21 yaşında hem üniversite öğrencisi hemde evliyim maddi durumlardan ötürü üniversiteyi şuanda dondurdum. eşim 30 yaşında ikimiz arasında kültür çatışmaları oluyor çok fazla tartışıyoruz bu tartışmalar çoğunlukla ailesi yüzünden çıkıyor anneme neden böyle yaptın neden surat astın babama neden bunu dedin niye böyle yaptın niye şçyle dedin bıktım artık annesınden babasından kız kardeşlerinden.evime arkadaşlarıma giyinmeme aileme herşeye karışıyorlar eşimde 30 yaşında olmasına rağmen hiçbirşey demiyor. artık dayanacak durumum kalmadı çocuk yapmak için bile onlara soruyor hamile kaldım boş gebelik çıktı bunu öğrendım kayınvalidemin evinde ağlıyorum evden çıktık bana dediki anneme babama neden surat asıyorsun. anne ve babam ayrı sürekli annem babam hakkında laflar yok onlar anne baba olsaydı ayrılmazlardı falan. en son annemin yanına gitmek için izin istedim gönderdi. telefonda diyorki sen anneme duua et o demeseydi göndermicektim seni. kafayı yiyeceğim artık ne yapacağımı bilmiyorum eşim çalışmıyor. sabah uyanıyor annesinin evine gidiyor evde sen ne yiyorsun ne içiyorsun soran yok ne kayınvalidem ne kayınpederim. iki gün önce evlerine gittik karpuz almışlar ekşi çıkmış yiyememişler dün akşam poşete koymuş benim evime göndermiş köpek gibi bana kendisinin yemediği şeyleri gönderiyorlar. bıktım artık dayanacak dermanım kalmadı hiç bir şeyden sevk alamaz oldum lüften yardımcı olunn
Sabret cnm bir evliligin oturmasi 10yil sürermis. Cok zor biliyorum ama sükret, ya kumari, alkohol, yada kari kiz hayati olsaydi? Yani demek istemem eger bosanmayi düsünüyorsan, bundan sonraki evlenecegin adamla ayni kültür ayni seviyede olsaniz, ailesi tarafindan sorunlarin olmasa, esin ailesine degilde sana düskün olsa ve yukardaki saydigim aliskanliklardan birine sahip olsa, ne kadar sorun olurdu senin icin? Her insanin bünyesi farklidirya hani, evliklikte öyle, kimine göre sendeki dert onun icin bir nimet, sana görede onlardaki dert senin icin nimet... iyi düsün cnm evlilik sans isi
biliyorum biliyorum ama çok zoruma gidiyor artık sabahtan akşama kadar evde oturup onu bekliyorum artık hastalandım geceleri uyuyamıyorum çok zor hepsini allaha havale ediyorum başım açık diye beni dinsizlikle bile suçladılar ne yapacağımı bilemez durumdayım
merhaba,
evleneli nekadar zaman oldu ? eşinin eğitim durumu nedir ?
30 yaşındakinsanın kişiliğinin oturmuş olması ve kendi benliğini kazanmış olması beklenir ne bu anne baba eteğinin altından çıkmamak kendine güvenmeyen yuva kurmıycak evcilik oynamıyosunuz sonuçta yada bunu açıkacık karşısındakine söyleyecek oh ne ala hem evliyim hem anneme bağlıyım.maddi durumumuz iyi değil demişsin eşin neden çalışmıyor ?evin giderlerini kim karşılıyor ? ailesi karşılıyorsa ondandır bu bağımlılık..peki sana karşı nasıl davranışları tek sorunuz ailesi mi ?senin ailene laf etmesine izin verme sende onun ailesine etme boşver biraz sabret bebek işinide erteleye bildiğin kadar ertele çünkü bebek yuvayı kurtarır diyte bir mantık yok sakın böyle düşünme ...
canim bak yuvan icin sabretmeyi ve sükretmeyi dene, bu savasi sen kazanacaksin eminim, yillar sürecek ama basaracaksin insAllah. Daha cok gencsin. Bende esimle cok kültür catismasi yasadim ve hala yasiyorum ama alistim, bir beklentim olmadigindan daha mutluyum elhamdulillah. Hani beterin beterini düsünerek sabrediyorum...
