Sagolasin canim evdeki cocuklar biri kiz biri erkek kibrisla alakamiz yok. Ozelde yapiliyor dediler. Olen bebegimin kaninda bakilacakmis onda varsa bizede yapacaklarmis ama bebegin sonucu bile uc aya cikacak bizimki nezamana cikar allah bilirÖncelikle çok geçmiş olsun çok üzüldüm
Kızlarda çıkmayıp erkek çocukta çıktıysa doktorlar büyük olasılıkla haklı
Üniversite hastanesinde yaptırabilirsiniz tahlillerinizi. Orta ölçekli devlet hastanesinde yapılır mı emin değilim.
Ailenizde Kıbrıslı kimse var mı?
Esimdede bendede kansizlik yok aileden kimsedede duymadim oyle bir hastalik nedir ne degil anlamadim biz 11sene once evlendik boyle bir test uygulanmadi. Belki yeni cikmistir.Bu test evlenmeden evvel yapılmıyor muydu sanki? Belki gözden kaçmıştır sizin durumda, aslında kan değerlerinizden bile anlaşılabiliyor birçok durumda ama bir sağlık ocağından kesin bilgi alabilirsiniz tabii ama bildiğim kan testi yeterli.
Dogumu capada yaptim ama ilgilenmediler bebekte cikaraa size bakari denildi. Bebek sonucuda 3aya cikarmis buda bizim icin uzun bir sureGenetik bölümleri var , oraya gidebilirsiniz ünv hastanelerinde ,bazı eğitim araştırma hastanelerinde oluyor, onlar sizi yönlendirir . Özel laboratuvarlarda var genetik çalışan ,ama onlar pahalı olur, siz hastanelerin genetik bölümüne başvurun. Geçmiş olsun
Yok bizde 12 yıl önce evlendik ama nikah öncesinde bakılıyor Akdeniz anemisi taşıyıcı mısınız diye. Sonra onun sonuçları eve geldi, ama açıklama yazmıyordu bizde herhalde bişey olsa yazarlardı diye düşündük bıraktık peşini.Esimdede bendede kansizlik yok aileden kimsedede duymadim oyle bir hastalik nedir ne degil anlamadim biz 11sene once evlendik boyle bir test uygulanmadi. Belki yeni cikmistir.
Genelde 1 aya çıkıyor genetik testler, ara ara arayıp sorun. Belki çok yoğunluk vardır , maddi durum iyiyse intergen de baktırabilirsiniz internetten araştırın ama 3 ay da uzun süre değil aslında, maddi durum el vermiyorsa bekleyin boşuna masraf yapmayın. hem Yeni gebelik içinde vücudunuz toparlansınDogumu capada yaptim ama ilgilenmediler bebekte cikaraa size bakari denildi. Bebek sonucuda 3aya cikarmis buda bizim icin uzun bir sure
Evet haklisin allah nasip etmedigi surece 6ay dusunmuyorum zaten beklemek en dogrusu sanirim. Doktorla konustum bugun baska bir profosorle oda yaptirin o test temizse beklemeye gerek yok dedi allaha biraktim nasip hersey hayirlisi olsun artik. Tesekkur ederim cevap icinGenelde 1 aya çıkıyor genetik testler, ara ara arayıp sorun. Belki çok yoğunluk vardır , maddi durum iyiyse intergen de baktırabilirsiniz internetten araştırın ama 3 ay da uzun süre değil aslında, maddi durum el vermiyorsa bekleyin boşuna masraf yapmayın. hem Yeni gebelik içinde vücudunuz toparlansın
Yok benim yıllar evvel duyduğum şeydi hatta annemden duydum sanırım, zaten sizde kansızlık belirtisi olmasına gerek yok taşıyıcı olmanız yeterdi bende taşıyıcılık var babadan gelen. Hatta şöyle söyleyeyim, ne zaman başka bir şey için kan aldırsam ve tahlil sonucu için gitsem bana sizde akdeniz anemisi var farkındasınız değil mi diyorlar.Esimdede bendede kansizlik yok aileden kimsedede duymadim oyle bir hastalik nedir ne degil anlamadim biz 11sene once evlendik boyle bir test uygulanmadi. Belki yeni cikmistir.
