lütfen acil bakın :(

candannn

O BENİM DÜNYAMMM
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2009
473
3
96
Edirne
ben 45 günlük anneyim başlarda bebeğimi emziriiyordum ama sonraları sütüm yetmediği için dr tavsiyesiyle mama vermeye başladım ama pes etmedim pompaylada sağıyorum emziriyorum da.iki göğsümden 60 cc anca çıkıyor denemediğim şey kalmadı.60 cc üstüne önceden 90 cc mama veriyordum doyuyordu oğlum ama 1 haftadır emdiğinin üstüne 90 cc yetmemeğe başladı ve aşırı kusuyor ne olduğunu anlayamıyorum .ailemde yanımda deil çok çaresizim tecrubeli annelerden yardım bekliyorum 1.5 aylık bebek kaç cc süt içebilir mama ile birlikte ?

bence çok yediği için kusuyor canım ya.1.5aylık bebek için çok değilmi verdiklerin.

benim bebeğimde dogdugu günden beri emmiyor.bende 4.5aydır sağıp yediriyorum.3saatte bir 100cc veriyorum gün içinde 2 kerede devam sütü veriyorum..amagünde en az 500 cc tatmladıgımdan emin olup mama veriyorum.çünkü bi bebeğin anne sütü varsa en az 500-750cc anne sütüne ihtiyaç vardır.sağıp vermeklten tükendim ama yapcak bişeyimde yok ne yapayım.üstelikte tek göğüsümle idare ediyorum allaha şükür her öğünde 100 çıkıyo şimdilik..

ben mama vermediğim için bilmiyorum
ama çocuğun aç olmasını ağlamasından anlayabilirsin
kusan çocuklar için özel mamalar var onları deneyebilirsin
doyurduktan sonra çok fazla hareket ettirmeyebilirsin
Allah kolaylık versin
bebek küçükken çok telaş yapıyor ama büyüdükçe biraz daha evhamı azalıyor annenin

o istediği için veriyorum ve verdiklerimi iştahla yiyor yani zorla deil.acaba kustuğundan dolayımı geri yiyor eğer karnı doymazsa kesinlikle uyumuyor mecburen veriyorum o zaman uyuyor.bunu sadece gündüzleri yapıyor bide bu kadarlık bi bebek ne kadar uyanık kalır gündüzleri acaba sık uyutmakla hata mı yapıyorum

yok canım benim sık ve uzun uyurlar zaten onda bi sorun yok.eger ölçülerini biraz azaltırsan kusması gecer.benim oğlumda yemek yedikten sonra önce bi ağlıyo heralde doydugunu anlamıyo diye gülüyorum.biraz oyalıyorum susuyo.bazen acabamı diye fazla veriyorum kusuyo hemen fazlasını.ayrıca benim oğlum hala daha günde en az 10 kıyafet değiştirir kustugu için.bi kac gündür biraz iyi.doktorumuz 5 aya kadar kusarlar dedi..

benim 3 aylik kizim var sütüm az oldugu icin günde 2 kere 150ml mama veriyorum saat 3 ve gece 11 gibi uyumasi icin emziriyorumda tabiki ama her 1.5 saatde 10dakika emiyor ama ginede kusuyor günde en az 5 kiyafet degistiyorum dr kilosu iyi oldugu icin normal diyor

ıstediğini anlamanız zor. Küçük bebekler emme refleksinden dolayı siz ne zaman verseniz alırlar genelde. Doktorunuza danışın derim kaç cc mama vermeniz gerektiğini.

bugün yeni bişeyin farkına vardım aptamil pre kullanıyorduk araştırırken okudum ki pre ile doymayan bebeklere aptamil 1 veriliyormuş bebeğim belkide o yüzden doymuyordu su gibi midesinden geçiyordu bakalım 1 aldık şimdi nasıl olacak birde sanırım sütümde su gibi doyuruculuğu yok artar mı umudum da kalmadı

Canım bebeğinin doyup doymadığını değiştirdiğin bez sayısından gözlemeleyebilirsin.. Eğer güde en az 6 kez bezini kirletiyosadouyor demektir.. Hem mama hem de anne sütü çok geldiği için kusuyor olabilir bebeğin.. Bunların dışında; benim bebeğim 3,5 aylık ve sadece anne sütüyle besleniyor... ',5 aydır hergün her emdiğini ağız dolusu kusuyor. Yaptırmadığımız tahlil kalmadı.. Doktor kilo alışı normal, bi sorun yok dedi.. Bazı bebekler böyle olabiliyormuş.. ınşallah senin bebeğinde de birşey yoktur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…