Bir komsumuz vardi ve ilk esinden ayrilmisti, ikinci esiylede ayrildi ve dediki keske ilk esimden ayrilmasaydim bu ikincisi bana ilkini aratirdi, kücüktüm ve galiba o yüzden etkilendim bu sözden... hep öyle olucak degil ama en kötüsünü düsünerek yol aliyorum...
acik olabilirsin, maglesef simdiki kizlarimizdan hanimlarimizdan cogu kapanmasi gerektigi gibi kapanmiyorki ;( ve sunu söyle onlara, bilincli kapanmak istiyorum onun icinde zamana ihtiyacim var de. Hem su gercegi onlara hatirlat cnm "Cennetin anahtari bas örtüsü degil, Namaz"...
insan birseye zorlandikca, o seyden sogumaya basliyor maglesefama serbest birakip sadece doguru yollu gösterdiklerinde, birgün o yolldan geciyorsun ztn ve sonra kendin karar veriyorsun kapanmak isteyip istemedigni...
ya abla zaten kendi kızları var yazın açılıyor kışın kapanıyor ona bir laf edilmiyor ben olunca mesele konuşan konuşana eşimde demiyorki siz karşmayn.
Anlasilan senin esinde anasinin agzina bakan bir kuzuymuso diyemiyorsa sen de. Kapanayim Görümcelerimle yazin acar kisin kapatirim de :)
Kelin merhemi olsa kendı başına sürermiş
aynı davadan muzdarıptım 3 ay once boşanma davası açtım
4,5 yıllık evlılılıgımı bıtırttırdıler sonuda
tartısmalardan kufurlere gıttı ... Sonuc bana kufurlerden aıleme edılmeye basladı ve dur dedım ...
Benım esımde 29 yasında ama aynı kısılıgı oturmayan adam kac yasına gelırse gelsın aıle hukmunden kurtulamıyor...
Aynı sorunları bırebır yasadım dınle ılgılı olsun anne baba olsun ablaları olsun bezdım artık
yakınımda degılken bıle her bır araya geldıgımızde benım uzerıme yuruduler
esımı doldurup laf dalasımıza sebep ola ola sonunda saygımızı bıtırttıler ....
Ve 27 aylık oglumada acımadılar bunu yaparken
duzelmesı cok guc sabret demem ıcın esınden ısık gormen gerekır
aıle ıle es arasındakı farkı ayırt edemeyen erkekle bır omur sorun yasarsın ...
Her sorun halledılıyorda bu sorun omur boyu degısmıyor...ya cekecen ya bıtırıcen baska caren yok malesef kı
ÇOK ZOR UMUDUNU YİTİRMENİ İSTEMEM AMA İMKANSIZ AİLE BAĞLILIGI IYIDIR AMA HAYATTA HERSEYI KUKLA GIBI AILE YONETIYORSA ORDA BIR SORUN BAŞLIYOR...Kız kardeşinin çocukları yüzünden bile kavga ediyoruz. daha yaşım 21 diyorum herkes diyor düzelir düzelir ben azcıcık bir umut görsem düzeleceğine inanacağım ama göremiyorum. onlar benim geniş ailem sen benim çekirdek ailemsin deyip duruyor bana.
senin içinde üzüldüm hemde çok en azından benim çocuğum yok o şekilde şükrediyorum ya çocuğum olsaydı diye. şu anda boşandınmı. ailesi boşanmanıza ne diyorlar. ?
ÇOK ZOR UMUDUNU YİTİRMENİ İSTEMEM AMA İMKANSIZ AİLE BAĞLILIGI IYIDIR AMA HAYATTA HERSEYI KUKLA GIBI AILE YONETIYORSA ORDA BIR SORUN BAŞLIYOR...
ÇOCUĞUMA KAHROLUYORUM PSIKOLOJIK TEDAVI GORUYOR COCUGUM BENDE AYNI SEKILDE
YIKTI BIZI ESIM 5 AYDIR AILESININ SEHRINE GITTI ORDA CALISIYO,YAŞIYO
SOZUM ONA BIZIM ICIN CALISIYORMUS ORDA AILESINN YANINDA ....
