• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen bakın uyuz olup başkasına bulaştırmayan var mı?

Evet ilk komşumun oğlu olmuştu komşum bana kendilerine bulaşmadığını söyledi bende şaşırdım sonra yiğenim oldu ben ablama uyuz olabilir dediğimde olsa bizede bulaşır dedi komşumu anlattım inanmadı sonra yiğenim doktora gitti uyuz teşhisi kondu ama evdeki kimseye bulaşmadı.
Anladımm ben o zaman gerçekten uyuzda olmuş olabilirim

bizde eşimle birlikte olmuştuk, sanırım kardeşinden eşime geçmişti ama ne kayınvalidemde ne kayınpederimde ne de diğer kardeşinde kaşınma yoktu. doktor bir krem vermişti geceden sürüp gündüz yıkanmıştık ve kıyafetleri çarşafları hepsini yıkayıp ütüleyince geçmişti.

bizde eşimle birlikte olmuştuk, sanırım kardeşinden eşime geçmişti ama ne kayınvalidemde ne kayınpederimde ne de diğer kardeşinde kaşınma yoktu. doktor bir krem vermişti geceden sürüp gündüz yıkanmıştık ve kıyafetleri çarşafları hepsini yıkayıp ütüleyince geçmişti.
Bazıları çabuk atlatmış bazılarının aylar sürmüş atlatması. Siz ilacı kaç kere kullandınız hangi ilacı kullanmıştınız

Tam sizin haftalarinizda bende de kasinti basladi ama oyle boyle degil, annem sirtimi kasiyor ben bacaklarimi kollarimi, evde kasima aleti olarak ne bulsam kasiyordum, dogurdun ve bitti.
Geceleri artiyordu kasinmaktan cildiracak gibi oluyordum.
En sonunda fis fisin icine maden suyu doldurup sikmaya basladim 2 3 saat rahatlatti.
Birde bunu deneyin.
Umarim uyuz degilsinizdir

Tam sizin haftalarinizda bende de kasinti basladi ama oyle boyle degil, annem sirtimi kasiyor ben bacaklarimi kollarimi, evde kasima aleti olarak ne bulsam kasiyordum, dogurdun ve bitti.
Geceleri artiyordu kasinmaktan cildiracak gibi oluyordum.
En sonunda fis fisin icine maden suyu doldurup sikmaya basladim 2 3 saat rahatlatti.
Birde bunu deneyin.
Umarim uyuz degilsinizdir
Benim aslında gebeliğin başından beri var ama rahatsız edici değildi. Önemsememiştim. Sonra gittikçe aşırı kaşınmaya başladı bir buçuk i aydır en şiddetli halini yaşıyorum. Maden suyunu da deneyeceğim rahatlatır belki. B şuan buz koyuylrum kaşınan yerlere. İnşallah değilimdir gebelikten sonra geçeceğini bilsem razıyım ama uyuz çok kötü sürekli ütü yıkama çamaşır poşetleme istiyor

Bazıları çabuk atlatmış bazılarının aylar sürmüş atlatması. Siz ilacı kaç kere kullandınız hangi ilacı kullanmıştınız
bir iki hafta bizde uyuz olduğumuzu anlamadan baya kaşındık, gece artıyordu bacaklarda özellikle.
biz losyonu bir kere kullandık ve geçti. k ile başlıyordu. kwellada olması lazım simdi googledan baktım da.

Hamilelik döneminde bahsettiğiniz sorunu bende yaşadım
Kadın Doğum doktorunuza karaciğer enzimlerinize baktırmalısınız
Gebelik kolestazı olabilir

Cildiyeye yönlendirdi kendi yapmadı tahlilleri cildiye uyuz dedi ben söyleyince haftaya yapacağız dedi
Koleztazı ağır geçirdim ben gebeliğimde. yara olmuyor onda kaşıntı çok uykudan uyandıracak kadar olmuyor tatlı bir kaşıntı el ayak bileklerinde yoğunlaşıyor. Bir de idrar rengi koyu kahveye yakına dönüyor ne kadar su içersen iç.
Anlattıkların ya gebelik ürtiker yada uyuz gibi. Geçmiş olsun inşallah çözüme çabuk kavuşur

niye kan değerlerine bakilmadi ki, hamilelikte kaşintı deyince ilk akla gelen kolestazdir aslinda, cildiyeye yönlendirmeden önce bu ihtimali eleselerdi, sonra uyuz tedavisine baslanabilirdi. yerinizde olsam bir hafta beklemeden baska bir kadın doğum uzmanına gider, ozellikle kan değerlerime bakilmasini isterdim

niye kan değerlerine bakilmadi ki, hamilelikte kaşintı deyince ilk akla gelen kolestazdir aslinda, cildiyeye yönlendirmeden önce bu ihtimali eleselerdi, sonra uyuz tedavisine baslanabilirdi. yerinizde olsam bir hafta beklemeden baska bir kadın doğum uzmanına gider, ozellikle kan değerlerime bakilmasini isterdim
Doktora geçen ay dedim yediğine içtiğine dikkat et bir daha ki ay yapıcaz dedi cildiyeye falan da yönlendirmed ben sanıyorum tahliller kendi yapacak. Bu ay gittim dedi ki biz yapmayacağız tahliller cildiye yapacak ee madem öyle niye bir ay önce demedin cildiye yapacağını sinirim bozuldu. Cildiyeye gittim o da haftaya yapacağız dedi haftaya farklı bir cildiye doktoruna daha gideceğim

