3 çıkmıştı doktorum beklemem gerektiğini söyledi 4 gün sonra tekrar gittim değer 13 düşmüştü doktor gebelik olmamış dedi bana bunu açıklayabilirmisiniz?ve adet olmam için cyclo progynova kullandım adet oldum nisan 11 de adet olmam gerekiyor eğer gebelik olmazsa. çok üzüldüm oldu diye cok sevinmiştim sonra incir kürüne başladım (aç karnına öğünlerden önce içiyorum)eşimde keçiboynuzuna başladı bir kere gebelik oldu diye eşimde doktora gitme ihtiyacı duymadı. sizce ben tekrar hamile kalabilirmiyim?birde özel bir soru soracaktım ben...ben ve eşim ilişki yaşadıktan sonra ben hemen kalkmıyorum yatıyorum ama yinede biraz sıvı geri geliyor hatta bazen 15 dk yatıp kalktıktan sonra bile biraz geldiği oluyor bu normal mi?kusura bakmayın özel olduğu için doktoruma sormaya çekiniyorum şimdiden size cok tşk ederim sağolun.

Merhaba gebelik yaşamış olmanız olumlu bir durum inşallah bebğinizi kucağınza da alacaksınız. Ikinci yaşadığınız şey biyokimyasal gebelik dediğimiz bir durum canlı bebek olmaksızın sadece kan değeri yükselip düşüyor. Doktorunuzun verdiği ilacı kullanın. Eşinizi de ikna edin çünkü gebelik oluşsa da devamında sıkıntılar yaşıyorsunuz birlikte iyi bir kısırlık uzmanı sizi görsün bu ille tüp bebek tr-eadvisi yapılsın diye değil daha profesyonel bir bakış açısı olsun diyedir. Ikinci bahsettiğiniz durum normal meni denilen sıvının içinde sperm dışında bir çok madde vardı ve rahime sadece spermler gecer diğer sıvılar dışarı akar. Sevgielr.

merhaba dr aytun hanım benimde size sorum olacaktı lütfen banada yardımcı olurmusunuz? Ben 4 yıllık evliyim polistik over vardı tedavi ile küçültüldü zararsız hale geldi dedi doktorum 1yıl önce klomen ve glifor kullanarak hamile kalmıştım ama 4 aylıkken karnımda öldü ve kürtaj oldum. Doktorum 6 ay ve bir yıl arasında tekrar olabilir dedi ben biraz ara vermiştim sürekli gitmedim ruhsal olarak cok yorulmuştum sonra 1 sene sonra şubat 2012 günüm geçti tahlil yaptırdık değer 26,3 çıkmıştı doktorum beklemem gerektiğini söyledi 4 gün sonra tekrar gittim değer 13 düşmüştü doktor gebelik olmamış dedi bana bunu açıklayabilirmisiniz?ve adet olmam için cyclo progynova kullandım adet oldum nisan 11 de adet olmam gerekiyor eğer gebelik olmazsa. çok üzüldüm oldu diye cok sevinmiştim sonra incir kürüne başladım (aç karnına öğünlerden önce içiyorum)eşimde keçiboynuzuna başladı bir kere gebelik oldu diye eşimde doktora gitme ihtiyacı duymadı. Sizce ben tekrar hamile kalabilirmiyim?birde özel bir soru soracaktım ben...ben ve eşim ilişki yaşadıktan sonra ben hemen kalkmıyorum yatıyorum ama yinede biraz sıvı geri geliyor hatta bazen 15 dk yatıp kalktıktan sonra bile biraz geldiği oluyor bu normal mi?kusura bakmayın özel olduğu için doktoruma sormaya çekiniyorum şimdiden size cok tşk ederim sağolun.