AILESI BU RADDEYE GETIRDI NE ZAMAN BIR ARAYA GELSEK YAPTIKLARI BIZI BU RADDEYE GETIRDI ONUNE GECEMEDI NE DIYOSUNUZ ESIME DEMEDI
NE KUFURLER NELER NELERR (ANNE VE 2 ABLASI BUNLARI DIYEN)
AKIL MANTIK ALMAZ HICBIR KADINDA NAMUSUNA LAF ETTIRMEZ
BANA ANNEME AILEMIN AILESINE KUFURLER VAR BEN BIR ERKEKTEN BU LAFLARI DUYMADIM BU YASIMDA
BIR KAYNANA 2 GORUMCE EVLILIGIMI SONLANDIRDI
ESIMIN GOZUNU NEYLE BAGLADILARSA NE GORDUGUNE NE DUYDUGUNA INANIO
VE BENI SUCLUYOR SEN SIZOFRENSIN DIYE
DAVAYI ACTIGIMDAN BERI BIR ALLAHIN KULUNDA CABA YOK!
1 KEZ BILE ARAYIP HATALARINDAN OZUR BILE DILEMEDILER
AILE BENI ISTEMEDI BASINDAN BERI
DAHA BOSANMADIK MAHKEMEDEN ILK DURUSMA TARIHINI BEKLIYORUM BUGUN YARIN BELLI OLCAK
ESIM AILEYI DURDURAMADI ONUNE GECEMEDIM KARIM O BENIM AGZINIZDAN CIKANLARA DIKKAT EDIN DEMEDIGI GIBI
BIRDE BENI SUCLADI HEP SEN UYDURUYOSUN OLE BISI DEMEDILER DIYE ŞOKLARDAYIM BUNU YAPANLARDA
DINEN EN ÇOK TAKVA YOLUNA GIDEN CEMAATE BAGLI INSANLAR ÇARŞAFLARIN İÇİNE GİRDİLER AMA RUHLARINI ARINDIRAMADILAR...
2.BEBEĞİMİ KAYBETTİM O INSANLAR YUZUNDEN YUVAM YIKILDI DARMA DUMAN BIR HALDEYIM AYAKTA DURMAYA CABALIYORUM
EŞİM OLCAK ADAM DAVAYI ACTIGIMI OGRENDIKTEN SONRA 3-4 KEZ ARADI SURATINA KAPADIM SENLE KONUSCAK BISEYIM KALMADI DEDIM...
SOYADINI TASIMAKTAN UTANIYORUM KARISININ ARKASINDA DURMAYACAK KOCAYI ISTEMIYORUM DEDIM VE BITIRDIM...!
NASIL BİR AŞKLA SEVGİYLE EVLENMİŞTİK OYSAKİ.... GÖRENLER PARMAK ISIRIYODU GOZUMUN BEBEGINE BAKARDI 1 LAFIMI 2 ETMEZDI
RABBIM BILDIGI GIBI ETSIN TOPUNU BIR INSAN EVLADININ UZULMESINEDE MI ACIMAZ COCUGUNU GORMEYE GELDI ANNELER GUNUNDE ...
25-30 KG VERMIS ŞOK OLDUM BU KADAR KINLIYKEN BILE BEN KIYAMIYORUM NASIL BIR VICDAN NASIL ANNE ABLA BU INSANLAR .... BURDADA COK KONU ACTIM ZAMANINDA AMA ARTIK ACMAYA KORKAR HALE GELDIM.DERTLEŞMEK ICIN KONU ACIYORSUN BAZILARI COK AGIR YORUMLAR YAPIYO... BENDE BOLE SEN GIBI DERT ORTAGI BULUNCA KONUSUYORUMDURUM COK ZOR YA CEKECEN YA BITIRICEN IYI KARAR VER...
Allah razı olsun oyle yapmaya cabalıyorum bakalım gelecek neyı gosterecek...seni çok iyi anlıyorum çok çok çok iyi ailelerine tek bir laf ettirmiyorlar bende diyorum kendi kendime 20 yıl sonrasını düşünüyorum elimde iki çocuk sevmediiğim bir adamla ömür geçirmeye çalışıyorum ama nasıl. bazı şeyler unutuluyor maddi durum vs geçiyor babamın evindede yokluk gördüm görmedim değil ama hem bunlar yaşayıpta birde sürekli ikinci üçüncü dördüncü planda olmak canımı çok yakıyor ben hastalıktan ölüyorum eşim dediğim adam benim olan arabayı görümceme veryor git istte beni acile götür deyince isteyemem işleri var diyor. sen yine kurtulmuşşun ben nasıl kurtulacağım bilmiyorum. kafamda sürekli sorular var ne yapacağımı bilemiyorum. senin adına hem üzüldüm hem sevindim. biz kadınlar güçlüyüz. aslanlar gibi bir evladın var boşver hiç kendine problem yapma o seni kaybettiğine ağlasın üzülsün. seni çok iyi anlıyorum çok iyi hemde. gün gelecek çok pişman olacak ama o zamanda sen olmayacaksın. sen kendine bak evladına bak . :)
Allah razı olsun oyle yapmaya cabalıyorum bakalım gelecek neyı gosterecek...