Canım benim ablam İlk hamileliğin de aynı böyle kaşınıyor du kaşıdıkçada hep yara oluyordu bacakları felan çoğu zaman banada kaşıttırdı ama ben dahil aileden kimseye öyle kaşıntı gibi bişey olmamıştı bulaşıcı bişey değildi yani 9 ay nerdeyse devam etti doğumdan sonra geçmişti kendiliğinden büyük ihtimal sizinkide öyle bişey çok geçmiş olsun o zaman ablam bişey kullanmamıştı kullansa yardımcı olmaya çalışırdım
Ablanın yaraları nasıldı canım benim kaçınırken kabarıyor kabarık sönünce kahverengi leke kalıylr ama çok büyük bir alanda kalıyor küçük küçük değil kaplanıyor kahverengi leke ile

Belirtileriniz kesinlikle uyuz çok benziyor.
Hele gece kaşıntının artması, vücudun yaralar içinde kalması falan hepsi uyuz.
Benim sevgilim uzun bir süre çekti, uzun bir süre bana bulaşmadı. Belki kuluçkadaydı belki sonlara doğru bulaştı bilemiyorum. Sonra bana bulaştı ama ne aynı yatakta uyuduğum kardeşime ne de anneme bulaşmadı. Çok illet bir hastalık ve malesef ne kadar ilerletirseniz o kadar geçmiyor, o kadar zorlu bir tedavi süreci yaşıyorsunuz.
Ben bir süre kaşındım sonra hemen ilaç kullandım geçti. Sevgilim ise uzun zamandır kaşınıyordu aylar sonra tedavi olası geldi, ilacı kullandı ama tekrar başladı ve bütün vücuduna yayıldı malesef. Mutlaka kullanın geciktirmeyin ilacınızı, ciddi bir uyuz salgını var.
Sizin uyuz yaralarınız nasıldı? Benim kaşınırken kabarıyor kabarıklığı gidince kahverengi leke kalıylr ama küçük bir alan değil büyük bir alanda kahverengi leke oluyo sizde de öyle bir şey var mıydı

Var canım yiğenim uyuz oldu uzun bir süre kaşındı evde onun dışında yaşayan üç kişi vardı onlara bulaştırmadı yine komşumun oğluda uyuz oldu onunkide evdeki kimseye bulaşmadı
Yeğeninin uyuz yaralarını hiç gördün mü canım benim kaşınırken kabarıyo kabarıklar sönünce büyük alanda kahverengi lekeler kalıyo

Ablanın yaraları nasıldı canım benim kaçınırken kabarıyor kabarık sönünce kahverengi leke kalıylr ama çok büyük bir alanda kalıyor küçük küçük değil kaplanıyor kahverengi leke ile
Çok büyük değillerdi kuzum kaşıdıkça tahriş olup kanıyor du gebelikten dolayı vücudun verdiği bi tepkiydi galiba onunki dediğim gibi doğumdan sonra geçti ama bacaklarında çok fazlaydı inşallah geçer seninkide kuzum hamilik alerjisi diyorlar öyle bi şeydir belki seninkide

Sizin uyuz yaralarınız nasıldı? Benim kaşınırken kabarıyor kabarıklığı gidince kahverengi leke kalıylr ama küçük bir alan değil büyük bir alanda kahverengi leke oluyo sizde de öyle bir şey var mıydı
Evet böyle oluyor benimde.

Cildiyeye yönlendirdi kendi yapmadı tahlilleri cildiye uyuz dedi ben söyleyince haftaya yapacağız dedi
Bugün öğrendim ki aslında bir uyuz salgını varmış şuan
Ancak pandemi nedeniyle çok gündeme gelmemiş

Bugün öğrendim ki aslında bir uyuz salgını varmış şuan
Ancak pandemi nedeniyle çok gündeme gelmemiş
Evet bende sonradan öğrendim covid kadar gündeme gelmesi gereken bir konu aslında. Zaten hastaneye gittiğim doktorun önünde uyuz için yapılacak şeyleri anlatan kağıtlar vardı doktor bir sürü hazırlamış artık ne kadar uyuz hastasi geliyorsa ☺️

Back