Bende esimde bircok kez kan verdik esim hatta kizilaya kan verdi hic oyle sey demediler. Acaba yokmudur ki basit kanla size dediklerine gore bizede demeleri gerekirdi diye dusundum. Peki cocuk varmi bu kan olayinda sikinti ciktimi hic karsiniza?Yok benim yıllar evvel duyduğum şeydi hatta annemden duydum sanırım, zaten sizde kansızlık belirtisi olmasına gerek yok taşıyıcı olmanız yeterdi bende taşıyıcılık var babadan gelen. Hatta şöyle söyleyeyim, ne zaman başka bir şey için kan aldırsam ve tahlil sonucu için gitsem bana sizde akdeniz anemisi var farkındasınız değil mi diyorlar.
Çocuğum yok o yüzden böyle bir prosedür yaşamadım. Olmayabilir sizde öyle bir durum, ama belki sizin kan değerlerine yansımamıştır, bazı taşıyıcılara yansımazken bana yansıyor taşıyıcılık kansızlık şeklinde, belki sizde değerler normaldir ondan söylememişlerdir.Bende esimde bircok kez kan verdik esim hatta kizilaya kan verdi hic oyle sey demediler. Acaba yokmudur ki basit kanla size dediklerine gore bizede demeleri gerekirdi diye dusundum. Peki cocuk varmi bu kan olayinda sikinti ciktimi hic karsiniza?
Canim senide cok yordum ama iste benim umudum su hemoglabin elektrofarezi bebegime yapildi ve hba2 denilen madde yuksek cikmasi gerekirken aksine az cikti bir madde daha var oda az cikmasi gerekirken bebegimde yuksek cikti o tabloya gore kafamiz karisti insallah yoktur baska birseyden kaybetmisimdir. Yoksa birdaha cocuk fikri dusunemem korkarim o kayiptan. Hala alisamadim yoklugunaÇocuğum yok o yüzden böyle bir prosedür yaşamadım. Olmayabilir sizde öyle bir durum, ama belki sizin kan değerlerine yansımamıştır, bazı taşıyıcılara yansımazken bana yansıyor taşıyıcılık kansızlık şeklinde, belki sizde değerler normaldir ondan söylememişlerdir.
http://www.anemi.gen.tr/akdeniz-anemisi-testi.html
"Akdeniz anemisi taşıyıcılığında tek belirti hastada bulunan kansızlık ve buna bağlı olarak ortaya çıkan halsizliktir. Çoğu hasta akdeniz anemisi taşıyıcı olduğunu evlilik öncesi yapılan kan testleri sonucu öğrenmektedir. Bu hastalıkta en çok görülen tür ise demir eksikliği anemisidir. Bunda da vücudun demir oranı azalmıştır. Bu hastalığın teşhisi hemoglobin elektroforezi testi ile konulur. Akdeniz anemisi testinde en önemli ölçüt HbA2 (kandaki oksijeni taşımaya yarayan hemoglobin oranı) normalde %3,4 olması gerekirken bu hastalarda %7'ye kadar yükselmektedir. Talesemi minör hastalığı kişiye hiç bir rahatsızlık vermezken asıl önemi evlilik sırasında ortaya çıkmaktadır."
Ben küçüklüğümden beri kansızlık yaşıyorum, rengim falan da soluktur mesela ama sizde bu belirtiler yoksa kansızlık etkisi yoktur belki kanda bu yüzden fark edilmemiştir. Kan testi demişler aslında ama elektroforezi testini de araştırın derim. Başka bir olasılık olabilir ama benimki kanda çıktı sizinki de çıkabilirdi bence... Gerçi doktorlar dediğine göre çıkmamış olma olasılığı da olabiliyordur belki de...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?