• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen bakar mısınız

jasemin34

Bir sevdadır İstanbul..
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2019
1.124
1.699
83
Iyi aksamlar herkese💕

Son zamanlar olan problemimden bahsetmek istiyorum. Uyku esnasında kalp çarpıntısı oluyor ve deprem oluyor sanıyorum. Yani sallandığımı hissediyorum ama gerçekte salladığım falan yok tabiki. Bazen kalbimi kontrol ediyorum, normal attığı halde sallanıyor sandığım oluyor. Bazen ayağımın boşlukta olduğunu hissediyorum ama gerçekte değil.
Kardeşim ağır otizmli, kaybolduğu kapıyı açıp evden gittiği oluyordu. 5 dakika içinde buluyorduk tabi ki ama o 5 dakika bana 5 yıl gibi geliyordu. Bir de epilepsi nöbeti var, çok telaş ve panik yapıyorum. Ona bir şey olmasından korkuyorum, hiçbir sorun olmasın istiyorum. Anlayacağınız kardeşimle ilgili anksiyete problemim var. Kapıları kitlediğimizi vs kontrol ediyorum sürekli. Ailem de gayet ilgili ama en panik atak olan benim sanırım.

Bir de bu sene kpss'ye hazırlanıyorum, öğretmenim. Yoğun tempom var, kpss kursuna gidiyorum ve sınav kaygım var. Sınav kaygım yüksek değil, girecek olan herkes gibi. Ama sanırım artık vücudum kaldırmıyor. Sizce uyku halimin bunlarla ilgisi olabilir mi? Doktora tabi ki gideceğim ama yaşamış olanlardan fikir istiyorum. Teşekkürler☺️

Ben depremzedeyim. Anlattığınız şekilde kalp çarpıntısı bende uzun süre oldu. Kalbim o kadar hızlı atmaya başlardı ki onun sarsıntısıyla uyanır, deprem oluyor zanneder, daha çok korkar, daha çok sallanırdım. Uzun yıllar terapi gördüm, öyle atlattım. Sizi tetikleyen nedir bilmiyorum, siz de bilmiyorsunuzdur belki. Zaten doktora gidecekmişsiniz, onun dışında ne tavsiye verebilirim tam bilemiyorum. O şekilde uyanınca bir daha uyuyamazdım. Sürekli deprem düşünmemek için de en sevdiğim dizileri, filmleri izlerdim. Herhalde sırf bu sebepten Lord of the Rings'i 100 kere filan izlemişimdir.

Ben depremzedeyim. Anlattığınız şekilde kalp çarpıntısı bende uzun süre oldu. Kalbim o kadar hızlı atmaya başlardı ki onun sarsıntısıyla uyanır, deprem oluyor zanneder, daha çok korkar, daha çok sallanırdım. Uzun yıllar terapi gördüm, öyle atlattım. Sizi tetikleyen nedir bilmiyorum, siz de bilmiyorsunuzdur belki. Zaten doktora gidecekmişsiniz, onun dışında ne tavsiye verebilirim tam bilemiyorum. O şekilde uyanınca bir daha uyuyamazdım. Sürekli deprem düşünmemek için de en sevdiğim dizileri, filmleri izlerdim. Herhalde sırf bu sebepten Lord of the Rings'i 100 kere filan izlemişimdir.
Ben de defalarca deprem hissettim bu yaz. Ama depremzede değilim veya korkmadım hiç. Hatta coğrafyayı çok sevdiğimden doğa olayları ilgimi çekiyor, araştırıyorum vs. Aklıma direkt anksiyete geldi ama depremle ilgili değil. Çok geçmiş olsun size🙏

Strese bağlı gibi duruyor. Hayatınız çok kolay değil anladığım kadarıyla. Yardım almanız şart. Tek başınıza kalkamıyorsunuz demekki altından :KK35:
Halbuki de sağlığıma çok dikkat ederim öyle her şeyi yemem. Hazır gıda tüketmemeye çalışırım vs. Streslenerek yine kendime sağlığıma zarar veriyorum sanırım. Ama elimde değil :( Haklısınız

Ben de defalarca deprem hissettim bu yaz. Ama depremzede değilim veya korkmadım hiç. Hatta coğrafyayı çok sevdiğimden doğa olayları ilgimi çekiyor, araştırıyorum vs. Aklıma direkt anksiyete geldi ama depremle ilgili değil. Çok geçmiş olsun size🙏
Teşekkür ederim.
Sorununuz direkt deprem değildir de, insanı savunmasız, hazırlıksız hissettiren tüm olaylardır belki. Şuan depremi düşünüyorsunuz, çünkü çok güncel bir mevzu, sürekli önümüzde. Bilinçaltı kendi kendimize çözebileceğimiz bir şey olsaydı keşke. Size de geçmiş olsun. Umarım kısa sürede atlatırsınız.

