Lustral hakkında..

Elvinnnnn

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
9
Puanlar
16
Arkadaşlar bana bundan 7 ay kadar önce kaygı bozukluğu ve panik bozukluk teşhisi konuldu. 7 aydır mücadele ediyorum ve artık çok yoruldum, çok kilo verdim, yıprandım.. Sizlere sorum; dün dahiliye doktorum yaptığı kan testinden sonra sonuçlarda bir anormallik olmadığını ve psikolojik olduğunu söyledi.. lustral yazdı.. bir hafta yarım sonra bir tane olarak başlayalım dedi. Çok kararsız kaldım içip içmemek konusunda.. bundan daha kötü zamanları ilaçsız geçirdim. şimdi ilaca başlayacak olmak biraz koyuyor bana.. ama içimde huzursuz..ne olur bir fikir verin..

Merhaba, geçmiş olsun öncelikle. Panik bozukluk ve yaygın anksiyete bozuklğu tanısı aldığınızda herhamgi bir tedavi uygulandı mı? Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla kendinizi eskisine göre daha iyi hissediyorsunuz. Bu iyileşme sürecinizin başladığı anlamına da gelebilir ve eğer öyleyse ilaç kullanmanız bence de anlamsız olur. Fakat yaşadıklarınız günlük hayatınızı çok etkiliyorsa ilaca da başlayabilirsiniz. İçiniz rahat etmiyorsa psikiyatriste danışabilirsiniz. İlaca başlamak istemiyorsanız bir psikologla da çalışabilirsiniz. Ondan da fayda görürsünüz.

tedavi olarak değilde rahatlatıcı olarak tranko buskas verilmişti. onu da ikibuçuk aydır hiç kullanmamıştım. bu akşama kadar.. bugün kendimi düşük hissediyorum diye akşam içtim bir tane.. tabi bunun akabinde gelen kendine yenilmişlik duygusu.. kötü hissediyorum şu anda. bundan öncede hissettim bu duyguyu.. hep defetmeyi bildim, ama yoruldum.. bu öyle el, ayak yorgunluğu gibi de değil. sanki kafamın üstüne bir taş bağlıyorlar, onunla yaşıyorum.. ilaç kullanmayı hiç istemiyorum, hiç istemedim.. bu durumları tekrar yaşamamda iş yerimin çok büyük faktörü var. iş yeri ortamımı hiç sevmiyorum ve bu benim hastalığımı bence çok tetikliyor.. çünkü memleketime gittiğimde, sevdiğim insanlarla olduğumda hiç böyle hissetmiyorum.. hastalık alt edemiyor beni.. ama böyle de evliliğim zarar görecek diye korkuyorum. bir ay dolmadan pilim bitiyor resmen :( nasıl bir amansızlık, dermansızlık anlatamam.. Ben derdimi Allah'a havale ettim, ondan yardım diliyorum kendime.. Daha çok gencim ve çok üzülüyorum :( 25 yaşındayım. bebek istiyordum........ bırak bebeği, şuan kendime bile bakmak istemiyorum :(:(

Kendinizi yenilmiş olarak hissetmeyin. Bu sefer daha ağır yaşamışsınız demek ki. Şöyle düşünün; başınız her ağrıdığında ilaç içmiyorsunuz ama tolere edebildiğinizden daha fazla ağrı olduğunda içiyorsunuz. Bunun da aslında hiçbir farkı yok. Siz gene bu savaşınıza devam edin. Her atakta ilaca sarılmayın ama baktınız ki dayanamıyorsunuz- eğer doktorunuzun da önerisi bu yöndeyse- ilacınızı kullanın. 2.5 ay gayet güzel aslında. 2.5 ay boyunca gelen ataklarla ilaçsız baş ettikten sonra bir atakta ilaç kullanmış olmanız yenilgi değil aslında. İlaç kullanmak istemiyorsanız önceki mesajımda da dediğim gibi bir psikologtan yardım alabilirsiniz. Telkinler oldukça işe yarar, bunu yapmaya da devam edin. Eğer mümkünse kendinize yeni aktiviteler bulun. Sizi strese sokan ortamlarda/durumlarda ataklarınızda artış olabilir. Doğru bir şey tespit etmişsiniz, bu çok güzel. O zaman daha az nasıl etkilenirsiniz bunun üzerine de biraz düşünmenizi öneririm. Ortada biyolojik bir rahatsızlık yok, siz beyninize ne kadar hükmedebilirseniz, geçmişteki ya da şu anki sorunlarınızı ne kadar sağlıklı çözebilirseniz o oranda iyileşme de görürsünüz. Umutsuzluğa kapılmayın.

