• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen bana bir çözüm sunun.. =(

Indicator

Biyokimyager
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2012
199
2
68
İzmir
Merhabalar. Yalan hayatımda en olmasını istemediğim bir şeydir fakat ne yazıkki erkek arkadaşım bana sürekli yalan söylüyor... ve bugün araştırmalarım sonucunda büyük olasılık mitomani hastası olabileceğini düşünüyorum. bana karşı sevgi dolu bir dediğimi iki etmez mutlu olmam için elinden geleni yapar fakat yalan söylemeyi bir türlü bırakamıyor.. benim bildiğim kadarıyla yalanları çok basit beni üzmemek için ufak şeylerdi fakat bugün öğrendim ki olmayan evlerine var diyecek kadar büyükmüş bu durum... üstelik önceleri arkadaşları arasında da söylediği yalanlar olurmuş muhtemelen kendini ispatlamak için. ondan asla ayrılmak istemiyorum ama bu duruma daha fazla katlanamıyorum güvenim o kadar kırıldı ki çok mutsuzum, huzursuzum onu tedaviye nasıl ikna edebilirim kırmadan nasıl söyleyebilirim lütfen bana yardım edin.. bu hastalığın mı var diye sorsam kabul etmeyecek buna da eminim.. lütfen bana yardım edin daha önce başına gelmiş olan varsa deneyimlerini dinlemeye çok ihtiyacım var.

canım gercekten zor bir durum olSA GEREK bende yalanı hiç sevmem hatta nefret ederim :47: hiç tahamüll edemem erkek arkadaşının seni sevdigini söylemişin eger seni seviyorsa ve bu bir hastalıksa tabi kabul edecektir bir şekilde söylersin merak etme söylemessen daha kötü olacak daha çok üzülecek ve belkide seni kaybedecek eger söylersen biran önce belki biraz kırılacak am herşey düzelebilecek o yüzden vakit geçmeden söylemelisn ama yüz yüze ..

canım gercekten zor bir durum olSA GEREK bende yalanı hiç sevmem hatta nefret ederim :47: hiç tahamüll edemem erkek arkadaşının seni sevdigini söylemişin eger seni seviyorsa ve bu bir hastalıksa tabi kabul edecektir bir şekilde söylersin merak etme söylemessen daha kötü olacak daha çok üzülecek ve belkide seni kaybedecek eger söylersen biran önce belki biraz kırılacak am herşey düzelebilecek o yüzden vakit geçmeden söylemelisn ama yüz yüze ..

yalan = huzursuzluk, korkunç bir mutsuzluk demek.. yalan söylediğini kabul etmiyor ki problem olduğunu nasıl kabul ettireceğim gerçekten hiç bilmiyorum.. ve direkt yüzüne vurduğumda geri teperse aşırı tepki gösterirse? ya da hastalık olarak değilse ve tedavisi yoksa diye de bir karmaşa var kafamda çünkü araştırdığım kadar aşırı değil ama yalanlar da yok değil.. çok teşekkür ederim yorumunuz için..

Merhabalar. Yalan hayatımda en olmasını istemediğim bir şeydir fakat ne yazıkki erkek arkadaşım bana sürekli yalan söylüyor... ve bugün araştırmalarım sonucunda büyük olasılık mitomani hastası olabileceğini düşünüyorum. bana karşı sevgi dolu bir dediğimi iki etmez mutlu olmam için elinden geleni yapar fakat yalan söylemeyi bir türlü bırakamıyor.. benim bildiğim kadarıyla yalanları çok basit beni üzmemek için ufak şeylerdi fakat bugün öğrendim ki olmayan evlerine var diyecek kadar büyükmüş bu durum... üstelik önceleri arkadaşları arasında da söylediği yalanlar olurmuş muhtemelen kendini ispatlamak için. ondan asla ayrılmak istemiyorum ama bu duruma daha fazla katlanamıyorum güvenim o kadar kırıldı ki çok mutsuzum, huzursuzum onu tedaviye nasıl ikna edebilirim kırmadan nasıl söyleyebilirim lütfen bana yardım edin.. bu hastalığın mı var diye sorsam kabul etmeyecek buna da eminim.. lütfen bana yardım edin daha önce başına gelmiş olan varsa deneyimlerini dinlemeye çok ihtiyacım var.

