Ben de defalarca deprem hissettim bu yaz. Ama depremzede değilim veya korkmadım hiç. Hatta coğrafyayı çok sevdiğimden doğa olayları ilgimi çekiyor, araştırıyorum vs. Aklıma direkt anksiyete geldi ama depremle ilgili değil. Çok geçmiş olsun sizeBen depremzedeyim. Anlattığınız şekilde kalp çarpıntısı bende uzun süre oldu. Kalbim o kadar hızlı atmaya başlardı ki onun sarsıntısıyla uyanır, deprem oluyor zanneder, daha çok korkar, daha çok sallanırdım. Uzun yıllar terapi gördüm, öyle atlattım. Sizi tetikleyen nedir bilmiyorum, siz de bilmiyorsunuzdur belki. Zaten doktora gidecekmişsiniz, onun dışında ne tavsiye verebilirim tam bilemiyorum. O şekilde uyanınca bir daha uyuyamazdım. Sürekli deprem düşünmemek için de en sevdiğim dizileri, filmleri izlerdim. Herhalde sırf bu sebepten Lord of the Rings'i 100 kere filan izlemişimdir.
Halbuki de sağlığıma çok dikkat ederim öyle her şeyi yemem. Hazır gıda tüketmemeye çalışırım vs. Streslenerek yine kendime sağlığıma zarar veriyorum sanırım. Ama elimde değilStrese bağlı gibi duruyor. Hayatınız çok kolay değil anladığım kadarıyla. Yardım almanız şart. Tek başınıza kalkamıyorsunuz demekki altından
Teşekkür ederim.Ben de defalarca deprem hissettim bu yaz. Ama depremzede değilim veya korkmadım hiç. Hatta coğrafyayı çok sevdiğimden doğa olayları ilgimi çekiyor, araştırıyorum vs. Aklıma direkt anksiyete geldi ama depremle ilgili değil. Çok geçmiş olsun size
Savunmasız hazırlıksız kısmında çok haklısınız. Teşekkür ederimTeşekkür ederim.
Sorununuz direkt deprem değildir de, insanı savunmasız, hazırlıksız hissettiren tüm olaylardır belki. Şuan depremi düşünüyorsunuz, çünkü çok güncel bir mevzu, sürekli önümüzde. Bilinçaltı kendi kendimize çözebileceğimiz bir şey olsaydı keşke. Size de geçmiş olsun. Umarım kısa sürede atlatırsınız.
Halbuki de sağlığıma çok dikkat ederim öyle her şeyi yemem. Hazır gıda tüketmemeye çalışırım vs. Streslenerek yine kendime sağlığıma zarar veriyorum sanırım. Ama elimde değilHaklısınız
Haklısınız çok teşekkür ederimSiz bedeninize iyi bakıyorsunuz sadece. Ruhunuzuda ihmal etmeyin. Bilinçaltı öyle garip bir yer ki siz bu beni etkilemedi dersiniz ama kötü bir çentik atılmıştır iç dünyanıza. O yüzden bilen birinden destek önerdim size
Kardeşimin de etkisi var kesinlikle. Onu çok seviyorum ama yorgunum da. Tavsiyeniz deneyebilirim neden olmasınBen de stresli ve çok yorgun olduğum zamanlarda uykuda benzer şeyler yaşıyorum. Stresten uzak kalmaktan başka bir çözümü.var mıdır bilmiyorum. Bir de kardeşinizin durumunun da çok etkisi var bence. Yeğenim küçükken bir ara surekli tedirgindim. Boğazına birsey kaçacak, düşecek falan diye düşünmekten çok yorulmuştum. Belki uyumadan önce 15-20 dk meditasyon yaparsanız iyi gelebilir.
1 haftadır her gün yaşıyorum. Hatta dediğiniz gibi kâbusun da eşlik ettiği oluyor. Bu hafta içinde rüyamda öldüğümü bile gördüm. Hayır jasemin böyle ölünmez rüya bu falan diye kendimi uyandırdım.Aynısını dün gece yaşadım hala korku içindeyim. Kabus görüyordum, aynı anda telefon bildirim sesine uyanınca deprem oluyor sandım o kadar sallandım ki yataktan kıpırdayamadım
Bunu sürekli yaşamak hayat kalitesini çok düşürüyordur.
Aa şaşırttınız beni ben de hep yüz üstü yatıyorum. İlgisi var demek kiÖzellikle yüzüstü yattığım zaman kalp atışını deprem zannetme olayı bende de kendimi bildim bileli oluyor. O normal bence.
Diğer konularda yardım alabilirsin.
Aa şaşırttınız beni ben de hep yüz üstü yatıyorum. İlgisi var demek ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?