Kendinizi yenilmiş olarak hissetmeyin. Bu sefer daha ağır yaşamışsınız demek ki. Şöyle düşünün; başınız her ağrıdığında ilaç içmiyorsunuz ama tolere edebildiğinizden daha fazla ağrı olduğunda içiyorsunuz. Bunun da aslında hiçbir farkı yok. Siz gene bu savaşınıza devam edin. Her atakta ilaca sarılmayın ama baktınız ki dayanamıyorsunuz- eğer doktorunuzun da önerisi bu yöndeyse- ilacınızı kullanın. 2.5 ay gayet güzel aslında. 2.5 ay boyunca gelen ataklarla ilaçsız baş ettikten sonra bir atakta ilaç kullanmış olmanız yenilgi değil aslında. İlaç kullanmak istemiyorsanız önceki mesajımda da dediğim gibi bir psikologtan yardım alabilirsiniz. Telkinler oldukça işe yarar, bunu yapmaya da devam edin. Eğer mümkünse kendinize yeni aktiviteler bulun. Sizi strese sokan ortamlarda/durumlarda ataklarınızda artış olabilir. Doğru bir şey tespit etmişsiniz, bu çok güzel. O zaman daha az nasıl etkilenirsiniz bunun üzerine de biraz düşünmenizi öneririm. Ortada biyolojik bir rahatsızlık yok, siz beyninize ne kadar hükmedebilirseniz, geçmişteki ya da şu anki sorunlarınızı ne kadar sağlıklı çözebilirseniz o oranda iyileşme de görürsünüz. Umutsuzluğa kapılmayın.

Teşekkür ederim arkadaşım, gerçekten yazın bana umut verdi.. bu sabah daha iyiyim.. bulutlar dağıldı.. Bu lanet hastalığın oyunu da bu zaten. başınızdayken kör olup, dünyayı göremezsiniz, geçtiğinde ise aynı kendinize geri dönersiniz.. Bir imtihandayım, gücüm yettiğince mücadele edeceğim..

Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu. Ddiğim gibi umudunuzu hiç kaybetmeyin. Bu rahatsızlığı geçirmiş ve artık hayatına sorunsuz devam eden birçok insan var. Sizin de onlardan biri olmamanız için hiçbir neden yok. Geçmiş olsun. :)

Lustral en hafif ve diğerlerine göre en zararsız ilaçtır, ama kullanıp kullanamaya en iyi siz karar verirsiniz.
Biz durmunu net olarak bilmediğimiz için yanlış yönlendirlmiş olma

Arkadaşlar bana bundan 7 ay kadar önce kaygı bozukluğu ve panik bozukluk teşhisi konuldu. 7 aydır mücadele ediyorum ve artık çok yoruldum, çok kilo verdim, yıprandım.. Sizlere sorum; dün dahiliye doktorum yaptığı kan testinden sonra sonuçlarda bir anormallik olmadığını ve psikolojik olduğunu söyledi.. lustral yazdı.. bir hafta yarım sonra bir tane olarak başlayalım dedi. Çok kararsız kaldım içip içmemek konusunda.. bundan daha kötü zamanları ilaçsız geçirdim. şimdi ilaca başlayacak olmak biraz koyuyor bana.. ama içimde huzursuz..ne olur bir fikir verin..

ben kullanıyorum, ömür boyu kullanabilirim ancak yakın zamanda çocuk felan düşünüyorsanız bu tip ilaçları bırakmak biraz zor.ona göre düşünün

bende kullandım .kullanmak konusunda tereddutlerım vardı.kucuk cocugum var herhangı bır ters durum olmasın dedım.dr.akrabamdı.hıc merak etme dedi. bende 1 seneden fazla kullandım faydasını gordum asla bir sıkıntı yaşamadım.gecmıs olsun.

ilk kullandığınız zamanlar ilaç 2 haftada etkisini göstermeye başlıyor işte o zaman mükemmel oluyor çok güveniyorsunuz kendinize ve herşey gözünüze kolay geliyor, toplum önünde konuşmak falan bebek işi gibi geliyor ama uzun süre kullanınca etkisi zamanla geçiyor malesef başka hap veriyorlar, ama ilk zamanlara göre çoğu şeyde iyi oluyorsunuz.