Canım biraz önce bir yere yine yazdım, ablam diyebileceğim bir kişi yaşadı birşeyler ama aynı mı bilemem tabi ki. Onun teşhisi kişilik bozukluğuydu.
Başka bir konuya yazmıştım buldum kopyalıyorum.
' Yazını okuduğum da aklıma çok yakından bildiğim bir olay geldi..
Ablam diyebileceğim bir kişi de bu tarz şeyler yaşadı. Eşinin, kendi hayatıyla alakalı herşeyi yalan yanlış anlatmış olduğunu öğrendi!. İlk evlendikleri yıllar da savcı olduğunu, daha sonra bir fabrikaya ortak olduğunu, ailesinde ninesinden başka kimsenin yaşamadığını falan söylemiş. 10-12 yıl sonra nereden ortaya çıktığını hatırlayamadığım bir kaç olay patlak veriyor ve savcı lık yapıyorum dediği zamanların, silivri de askerlik yaptığını ve evcil iznine diye her akşam eve geldiğini. Boya fabrikasının ortağı değil sadece muhabesecisi olduğunu fln fln öğreniyorlar ve birlikte psikoloğa gidiyorlar. Teşhiş 'Kişilik Bozukluğu' tedavisi zor bir durummuş.
Öyle böyle derken trafik kazası sonucu kaybediyoruz rahmetliyi ve asıl bombalar daha sonra patlıyor :( ninem dediği kişinin annesi olduğunu, kardeşlerinin olduğunu falan öğreniyor ablam :( Yani neleerrrrrr neleeerrrrrr..
Umarım aynı şey değildir ama okuduğum da aklıma direk bu geldi, yazmak istedim. '

Son düzenleme:
Canım biraz önce bir yere yine yazdım, ablam diyebileceğim bir kişi yaşadı birşeyler ama aynı mı bilemem tabi ki. Onun teşhisi kişilik bozukluğuydu.
Başka bir konuya yazmıştım buldum kopyalıyorum.
' Yazını okuduğum da aklıma çok yakından bildiğim bir olay geldi..
Ablam diyebileceğim bir kişi de bu tarz şeyler yaşadı. Eşinin, kendi hayatıyla alakalı herşeyi yalan yanlış anlatmış olduğunu öğrendi!. İlk evlendikleri yıllar da savcı olduğunu, daha sonra bir fabrikaya ortak olduğunu, ailesinde ninesinden başka kimsenin yaşamadığını falan söylemiş. 10-12 yıl sonra nereden ortaya çıktığını hatırlayamadığım bir kaç olay patlak veriyor ve savcı lık yapıyorum dediği zamanların, silivri de askerlik yaptığını ve evcil iznine diye her akşam eve geldiğini. Boya fabrikasının ortağı değil sadece muhabesecisi olduğunu fln fln öğreniyorlar ve birlikte psikoloğa gidiyorlar. Teşhiş 'Kişilik Bozukluğu' tedavisi zor bir durummuş.
Öyle böyle derken trafik kazası sonucu kaybediyoruz rahmetliyi ve asıl bombalar daha sonra patlıyor :( ninem dediği kişinin annesi olduğunu, kardeşlerinin olduğunu falan öğreniyor ablam :( Yani neleerrrrrr neleeerrrrrr..
Umarım aynı şey değildir ama okuduğum da aklıma direk bu geldi, yazmak istedim. '

başı sağolsun.. tabi anlattığınız baya ileri düzeydeymiş sanırım. ya da ailesinden birkaç kişiyi tanımıyor olsam ben de duyacaktım bu yalanları kim bilir.. yazdığım gibi bana söylediği yalan olmayan evlerini var olarak söylemesi her akşam arkadaşlarıyla dışarı çıktığı halde bana söylememesi ki kesinlikle kızacağım arkadaşları değil kızmayacağımı biliyor yani.. sonradan itiraf etti neden yaptın dediğimde de bahanesi şu yok efendim neden bu kadar fazla takılıyorsunuz gay misiniz diyormuşum böyle bir şey de yok! şimdilik bildiğim bunlar bir de arkadaşlarına köpeğim var vs gibi uydurduğu küçük yalanlar ama ne olursa olsun hayatımızda yalan var ve ben çok huzursuzum. bu işin arkasından gitmeliyim değil mi bir problem var yani?

