Lütfen bakın..Bu şekilde bebek düşer mi?

sonkafautucu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2016
550
374
103
Merhaba arkadaşlar ben 3 ay önce bebeğimi düşürdüm ve kürtaj oldum. Kurtajdan beri korunuyodum ama son bir kaç gündür korunmuyorum bebek istedigimizden.. Benim sorunum biraz fazla kilolarim var ve doktor zayiflamam gerektiğini söyledi birazını verdim kalanı için diyet ve spora devam ediyorum.

Sorum şu; koşu bandında hızlı kosuyorum ağır egzersizler yapıyorum diyette aynı şekilde. Bu şekilde adet günüme kadar devam etmek istiyorum ama hamile kaldiysam veya kalirsam zararı olur mu? Adet gecikmeden önce hamile olup olmadığımı da bilemicem için bu benim kafamı çok kurcaliyor.

İnternette araştırdım bu konuyla alakalı hiç bi sonuç bulamadim. Hep adet gecikmesiyle bebeği öğrendikten sonra dikkat edilmesi gerekenler yaziyor.

Lütfen bilen kişiler bu konuda yardımcı olabilir mi? Bu arada konum bi süre taşımazsa sevinirim. Çünkü gerçekten dert oldu benim icin.

Sağlıklı bebek olursa düşmez ama siz yine ağır egzersizlerden sakının özellikle karın egzersizlerinden

Merhaba arkadaşlar ben 3 ay önce bebeğimi düşürdüm ve kürtaj oldum. Kurtajdan beri korunuyodum ama son bir kaç gündür korunmuyorum bebek istedigimizden.. Benim sorunum biraz fazla kilolarim var ve doktor zayiflamam gerektiğini söyledi birazını verdim kalanı için diyet ve spora devam ediyorum.

Sorum şu; koşu bandında hızlı kosuyorum ağır egzersizler yapıyorum diyette aynı şekilde. Bu şekilde adet günüme kadar devam etmek istiyorum ama hamile kaldiysam veya kalirsam zararı olur mu? Adet gecikmeden önce hamile olup olmadığımı da bilemicem için bu benim kafamı çok kurcaliyor.

İnternette araştırdım bu konuyla alakalı hiç bi sonuç bulamadim. Hep adet gecikmesiyle bebeği öğrendikten sonra dikkat edilmesi gerekenler yaziyor.

Lütfen bilen kişiler bu konuda yardımcı olabilir mi? Bu arada konum bi süre taşımazsa sevinirim. Çünkü gerçekten dert oldu benim icin.
Kurtajdan 3 ay sonra hamile kalmak zararli deilmi ya?6 ay rahmin toparlanmasi gerekior demisti doktor bana.yani senin ve bebeginin sagligi icin demisti.Bence biraz daha dikkat et diyetini yap oyle bebek dusunmeni tavsiye ederim.cunku hamilelikte ilk 2 ay cok onemli belki farkermeden hamile kalirsan yorma kendini diye diorm

Ağır egzersizler sıkıntı yaratabilir, ilk üç ayda ağır şeyler kaldırmak kesinlikle yasaklanıyor. Hatta benim doktorum ağır şey kaldırmanın yanında arabayla uzun süre seyahati ve ağır ev işlerini yasaklamıştı. Üç ay yerleri silmeyiver demişti, diyeceğim o ki ilk üç ay dikkat edilmeli. Ağır egzersizleri kesinlikle bırakın, koşu yerine yürüyüş yapın yürüyüşün hiç bir zararı olmaz.

Düşüğüm olmadı ama aynı hikayeyi doktor bana deyince 16 ayda toplam 18 kg verdim. Derken adet döngüm eskisinden normale dönneye başladı ama tam düzenli değil tabi. Derken ileri derece pilates dönemindeyim artık bir gün amuda kalkmış vaziyette bisiklet hareketi yaparken boynum koluma kadar bir damar oynadı vajinamdan dedim gebeyim içime doğdu gittim dr a evet gebesin ama bebek aşağı tutunmuş sesi anlattım o zaman sen kaydırmışsın dedi çok zor bir gebelikle sonlandırdık sağlıklı şekilde ama şimdi o çocuk hep aşağıda düyüdüğü için aşağı düşen et parçası büyüklüğünde bir göbek yadigar kaldı bana tecrübemi anlatmak istedim sadece hadi ben gideyim

bende aynı şekildeydim kilodan değil de sıkıntıdan ağır spor yapıyordum planlı bi gebelik olmadığı için. Neyse ki bebişim hala yerinde uslu uslu duruyor ama kesin bişey olmaz demek de yanlış ilk haftalar bebek henüz rahme tutunmadığı için düşük riski herkeste var.

Back
X