lütfen aöf birinci sınıf olanlar vizedeki bilgisayar sorularını paylaşalım..

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
slm kızlar...
aöf birinci sınıf olanlar... ara sınavdaki aklımıza gelen temel bilgi teknolojileri dersinin hatırladığımız sorularını paylaşalım...
herkes hatırladığını yazsa çoğunu çıkarırız zaten...
unutmayalım ki geçmiş sınavlarda da vizelerde çıkan sorular, finalde de çıkıyordu...
ben çoğunu unuttum aklıma ilk gelen soruyu yazayım...
burdan bir soruyu anımsayıp öğrenirsek finalde karşımıza çıkınca hemen cevaplarız...lütfen kızlar...okuyup geçmeyin...aklınıza gelenleri allah rızası için paylaşın...çok kişinin berbat geçmiş bende dahil

PDF nedir? diye bi soru vardı..cevabını ne yaptım şuan hiç hatırlamıyorum bilen biri cevabını da yazsa çok iyi olur...

Çok hatırlamıyorum soruları açıkçası.Zaten örgünden de bilgisayar öğretmenliği okuyorum :) Kitaba bakmadan girmiştim bilgisayara.
Ama bilgisayar kitabına bir ara bakacağım baktıkça hatırlarsam buraya yazacağım.

Yeni gordum Gazelcigim, bende sorularin ve cevaplarin hepsi var, umarim isine yarar...

1- Excel'de senaryolar ne icin kullanilir? Durum cozumlemesi icin
2- PDF nedir? Tasinabilir Belge Bicimi
3- Hangisi gunumuzde veri girisi icin kullanilmaz? Delikli kart
4- Hangisi Moore kuralinin sonuclarin biri degildir? Bilgisayar fiyatlarinin artmasi
5- Musteri iliskileri yonetimi (CRM) hangi amacla kullanilir? Mevcut ve mustakbel musterilerle ilgili bilgi duzenleme ve esleme
6- Ofis programlarinda belgelerin hizlica olusturulmasini saglayan dosyalara ne denir? Sablon
7- Pivotchart raporlarinin islevi nedir? Pivottable raporundaki verileri grafik olarak gosterir
8- IAS bilgisayarinda ana hafiza birimi hangi islevi yerine getirir? Veri ve program komutlarini saklamak
9- Metne efekt eklemek icin hangi sekme ve komut kullanilir? Giris, Yazi Tipi
10- Hangisi Windows isletim sistemi icin soylenebilir? Grafik arayuzune sahiptir
11- Hangisi genel olarak ofis yazilimlariyla yapilmaz? Video duzenleme
12- Excel'de Sayfa1, Sayfa2, Sayfa3... nedir? Sayfa sekmeleri
13- Windows'ta donanim, isletim sistemi ve yazilimlarla ilgili temel ayarlamalar nerede yapilir? Denetim masasi
14- Hangisi Windows ve MacOS pencereleri arasindaki farktir? Pencere kapatma seceneklerinin konumu
15- Mobil isletim sistemlerinde masaustune ne ad verilir? Bekleme ekrani
16- Hesap Tablosu yazilimlari ile hangisi yapilir? Hesap tablosu olusturma
17- Esanlamli sozcuk aramasiyla ilgili komut hangi sekmededir? Gozden Gecir
18- Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) nerede kullanilir? İsletmelerde mal ve hizmet uretiminde gerekli kaynaklarin planlanmasinda
19- Calisma sayfasina cizgi, pasta gibi grafik turlerini eklemek icin hangi sekme ve komut kullanilir? Ekle-Grafikler
20- Hangisi mobil isletim sistemleri icin soylenemez? Bilgisayar temelli isletim sistemlerine gore daha gelismis bir yapiya sahiptir

canım yaa çok teşekkür ederim...allah razı olsun...
emek çekip hepsini yazmışsın..nasıl teşekkür edeceğimi bilemedim inan..tekrar tekrar sağol canım

canım yaa çok teşekkür ederim...allah razı olsun...
emek çekip hepsini yazmışsın..nasıl teşekkür edeceğimi bilemedim inan..tekrar tekrar sağol canım

Ne demek canim, biz kader arkadasiyiz elbette birbirimize yardimci olacagiz. :) Hem bak sen ne guzel motive ediyorsun hepimizi, sayende ben bugun 4 unite bitirdim. Asil biz sana ne kadar tesekkur etsek az. Ben de yardimci olabildiysem ne mutlu bana...:13:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…