Yaklaşık üç yıldır Lustral kullanıyorum. Olumsuz bir yan etkisini görmedim. Ağız kuruluğu ve geceleri diş gıcırdatma oluyor, o da hemen hemen her antidepresanda var. Tabii zamanla ilk aylardaki etkisini yitiriyor.

Bu devirde gerçekten antidepresan kullanmayan neredeyse kalmadı. Doktorunuz neyi verdiyse elbet kullanacaksınız. En az 3 hafta kullanıp doktorunuzla nasıl gittiğine dair görüşeceksiniz. Yoksa 5 gün kullanıp "aah bu çarpıntı yaptı, ah bu uykusuzluk yaptı, bu işe yaramıyor" demek olmuyor.

Lustral biraz ağırdır. Bende yan etkisi olmuştu, 1 ay sonra doktor kendisi değiştirdi başka birtane yazdı isim vermeyeyim o yan etkisiz geldi bana ve düzeldim. Şimdi böyle ilaçlar herkesin bünyesinde farklı etki yapıyor. Belki sizin ilacınız gerçekten de Lustral bilemezsiniz. Denemeniz gerekli.

İlaca başlamanın bir yenilgi olduğunu düşünmeyin. Başımız ağrısa dayanamayıp ağrı kesici içiyoruz ve ağrımız geçiyor değil mi? bu da bir rahatsızlık ve insanız tabiki herzaman sağlıklı olamıyoruz. Çevremde okadar çok ilaç kullanan var ki artık çok normal bu devirde. herkes stresli herkes kaçacak yer arıyor. Ne yapalım bu sefer kafamıza takıyor mazallah kanser falan oluyoruz. Allah korusun ama herşey moralle ilgili. Moralinizin düzgün olması için doktorunuza güvenin.

Ben yeni başladım bügüm 5. günüm ve tam doza geçtim.
3 gündür midem hapı içtikten 1 saat sonra felaket yanmaya başlıyor ve geçmiyor. sabah sa feci bir mide ağrısıyla uyanıyorum.
Mide koruyucu bir hapla birlikte mi kullansam?

Doktora taa 20 gün sonra gideceğim o zaman sorarım ama o zamana kadar mide ağrısından duramam :(

Merhaba Arkadaşlar,

Yaygın anksiteye ve depresyon teşhisi ile doktorum Lustral tedavisi başlattı. Her gün 25 mg kullanmamı söyledi. Psikolojik olarak ilaca karşı çok önyargım var. Bir de benim mide bulantısı ve baş dönmesi fobim olduğu için ilacı kullanıp kullanmamak konusunda çok tereddütte kaldım. Ama kendi kendime başetmekten ve yıpranmaktan, hatta etrafımı da yıpratmaktansa ilacı kullanmak istiyorum. Ama içimin biraz rahatlaması gerekiyor. Daha önce kullanan arkadaşlar, benim gibi mide konusunda hassas olan arkadaşlar görüşmelerini bildirirse çok memnun olurum. Evet bünyeden bünyeye farklılık gösterdiğini biliyorum ama en azından dayanılır bir mide bulantısı mı yapıyor, 25 mg çok düşük bir doz bu dozu kullanıp da bu yan etkileri görenler var mı, başladığımızda bu ilaç ne kadar süre yan etkilerine devam ediyor mide bulantısına falan bunları merak ediyorum. Lütfen kullananlar yardımcı olursa çok çok svinirim. Herkese canı gönülden acil şifalar diliyorum.