aynı durum bende de vardı :( erkek arkadaşım çok iyi birisiydi,ama olmadık şeyler için yalan söylüyordu.Beni üzmemek için filan söylediğini görsem yine anlıcam ben kızıcam üzülücem diye söyledi filan diye,en azından bir nedeni var ama o kadar gereksiz yalanlar söylüyordu ki..Bir örnek veriyim:Biz ayrı şehirlerdeydik.Annen biliyor mu buraya geldiğini filan diyorum -hayır haberi yok nerden bilicek,ben arkadaşıma diye çıkıyorum akşama kadar gelmiyorum,daha söylemedim annemin haberi yok- diyor.Yarım saat sonra telefon çalıyor ve annesi bizim buranın meşhur bişeyini almasını söylüyor gelirken.Herhalde unutuyor ne dediğini annem böle böle filan dedi diyor.Atıyorum erkek arkadaşım izmirli mesela,ben bursadayım.Bursaya geliyor,annesi arıyor gelirken kestane şekeri al diye.Ama ona sorarsan annesinin haberi yok,arkadaşına diye çıkıyor falan.Ne kadar gereksiz var dese ne olacak ki hey Allahım..Yok evde ablasının doğumgününü kutlamışlar onu anlatıyor mesela.Ahmet de geldi filan diyor mesela.Bunu anlattığı gün kuzeni geliyor yanımıza ve kuzeninden Ahmetin doğumgünününe gelmediğini öğreniyorum laf arasında.Ne gerek var aile arasında kutladık dese,ya da ahmet gelse ne gelmese ne ya...İşte böyle saçma sapan yalanlar...Başlarda bozmamak için söylemedim.Ama sonra patladım ve ayrıldık.Bir değil,iki değil...Ben yalanı eğer çok önemli bir nedenden dolayı söylenmşse affederim ama bu nedir Allah aşkına...

Canim Allah yardimcin olsun cok zor bir Durum Benimde boyle bir erkek arkadasim vardi Cok seviyordum onu Oda beni tabi boyle bir sevgi yoktu yani o derece Cok iyi biriydi hepyanimdaydi hep bana destekti ben grip olurdum o uyumazdi ben hastayim diye Sonra ben.bir kac yalanini yakalamaya basladim Sonra bunun ustune gittim arastirdim ve soyledigi herseyin yalan oldugunu ogrendim Yasinin memleketinin ve biz evlenicektik ailesini tanimiyodum tanismaya gidicektim ve bana soyledigine.gore o hoca idi yani bana oyle demisti Ama ne hocasi beni kac kizla aldatmis Onlarada ayni seyleri soylemis Ben.yikildim hayata kustum Aylarca agladim iki yil oldu hala unutamadim hala seviyorum ve artik kimseye guvenim kalmadi Ona soyledim niye yalan soyluyosun bana dedim ben seni cok seviyorum dedim hayir ben.yalan soylemiyorum dedi Agladi birakma beni dedi birakmadim Ama yine yalanlar inkar etti hic kabul etmedi İspat edince bana hakaret etti Ben cok yiprandim Bak dedim gel tedavi ol gel ailene.soyleyelim ben hep yaninda olcam dedim bana soylemedigi kalmadi Cok zor bir durum Cok yiprandim Cok agladim Oyle bir insani Hala unutamiyorum iste
Allah yardimcin olsun canim bende Anlatmak istedim

Çocukluğumdan beri beraber olduğum, erkek arkadaşım.. Çok önceleri vardı bu sorun ve ona düzelmesi gerektiğini açıkça belirtmiştim. Çok zordu kabullenemiyordu ilk başlarda bence çok ciddi bir hastalık bu. Aramızdaki bağ oldukça kuvvetli bu yüzden o kadar süre sabrettim sanırım :)
sürekli gereksiz gereksiz yalanlar söylemesini göz ardı ediyormuş gibi gözüktüm. Ama sürekli uyardım uyardım uyardım... aldatma vb şeyler hiç olmadı bu tür yalan söylemeler yaşadığı özel problemlerden doğmuştu davranış bozukluğu da vardı içinde tabi.. bunu anladığımda gerçekten atlatabileceğimize inandım 5 sene oluyor, önceden söylediği yalanları kendisi itiraf edeli çok oldu hala çok arada saçma sapan konularda yalan söylediği oluyor onu o kadar iyi tanıyorum ki fark edebiliyorum tabii ona bir şey söylemiyorum onun için zamanında fazla kırıcı oldu çünkü. Zaman geçtikçe düzeliyor davranışları da, hayatında bir problem yaşayan insanlarda görülüyor böyle şeyler.. ben normal buluyorum
Hayatında yaşadığı belli problemler hala devam ediyor bu yüzden bu ruh halinden çıkamıyor. Sabretmek ve yanında olmak haricinde bir çözüm göremiyorum:(

