- 20 Mayıs 2024
- 782
- 858
- 26
-
- Konu Sahibi annelik yolunda
Tabiki urologa gitsin eşiniz. Gerekli bir takım ilaçlarla takviyelerle denersiniz önce. Sonra tüp bebekle gebelik elde edilebilir üzülmeyin. Ben burda çok okudum azospermle hamileliği tutan arkadaş. İnanın bir yumurta bir sperm yetiyor.Merhaba herkese biz 1 yıldır bebek istiyoruz, kaç kere doktora gittiğimin sayısını artık unuttum. Bende pcos olduğu için olmadığını düşünüyordum, doktorlar her gittiğimde bu engel değil olur dese de yumurtlama gördüğüm halde olmadı. Bu konuda çok kızgınım bana bir kadın doğumcu eşimin kontrol edilmesini istediğimde erkekler 60 yaşında da olsa çocuk yapabiliyor bile dedi ve benim ısrarımla başka bir doktor eşimden test istedi. 3 hafta resmen yalvardım testi vermesi için test sonucu aynı gün çıkmış muhtemelen kendisi gördü ama sormama rağmen bana göstermedi. Dün akşam laboratuvara oymuş gibi yazınca sonucu gönderdiler ve bütün dünyam başıma yıkıldı. 'Sperm hücresi bulunamamıştır.' Ne yapacağımı bilmiyorum yurtdışındayım tüp bebek fiyatları aşırı pahalı üroloğa mı gitmeliyiz ilk adımda. Allah rızası için bana yardımcı olun. Ağlamaktan uyuyamadım bütün gece.
Herkeste etki aynı olmuyor malesef. Kimisi faydasını görüyor kimisi görmüyor. Evet gidin hatta bence iki üç tane doktor görüşü alın. Sürece girince sizin için en doğru yolu zaten gösterirler. Mikrocip yöntemi ile de sperme ulaşıyorlar. Yani burda sana anca doktor tavsiyesi verebilirler. Durumunuzu profesyonellerle yoneteceksinizTakviyelerle başarı şansı çok yüksek değil diyorlar tüp bebek merkezindeki bir ürologa gitsek daha mı iyi olur. Konu hakkında bilgi ve tecrübesi olanlardan yanıt bekliyorum çok yıprandım.
Az önce randevu aldık haftaya ürolojiye o kadar sıkışmış bir haldeyim ki artık kafam durduMerhaba, önce eşiniz bir ürolojiye görünse iyi olur sonrasında iyi bir tüp bebek doktoru sizi yönlendirecektir. Azospermi olup gebe kalan çok insan var üzgün olmanız çok normal ama yapılacak tedaviler de var bu yolda umudunuzu kaybetmeyin. Yurtdışındaki sistemi hiç bilmiyorum, içinize sinmezse Türkiye tüp bebek konusunda iyi burada da fikirler alırsınız
Ümitsiz olmayın, insan duyunca çok kötü oluyor yaşamayan bilemez gerçekten ama daha yeni başlayacaksınız bu yola. Bol enerjiye ve sabıra ihtiyacınız varAz önce randevu aldık haftaya ürolojiye o kadar sıkışmış bir haldeyim ki artık kafam durdu
Hepimi 1 yumurta ve 1 spermin sonucu değilmiyiz Yeterki nasibimizde olsunAz önce randevu aldık haftaya ürolojiye o kadar sıkışmış bir haldeyim .
Laboratuvar hata yapmış test sonucunda buna üzülürken aslında hamileymişim eşim iyi bir hastanede tekrar test verdi sonuç normalden yüksek geldi.Hepimi 1 yumurta ve 1 spermin sonucu değilmiyiz Yeterki nasibimizde olsunbende 1.5 sene boyunca tanı almak için gittim bir sürü test verdim bende sorun çıkmayınca eşimi çağırdılar ancak öyle baktılar ve eşimde çıktı
HamilemisinizLaboratuvar hata yapmış test sonucunda buna üzülürken aslında hamileymişim eşim iyi bir hastanede tekrar test verdi sonuç normalden yüksek geldi.
Tebrik ederim, sağlıkla kavusun. Nasıl bu sekilde hata yapıp insanı üzebiliyolar hayret dogrusu. Ama eşinizin tutumunu bu konudaki beğenmedim belki kendisine bir ders olmuştur. Sorun kadında olacak diye bir şey yok yani. Sizin yalvarmanıza da sasırdım. Sonu güzel olmus ama eşiniz de umarım ders çıkartmıştıLaboratuvar hata yapmış test sonucunda buna üzülürken aslında hamileymişim eşim iyi bir hastanede tekrar test verdi sonuç normalden yüksek geldi.
Evet şikayetçi olduk laboratuvardan hamile halimle ne kadar üzüldüm ağladım günlerce eşimle kavga ettim bir hiç için onlar yüzünden.Hamilemisinizaaa
Evet eşim açıkçası başta pek umursamadı kendinde sorun olmadığını düşünerek bir de çok yoğun çalışıyor o yüzden ben de sürekli hatırlatmak zorunda kaldım "ne zaman gideceksin, ne zaman gideceksin" diye. Yalvarmak dediğim bu. O da uzun süre ilişki olmayınca daha iyi sonuç çıkacağını düşünmüş o yüzden ertelemiş. Ama benimle paylaşmadı. İletişim problemi oldu. Ben de çok istediğim için 1 gün bile geciktirmesi beni rahatsız etti. Sonra gizlice gidip tekrar iyi hastanede test yaptırmış sonucu gösterdi. Çok zor bir süreç atlattık Allâh kimseye yaşatmasın.Tebrik ederim, sağlıkla kavusun. Nasıl bu sekilde hata yapıp insanı üzebiliyolar hayret dogrusu. Ama eşinizin tutumunu bu konudaki beğenmedim belki kendisine bir ders olmuştur. Sorun kadında olacak diye bir şey yok yani. Sizin yalvarmanıza da sasırdım. Sonu güzel olmus ama eşiniz de umarım ders çıkartmıştı