sende duzelmeyecegını dusunuyorsan cabalama ben 10 yas yaslandım 4 yılda kafam bembeyaz sıkıntıdan agzım yuzum yara dolu oglumun baba dıe aglayısları benım eve sıgamayısım anlatılmaz yasanıyor ıste bu dunyada hersey unutuluyor elbet zamanı var bole olsun ıstemedım ama mecbur bıraktılar benı cektım cektım bır noktada patladım bır kadının canı ancak bu kadar yakılırdı...herseyı denettırdıler uzerımde kobay ettıler benı ve ıstedıklerını almayı basardılar 4,5 yıl once gule oynaya ıstanbula yolladıkları evlatlarını komployla yanlarına cekmeyı basardılar olan evladıma oldu kucucuk bır beden gelecegıne nasıl bır yara actılar hakkımı helal etmıyorum hıcbırne .... kul hakkı ıle rabbım hesabını sorsun
aynen ole 4,5 yılın ardına bakıyorum onca fedakarlık ne ıcın kım ıcın ? Aılesının agzına bakan susturamayan erkek... Demeye bın sayıt lazım ama uzuluyorum onun adına gururundan burnundan kıl aldırmıyo yaptıklarının farkında ama .... Adım atmıyobenimde ağzımda diş kalmadı ama sadece kendimize yapıyoruz.kimse zaten boşanmak için evlenmiyor. O yüzden zamana bırak kendine bak aynaya bak güzelliğine bak evladınla tatiline git gez toz artık sana karışan kimse yok :))))
aynen ole 4,5 yılın ardına bakıyorum onca fedakarlık ne ıcın kım ıcın ? Aılesının agzına bakan susturamayan erkek... Demeye bın sayıt lazım ama uzuluyorum onun adına gururundan burnundan kıl aldırmıyo yaptıklarının farkında ama .... Adım atmıyoatmaya calıstıgı zxaman ıse daha cok yzune bulaştırıo albume bak bır ara oglumla herseyı yapıyoruz zaten anneannemızde bıze ayak uyduruyo allah nasıp ederse yaza uzun bır tatıl bızı beklıyo mıs gıbı kaz dağları etegınde
Yarınımın ne olcagını bılmıyorum herseyı oluruna bıraktım yuce rabbıme bıraktım kendımı tedavımız ıyı gıdıyor sukur oglumda gunden gune toparlanıyo eylul ekım gıbı yarım gun krese gondercem arkadaslarla oynamaya hasta onun ortamı benım ıcın cok onemlı kuzumla akşamları hep beraberım ısten cıktıgım gıbı parka gıdıyoruz bırlıkte vakıt gecırmek eve gelınce zeka oyunları vs aılemdende allah razı olsun bır ıse elımı attırmıyolar bırlıkteyız ben sureklı oglumla ılgılenıyoru annem yemegımızı yapar vs bana baska ıs kalmıyo herseyın hayırlısı sende kararını ver bıran once cunku cocuk olduktan sonra hersey daha zor hıc kımse evladını babasız buyutmek ıstemz cok buyuk sorumluluk hem anne hem baba olmak
amın ınsallah sen beynınde bıtırdıysen yasal yollarada basvur o zaman kı rabbımde nasıp etsın guselım hayat zor esını uyar otur konus duzelmıyorsa nıyetıde yoksa yol yakınken ayır yollarını sonrası cok zor omur boyu ıstemesende cocuktan oturu yuzunu gormek zoruında kalıyorsun...çok güzel senin adına çok sevindim . inşallah bir ann önce allah banada bu dertten kurtulmayı nasip ederde bende eski hayatıma dönerim rabbim o günleri inşallah banada gösterir :)
amın ınsallah sen beynınde bıtırdıysen yasal yollarada basvur o zaman kı rabbımde nasıp etsın guselım hayat zor esını uyar otur konus duzelmıyorsa nıyetıde yoksa yol yakınken ayır yollarını sonrası cok zor omur boyu ıstemesende cocuktan oturu yuzunu gormek zoruında kalıyorsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?