Merhaba Arkadaşlar,

Yaygın anksiteye ve depresyon teşhisi ile doktorum Lustral tedavisi başlattı. Her gün 25 mg kullanmamı söyledi. Psikolojik olarak ilaca karşı çok önyargım var. Bir de benim mide bulantısı ve baş dönmesi fobim olduğu için ilacı kullanıp kullanmamak konusunda çok tereddütte kaldım. Ama kendi kendime başetmekten ve yıpranmaktan, hatta etrafımı da yıpratmaktansa ilacı kullanmak istiyorum. Ama içimin biraz rahatlaması gerekiyor. Daha önce kullanan arkadaşlar, benim gibi mide konusunda hassas olan arkadaşlar görüşmelerini bildirirse çok memnun olurum. Evet bünyeden bünyeye farklılık gösterdiğini biliyorum ama en azından dayanılır bir mide bulantısı mı yapıyor, 25 mg çok düşük bir doz bu dozu kullanıp da bu yan etkileri görenler var mı, başladığımızda bu ilaç ne kadar süre yan etkilerine devam ediyor mide bulantısına falan bunları merak ediyorum. Lütfen kullananlar yardımcı olursa çok çok svinirim. Herkese canı gönülden acil şifalar diliyorum.

Aynı durumdayız sanırım. Ben de 25 mg alıyorum ama 1.hafta itibari ile tam doza 50mg.a geçmemi istedi .İştahsızlık başlamıştı hastalığımla beraber. İlaca başlamadan bir gün evvel de biraz istifra etmiştim.Ama ilacı aldığım ilk gün itibari ile her yediğimi çıkarır oldum.Şimdi mide bulantı ilacı aldım onunla devam ediyorum. İnş problem olmaz. Ben de tam doza geçmeye de korkuyorum.

Bu ilaç için etken doz 50 mg. mış zaten;sizin doktorunuz hep 25.mg mı içmenizi önerdi ?

ilk kullandığınız zamanlar ilaç 2 haftada etkisini göstermeye başlıyor işte o zaman mükemmel oluyor çok güveniyorsunuz kendinize ve herşey gözünüze kolay geliyor, toplum önünde konuşmak falan bebek işi gibi geliyor ama uzun süre kullanınca etkisi zamanla geçiyor malesef başka hap veriyorlar, ama ilk zamanlara göre çoğu şeyde iyi oluyorsunuz.

İlacın etkisi kayboluyor derken nasıl :( Yan etkiler zamanla azalıcak diyor doktorum ama iyileştirici etkisi için zamanla azalır dememişti :(

Aynı durumdayız sanırım. Ben de 25 mg alıyorum ama 1.hafta itibari ile tam doza 50mg.a geçmemi istedi .İştahsızlık başlamıştı hastalığımla beraber. İlaca başlamadan bir gün evvel de biraz istifra etmiştim.Ama ilacı aldığım ilk gün itibari ile her yediğimi çıkarır oldum.Şimdi mide bulantı ilacı aldım onunla devam ediyorum. İnş problem olmaz. Ben de tam doza geçmeye de korkuyorum.

Bu ilaç için etken doz 50 mg. mış zaten;sizin doktorunuz hep 25.mg mı içmenizi önerdi ?
Merhaba,
Teşekkür ederim cevabın için ve çok çok geçmiş olsun, acil şifalar hepimize.

Doktorum sadece 6 ay boyunca 25 mg almamı söyledi. Anksiyete başlangıç seviyesindeymiş ve yüksek doz vermek istemediğini söyledi.
Dediğim gibi kusma fobim olduğu için açıkcası kullanmaya çok çekiniyorum. Aynı zamanda ilacı kullanan bazı arkadaşlar yabancılaşma, çevreye karşı ve insanlara karşı garip hissettiklerini söylemişler bazı forumlarda. Bunlarla ilgili senin görüşlerini alabilir miyim?

Açıkcası ilaç kullanma taraftarı değilim hiç bir zaman. Ki ağrım olduğunda bile mümkün mertebe asprin bile içmem. Belki de aksiyeteyi kendimiz aşma konusunda çaba sarfetmeliyiz. Birbirimize destek olmalıyız.

Lütfen tecrübelerini, ilaca ilk başladığın zamanlardaki etkileri, ne kadar süredir kullandığını vb. gibi bilgileri paylaşabilir misin?

Tekrar acil şifalar.

Back