size cok tşk ederim sorularımı cevapladınız için.doktorum iyi bir doktor ama hastası cok olunca fazla zaman ayırmıyor bende sürekli doktor değiştirmek istemiyorum. benim doktorum tedaviye ilk başladığımızda bana 6 ay klomen tedavi uygulayacığını söyledi eğer bu zaman zarfı içinde hamile olmazsam rahim filmi çekileceğini söyledi. bende tedavinin 4.ayında hamile kalmıştım düşük olalı 1 sene oldu acaba rahim filmi çekilsem mi diye düşünüyorum ama doktorum mecbur değilsin istersen yapabiliriz dedi bende açıkcası biraz korkuyorum.klomen kilo yaptı ve tüylenme oldu o yüzden şimdilik bıraktım 5 kilo felan vermeyi düşünüyorum doktorum kürtaj olduktan sonra vücudumun bebeği kabul etmediği için düştüğünü söyledi.ben biraz cok kafaya takıyorum hamilelik olayını biri hamile olsa seviniyorum ama bende olabilirim niye olmuyorum diye üzülüyorum adet olduğum gün eşime bile hemen söyliyemiyorum oda üzülüyor kendimi cok sıkıyorum artık fark ettim ki kendime bedenime aklıma zarar veriyorum kimseyle oturup konuşamıyorum anneme bile...bizim aile biraz büyük benimle birlikte hamile olanlar doğurdu sadece ben düşük yaptım şimdi onlar cocuklarını kucaklarına alıyorlar bende onları görünce içim acıyor isyan etmek istemiyorum herşeyin hayırlısı Allah tan diyorum ama bazen yetmiyor işte. buara ben 25 yaşındayım eşim 27 yaşında daha genc olduğumuza göre şansımız büyüktür inşallah. iyiki varsınız:)

tekrara merhaba gerçekten daha çok gençsin ve bu kadar kendini hırpalaman doğru değil. elindesonunda evlat sahibi olacaksın, şartlar onu gösteriyor. belki tedaviye ihtiyacın olacak belkii de kendiliğinden önce kendine dinlenme ver, sonra gerekli testlerini tamamla. kürtaj sonrası adet miktarların azaldıysa en azından yapışklık açısından rahimfilmi çekilebilir. beni sonuçlarından haberdar et. gerekirse bana bizzat klinikten de ulaşabilirsin. bu klupten bir çok hastamla güzel sonuçlar aldık. sevgiler.

size cok tşk ederim sorularımı cevapladınız için.doktorum iyi bir doktor ama hastası cok olunca fazla zaman ayırmıyor bende sürekli doktor değiştirmek istemiyorum. benim doktorum tedaviye ilk başladığımızda bana 6 ay klomen tedavi uygulayacığını söyledi eğer bu zaman zarfı içinde hamile olmazsam rahim filmi çekileceğini söyledi. bende tedavinin 4.ayında hamile kalmıştım düşük olalı 1 sene oldu acaba rahim filmi çekilsem mi diye düşünüyorum ama doktorum mecbur değilsin istersen yapabiliriz dedi bende açıkcası biraz korkuyorum.klomen kilo yaptı ve tüylenme oldu o yüzden şimdilik bıraktım 5 kilo felan vermeyi düşünüyorum doktorum kürtaj olduktan sonra vücudumun bebeği kabul etmediği için düştüğünü söyledi.ben biraz cok kafaya takıyorum hamilelik olayını biri hamile olsa seviniyorum ama bende olabilirim niye olmuyorum diye üzülüyorum adet olduğum gün eşime bile hemen söyliyemiyorum oda üzülüyor kendimi cok sıkıyorum artık fark ettim ki kendime bedenime aklıma zarar veriyorum kimseyle oturup konuşamıyorum anneme bile...bizim aile biraz büyük benimle birlikte hamile olanlar doğurdu sadece ben düşük yaptım şimdi onlar cocuklarını kucaklarına alıyorlar bende onları görünce içim acıyor isyan etmek istemiyorum herşeyin hayırlısı Allah tan diyorum ama bazen yetmiyor işte. buara ben 25 yaşındayım eşim 27 yaşında daha genc olduğumuza göre şansımız büyüktür inşallah. iyiki varsınız:)