benım sorunum bıraz uzun kısaca anlatmaya calısacagım benım kayınvalıdemle ılgılı kayınvalıdem bayagı zaman once komple vucudu yanmıs ve aylarca yogun bakımda yanık tedavısı gormus agrıları cok oldugu ıcınde morfın vermısler.sonra kayınpederım bellı zaman once kayınvalıdemı aldatmıs ve kayınvalıdem paronoyak bır ınsan olmus ıs yerınde kadınla gormus ve esının ısınden emeklı olması ıstemıs ve donem donem kaynanam ve kayınpederım yıollar gecmıs olmasınına ragmen bu olaydan kavga edıyolar kayınvalıdem durup durup esıne bu konuyu getırıp gozu hırs ve kavgacılıktan baska bırsey gormuyor bu olayları anlattım cunku bellkı suankı tavırları bunlara gecmısınde morfın alması esının aldatmasına baglıdır dıye yazdım genelım sımdıkı tavırlarına benım 2 evlılıgım bu evlıgım ve kayınvalıdem dulum dıye benı ıstemedı ve sevmedı 3 tane oglu var kayınvalıdenın 2 eltıme sureklı benım yalan soyledıgımı yalancı oldugumu soyluyormus arkadamdan ve ıfıtarlar boyutuna gelmıs olaylar ornek vereyım mesela hıc muhabbetım dogru duzgun olmayan bır ınsanla gecelerı o kızla konusuyor dul oldugunu bıle soylemıs demıskı ben kımseye ne soyledım nede o kızla muhabbetım yok en kucuk eltımı benım bırseyler anlatıp doldurdugumu dusunup o kız gıttı ne soyledıyse moralı bozuktu dıye olmayan laflar soyluyor eltım bunları yuzume vurmus bılıp bılmeden gozunle goremeden o kıza haksızlık edıyorsun dedıgınde aa sız bılmıyorsunuz dıye kıza bagırmıs ve bız 2 ay once kayınvalıdemın evıne tasındık bıraz maddı bırazda manevı sebeblerden bellı sure kalıp para bırıkım yapabılırz dıye ve kolılere esyalarımı koyduk onun evınde bır koseye dızdık olaya gelıcem bırgun kasık alıcam baktım benım kasıklar catallar dedım anne bunlar benımyemek takımımın aa dedım karıstı heralde karısma sansı yok cunku hepsı kolılerın ıcındeydı mecburen kırmamak ıcın suclamamk ıcın ole dedım oda aa karısmıs dedı neyse dedım sonra esyalarımı almıs kendı dolabınmda saklamıs sonra el blendırı almıs kendıme aldım dedı hepsıne bırsey demedım ve en ılgınc kısmıda 20 25 tane camasır varken suan 3 tane kalmıs camasırları attıgını dusunuyorum bu haraketlerını nıye yaptgını bılmıyorum ve eskıden evıme geldıyınde evımden lıfımı almıs bu tasındıgımız zaman gordum obur eltılere yapsa onlar soylerdı onlardan hıc duymadım bu davranısları ne anlama gelıyor acaba her bır esyamı gorunce cıldırıyorum esımın korkusundan kavga yada hesabını soramıyorum ıcıme atıyorum hayrete dusuyorum bana yardımcı olun ve bu kadında bırsey daha dıkkatımızı cektı bırr komsunun cıcıklerın arasına ısık led koymus gunes enerjı alıyor gece ıusık veren bırsey o evde nur var bak ısık var orda goruyormusunuz dıyor kımı gorse buyuk eltımde geldı onada demıskı benım onlara yolladıgım saklama kablarım olmayınca 3 4 kolı acıp baktım kadın kendını ele verıyor kımse ona kolılerı actınmı demeden obur eltıme esyaları karısmıs dıyor hıc bır konu yada bunlar senın degıl denmedıgı halde tenceremı almıs dıyor yenı aldım altına bakıyoruz eltımle eskı benım tencerem su bardakları aldım dıyor bakıyoruız makınadan cızılmıs en garıbı gozumun onunde ortaya cıkarıyor saklama geregı duymuyor arsızca yenı aldım dıyebılıyor annemde kalıyorum bazen ordan kıyafet getırıyorum esımde gelıyor oraya arada bakıyorum posetı acmıs esımın kıyafetlerını dolabına koyuyor benımkılerıde dıdıklıyor torbada bırakıyor nevresımlerımı alıyor nerde dıyınce cok yorgunum sonra bulayım dıyor acılmı dıyor evet dıyınce sen yemege bak ben bakım dıyıp soktugu yerden cıkarıyor aa buraya koymusum dıyor sonrada aksam oglum bugun cok yoruldum bana dıyorkı nevresımı versen o yorgunlukla benım yanımda bende dedım evet lazımdı dıye soyledım esıme carsafımı bırgun geldım arıyorum baktım kesmı aa dedım anne o carsafı senmkackere utandırmaya calıstım dedım kolılerın ıcınde ne oldugunu yazdıgım bır ajanda var bıle dedım nerde bılıyormusun o ajanda dedımkı ben salak degılım aldıgını bılıyorum ve hıc saklama geregı duymuyor esyalarımı ortalarda goruyorum sorunca yenı aldım dıyor bukadarda pişkin gözü kara ve ınanılmaz yalan soyluyor en basıt seyı bıle yalan ıftıra edıyor budurumda ne rahatsızlıgı vardır

Back