Teşekkür ederim.
Sorununuz direkt deprem değildir de, insanı savunmasız, hazırlıksız hissettiren tüm olaylardır belki. Şuan depremi düşünüyorsunuz, çünkü çok güncel bir mevzu, sürekli önümüzde. Bilinçaltı kendi kendimize çözebileceğimiz bir şey olsaydı keşke. Size de geçmiş olsun. Umarım kısa sürede atlatırsınız.
Savunmasız hazırlıksız kısmında çok haklısınız. Teşekkür ederim💕

Halbuki de sağlığıma çok dikkat ederim öyle her şeyi yemem. Hazır gıda tüketmemeye çalışırım vs. Streslenerek yine kendime sağlığıma zarar veriyorum sanırım. Ama elimde değil :KK43: Haklısınız

Siz bedeninize iyi bakıyorsunuz sadece. Ruhunuzuda ihmal etmeyin. Bilinçaltı öyle garip bir yer ki siz bu beni etkilemedi dersiniz ama kötü bir çentik atılmıştır iç dünyanıza. O yüzden bilen birinden destek önerdim size 👍

Siz bedeninize iyi bakıyorsunuz sadece. Ruhunuzuda ihmal etmeyin. Bilinçaltı öyle garip bir yer ki siz bu beni etkilemedi dersiniz ama kötü bir çentik atılmıştır iç dünyanıza. O yüzden bilen birinden destek önerdim size 👍
Haklısınız çok teşekkür ederim🤗 Hayatim zor farkındayım ama mutluyum da. Ama kaldıramadığım şeyler varmış demek ki

Ben de stresli ve çok yorgun olduğum zamanlarda uykuda benzer şeyler yaşıyorum. Stresten uzak kalmaktan başka bir çözümü.var mıdır bilmiyorum. Bir de kardeşinizin durumunun da çok etkisi var bence. Yeğenim küçükken bir ara surekli tedirgindim. Boğazına birsey kaçacak, düşecek falan diye düşünmekten çok yorulmuştum. Belki uyumadan önce 15-20 dk meditasyon yaparsanız iyi gelebilir.

Aynısını dün gece yaşadım hala korku içindeyim. Kabus görüyordum, aynı anda telefon bildirim sesine uyanınca deprem oluyor sandım o kadar sallandım ki yataktan kıpırdayamadım 😰
Bunu sürekli yaşamak hayat kalitesini çok düşürüyordur.

Özellikle yüzüstü yattığım zaman kalp atışını deprem zannetme olayı bende de kendimi bildim bileli oluyor. O normal bence.
Diğer konularda yardım alabilirsin.

Ben de stresli ve çok yorgun olduğum zamanlarda uykuda benzer şeyler yaşıyorum. Stresten uzak kalmaktan başka bir çözümü.var mıdır bilmiyorum. Bir de kardeşinizin durumunun da çok etkisi var bence. Yeğenim küçükken bir ara surekli tedirgindim. Boğazına birsey kaçacak, düşecek falan diye düşünmekten çok yorulmuştum. Belki uyumadan önce 15-20 dk meditasyon yaparsanız iyi gelebilir.
Kardeşimin de etkisi var kesinlikle. Onu çok seviyorum ama yorgunum da. Tavsiyeniz deneyebilirim neden olmasın ☺️

Aynısını dün gece yaşadım hala korku içindeyim. Kabus görüyordum, aynı anda telefon bildirim sesine uyanınca deprem oluyor sandım o kadar sallandım ki yataktan kıpırdayamadım 😰
Bunu sürekli yaşamak hayat kalitesini çok düşürüyordur.
1 haftadır her gün yaşıyorum. Hatta dediğiniz gibi kâbusun da eşlik ettiği oluyor. Bu hafta içinde rüyamda öldüğümü bile gördüm. Hayır jasemin böyle ölünmez rüya bu falan diye kendimi uyandırdım.🤦

Özellikle yüzüstü yattığım zaman kalp atışını deprem zannetme olayı bende de kendimi bildim bileli oluyor. O normal bence.
Diğer konularda yardım alabilirsin.
Aa şaşırttınız beni ben de hep yüz üstü yatıyorum. İlgisi var demek ki

Back
X