inanın sizinle yazıştığımdan beri kendimi daha iyi hissediyorum cok tşk ederim. kürtajdan sonra kanamam azalmadı düzenlide oluyorum bazen 1 yada 2 önce yada sonra oluyor buda gayet normal.sizinle yüz yüze görüşmeyi cok isterim ama ben gaziantep te oturuyorum belki yazdan sonra istanbul a gelebilirim eğer o zaman hamile olsam bile gelip sizinle tanışmak isterim:) acaba gaziantepte tanıdığımız yada bildiğiniz bir doktor varsa önerirseniz orayada gidebilirim ama tahliller yapılırsa size telefonlada ulaşmayı cok isterim.

inanın sizinle yazıştığımdan beri kendimi daha iyi hissediyorum cok tşk ederim. kürtajdan sonra kanamam azalmadı düzenlide oluyorum bazen 1 yada 2 önce yada sonra oluyor buda gayet normal.sizinle yüz yüze görüşmeyi cok isterim ama ben gaziantep te oturuyorum belki yazdan sonra istanbul a gelebilirim eğer o zaman hamile olsam bile gelip sizinle tanışmak isterim:) acaba gaziantepte tanıdığımız yada bildiğiniz bir doktor varsa önerirseniz orayada gidebilirim ama tahliller yapılırsa size telefonlada ulaşmayı cok isterim.

teşekkürler güzel duygularınız için. maalesef gaziantepte çalışan yüzyüze bildiğim tanıdığım doktor arkadaşım yok. onlar sizeden bazı testler isteyecektir bana ulaştırabilirsiniz. görüşmek dileğiyle sevgiler.

merhaba aytun hanım bugün 8.4.12 ve benim biraz kanamam başladı galiba adet oluyorum cok üzgünüm hep olumlu düşünüyorum ama şuan duygularımı anlatamam moralim bozuk geçen ay 10.3.12 tarihinde olmuştum bu ay hiç birşey kullanmadan hasta oldum şimdi ben ne yapmalıyım doktoruma ne söylemeliyim nasıl bir tedavi görmem gerek bana bir yol gösterirmisiniz?

Merhaba yurtdışında olduğum için maillere ancak cevap verebiliyorum. Canını sıkmak ve üzülmek yok, devam edeceksin. Doktorunla konuşmuşsundur diye düşünüyorum. Yola nasıl devam etmeniz gerektiğine birlikte karar vereceksiniz. Ama yılgınlığa kapılma lütfen. Buradan güzel haberlerini de paylaşacağız.

merhaba aytun hanım bugün 8.4.12 ve benim biraz kanamam başladı galiba adet oluyorum cok üzgünüm hep olumlu düşünüyorum ama şuan duygularımı anlatamam moralim bozuk geçen ay 10.3.12 tarihinde olmuştum bu ay hiç birşey kullanmadan hasta oldum şimdi ben ne yapmalıyım doktoruma ne söylemeliyim nasıl bir tedavi görmem gerek bana bir yol gösterirmisiniz?

aytun hanım ben evlenmeden önce adet günüm 7 gün civarın da sürüyordu evlendikten sonra 5 veya 4 gün en fazla 6 gün oluyor bunda bir sakınca var mı acaba mesala bu ay ayın 8 inde akşam oldum 12 sinde bitti sizce bunda bir anormalik var mı evleneli 5 yıl olacak hep böyle adet oluyorum. kürtaj olduktan sonrada bu durum değişmedi şimdiden bana yardım etiğiniz için tşk

merhaba adet gününüzün kısalması yıllar içinde de olabilir kürtaj işlemi sonrası rahim içnde yapışıklıklar sonucunda da olabilir. muayeneniz yapılıp hormon düzeylerinize bakıldıktan sonra herşey normalse ancak o zaman sorun yok diyebiliriz. sevgler.

