Yeni gordum Gazelcigim, bende sorularin ve cevaplarin hepsi var, umarim isine yarar...
1- Excel'de senaryolar ne icin kullanilir? Durum cozumlemesi icin
2- PDF nedir? Tasinabilir Belge Bicimi
3- Hangisi gunumuzde veri girisi icin kullanilmaz? Delikli kart
4- Hangisi Moore kuralinin sonuclarin biri degildir? Bilgisayar fiyatlarinin artmasi
5- Musteri iliskileri yonetimi (CRM) hangi amacla kullanilir? Mevcut ve mustakbel musterilerle ilgili bilgi duzenleme ve esleme
6- Ofis programlarinda belgelerin hizlica olusturulmasini saglayan dosyalara ne denir? Sablon
7- Pivotchart raporlarinin islevi nedir? Pivottable raporundaki verileri grafik olarak gosterir
8- IAS bilgisayarinda ana hafiza birimi hangi islevi yerine getirir? Veri ve program komutlarini saklamak
9- Metne efekt eklemek icin hangi sekme ve komut kullanilir? Giris, Yazi Tipi
10- Hangisi Windows isletim sistemi icin soylenebilir? Grafik arayuzune sahiptir
11- Hangisi genel olarak ofis yazilimlariyla yapilmaz? Video duzenleme
12- Excel'de Sayfa1, Sayfa2, Sayfa3... nedir? Sayfa sekmeleri
13- Windows'ta donanim, isletim sistemi ve yazilimlarla ilgili temel ayarlamalar nerede yapilir? Denetim masasi
14- Hangisi Windows ve MacOS pencereleri arasindaki farktir? Pencere kapatma seceneklerinin konumu
15- Mobil isletim sistemlerinde masaustune ne ad verilir? Bekleme ekrani
16- Hesap Tablosu yazilimlari ile hangisi yapilir? Hesap tablosu olusturma
17- Esanlamli sozcuk aramasiyla ilgili komut hangi sekmededir? Gozden Gecir
18- Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) nerede kullanilir? İsletmelerde mal ve hizmet uretiminde gerekli kaynaklarin planlanmasinda
19- Calisma sayfasina cizgi, pasta gibi grafik turlerini eklemek icin hangi sekme ve komut kullanilir? Ekle-Grafikler
20- Hangisi mobil isletim sistemleri icin soylenemez? Bilgisayar temelli isletim sistemlerine gore daha gelismis bir yapiya sahiptir