aytun hanım ben evlenmeden önce adet günüm 7 gün civarın da sürüyordu evlendikten sonra 5 veya 4 gün en fazla 6 gün oluyor bunda bir sakınca var mı acaba mesala bu ay ayın 8 inde akşam oldum 12 sinde bitti sizce bunda bir anormalik var mı evleneli 5 yıl olacak hep böyle adet oluyorum. kürtaj olduktan sonrada bu durum değişmedi şimdiden bana yardım etiğiniz için tşk

hayırlı sabahlar aytun hanım eşim doktora gitti ve tahlil sonuçlarını aldık sizede göstermek istedim sizde düşüncelerinizi ve tavsiyelerinizi yazarsanız cok memnun oluruz önce eşimin ultrason sonuçlarını yazıyorum:

her iki testis skrotal kese içerisinde ve normal boyutlardadır.konturları düzgündür.parankim eko yapısı homojendir.parankim eko şiddeti normal olarak izlenmektedir.parankim içerisinde şekillenen solit kitle yada kistik oluşum saptanmamıştır.her iki epididim normal kalınlıktadır. her iki taraftada skrotal mayii normal sınırlardadır.renkli doppler us incelemede pleksus panpiniform venlerinde valsava ile belirgin reflü saptanmamıştır olup venöz ektazi gelişmemiştir.

şimdide semen analizi yazıyorum:

semen analizi:miktar 3.0mL (2.0-5.0)
pH 8.0 (7.0-8.0)
Likefaksiyon süresi (37C) 30dakika<20dakika
viskosite normal normal
görünüm gri opak - gri opak
1.saatte hareketli sperm yüzdesi 45% (40-90)
hızlı ileri hareketli 15
yavaş ileri hareketli 25
yerinde hareketli 5
hareketsiz 55
sperm sayısı 69.6Mil./mL 20-120
anormal morfoloji yüzdesi 60%<%35
yuvarlak hücre 2-3 negatif

doktor ilaç olarak L-Arginine Monohydrochloride (FCC), trental 600mg, evicap fort ve evicap 200 I.U verdi bir ay sonra doktor tekrar gel bakalım dedi ama bir sorun yok dedi sigarayı kesin bırakması gerektiğini söyledi.

Merhaba sonuçlarınız normal doktorunuzun verdiği ilaçları kullanmaya devamedin. Sevgiler.

hayırlı sabahlar aytun hanım eşim doktora gitti ve tahlil sonuçlarını aldık sizede göstermek istedim sizde düşüncelerinizi ve tavsiyelerinizi yazarsanız cok memnun oluruz önce eşimin ultrason sonuçlarını yazıyorum:

Her iki testis skrotal kese içerisinde ve normal boyutlardadır.konturları düzgündür.parankim eko yapısı homojendir.parankim eko şiddeti normal olarak izlenmektedir.parankim içerisinde şekillenen solit kitle yada kistik oluşum saptanmamıştır.her iki epididim normal kalınlıktadır. Her iki taraftada skrotal mayii normal sınırlardadır.renkli doppler us incelemede pleksus panpiniform venlerinde valsava ile belirgin reflü saptanmamıştır olup venöz ektazi gelişmemiştir.

şimdide semen analizi yazıyorum:

Semen analizi:miktar 3.0ml (2.0-5.0)
ph 8.0 (7.0-8.0)
likefaksiyon süresi (37c) 30dakika<20dakika
viskosite normal normal
görünüm gri opak - gri opak
1.saatte hareketli sperm yüzdesi 45% (40-90)
hızlı ileri hareketli 15
yavaş ileri hareketli 25
yerinde hareketli 5
hareketsiz 55
sperm sayısı 69.6mil./ml 20-120
anormal morfoloji yüzdesi 60%<%35
yuvarlak hücre 2-3 negatif

doktor ilaç olarak l-arginine monohydrochloride (fcc), trental 600mg, evicap fort ve evicap 200 ı.u verdi bir ay sonra doktor tekrar gel bakalım dedi ama bir sorun yok dedi sigarayı kesin bırakması gerektiğini söyledi.

Merhaba Aytun hanım,

Ben pcos hastasıyım maalesef...Bana 3 aylık klomen tedavisi önerildi. Yani 1 ay arayla. Şubat ve nisanda içtim hamilelik olmadı. Haziranda içmem lazımdı fakat evde olmadım içemedim. ve SAT 12 haziran ve adet olmadım. bana söylediler ki sol yumurtalıkta 11mm sarı cisim var. 30 günde bir adet oluyordum klomen sayesinde. Bugün 37. günüm, 32. günde kan tahlilim negativ çıktı. Bana ne önerir siniz ve acaba ovulasyon olmuş mudur sarı cisim ne anlama gelir? önceden teşekkürler.

Merhaba Aytun hanım,

Ben pcos hastasıyım maalesef...Bana 3 aylık klomen tedavisi önerildi. Yani 1 ay arayla. Şubat ve nisanda içtim hamilelik olmadı. Haziranda içmem lazımdı fakat evde olmadım içemedim. ve SAT 12 haziran ve adet olmadım. bana söylediler ki sol yumurtalıkta 11mm sarı cisim var. 30 günde bir adet oluyordum klomen sayesinde. Bugün 37. günüm, 32. günde kan tahlilim negativ çıktı. Bana ne önerir siniz ve acaba ovulasyon olmuş mudur sarı cisim ne anlama gelir? önceden teşekkürler.

aytun hanım ben bu ay doktora gitmedim ilaçda almıyorum eşim bir aylık kullanacak ilaçlarını eğer o zaman gebelik olmazsa ben kendi doktoruma gidecem sizce benim bu ay ilaç almamam doğrumu ?

Merhaba kan testiniz negatif ise gebelik olmadığını söyleyebilirim. Ancak bundan sonraki tedavi adımınız da belki tabletler dışında yardımcı hormon iğneleri de uygulanabilir. çarseiz değilsiniz sabır gerektiren bir süreçtir herşey gönlünüzce olsun. Sevgiler

merhaba aytun hanım,

ben pcos hastasıyım maalesef...bana 3 aylık klomen tedavisi önerildi. Yani 1 ay arayla. şubat ve nisanda içtim hamilelik olmadı. Haziranda içmem lazımdı fakat evde olmadım içemedim. Ve sat 12 haziran ve adet olmadım. Bana söylediler ki sol yumurtalıkta 11mm sarı cisim var. 30 günde bir adet oluyordum klomen sayesinde. Bugün 37. Günüm, 32. Günde kan tahlilim negativ çıktı. Bana ne önerir siniz ve acaba ovulasyon olmuş mudur sarı cisim ne anlama gelir? önceden teşekkürler.

merhaba aytun hanım öncelikle ramazan bayramınız şimdiden kutlu olsun kaç gündür yazacam heyecandan yazamıyorum benim günüm geçiyor 10.08.tarihinde adet olmam gerekiyordu ama olmadım 8 gün geçiyor heyecandan ne yapacağımı bilmiyorum test yapmaya korkuyorum bir yandan da hamile olmamış olabilirim diye endişeleniyorum(bir kere daha bir kaç günüm geçmişti ama hamilelik negatif çıkmıştı dr kanatma ilacı vermişti)o yüzden cok korkuyorum bana bi teselli verirmisiniz yada ne yapmalıyım?

dr.aytun hanım geri yazmanızı dört gözle bekliyorum benim 13 günüm geçiyor ama daha her hangi bir test yapmadım korkuyorum birazda seviniyorum bugün cok rahatsızlandım başım cok şiddetli ağrıyor midem bulanıyor ve biraz ishal olmuşum benim normalde kolay kolay başım ağrımaz ne yapmalıyım bana bir yol gösterin lütfen

Back