Derdi de dermanı da veren Allahtır, süt ürünlerini kesip ( kireçlenme yapıyor ve romatizma türevlerine iyi gelmiyor) düzenli hacamat, egzersiz , stressiz hayat, sağlıklı beslenme vs dikkat ederseniz Allahın izni ile uzun yıllar büyük ilerleme olmadan lupus tutulum ve ataklarını uyutarak sağlıkla yaşarsınız, hayatınıza büyük bir format atmanız çok okumanız ve araştırmanız lazım, iyi bir romatoloji uzmanı bulmanız ve düzenli takip yapmanız gerekiyor öncelikle...Arkadaşlar bu konuda çok yazı yazılmış defalarca okudum ama sorumun cevabını bulamadım. 4 ay önce doğum yaptım ve sonrasında eklem ağrılarım oldu testler yapıldı ve lupus pozitif çıktı. Ben şunu merak ediyorum lupusla normal bir hayat sürmek mümkün mü yoksa mutlaka tutulumlar ve ağrılar olur mu ? Lupus hastası olup hafif seyreden var mı ? Şu zama kadar okuduklarımda hep ağır tablolar zor hikayeler gördüm. Dogum sonrası beynimde pıhtı attı ve felç geçirdim günlerce yoğun bakımda yattüzerine bu hastalıgımın olduğunu öğrenmek yıktı beni. Aylardır her günüm hastanede geciyor zaten. Bebegimi sağlıkla büyütememekten korkuyorum.
Teşekkür ederim.Çok geçmiş olsun demeye geldim.
Çok geçmiş olsun, moralinizi yüksek tutun, Bebeğinizi sağlıkla büyütün, güzel günler diliyorum.Hastalik hakkında bilgim yok,acil şifalar diliyorumArkadaşlar bu konuda çok yazı yazılmış defalarca okudum ama sorumun cevabını bulamadım. 4 ay önce doğum yaptım ve sonrasında eklem ağrılarım oldu testler yapıldı ve lupus pozitif çıktı. Ben şunu merak ediyorum lupusla normal bir hayat sürmek mümkün mü yoksa mutlaka tutulumlar ve ağrılar olur mu ? Lupus hastası olup hafif seyreden var mı ? Şu zama kadar okuduklarımda hep ağır tablolar zor hikayeler gördüm. Dogum sonrası beynimde pıhtı attı ve felç geçirdim günlerce yoğun bakımda yattüzerine bu hastalıgımın olduğunu öğrenmek yıktı beni. Aylardır her günüm hastanede geciyor zaten. Bebegimi sağlıkla büyütememekten korkuyorum.
Teşekkür ederim.
Hayır hic olmadımerhaba
Hastalıkla ilgili çok bilgim yok sadece genetik geçişli olduğunu duymuştum sanki belki farklıdır ama doğuma kadar hiç belirtiniz olmadı mı?
Çok geçmiş olsun
Teşekkür ederim cevabınız için.çok geçmiş olsun öncelikle. bende lupusum ve benimde doğumdan 4 ay sonra başladı. yaklaşık 8 yıldır benimle. benimki dle olan yani deride tutulum var. doktorlar dua et ki sadece deride kalsın diyorlar. stres durumunda inanılmaz alevleniyorlar. dr lara söylediğim zaman hiç alakası yok diyorlar ama 8 yıldır öğrendim artık. sakin kalmaya çalışın verilen ilaçlarınızı kullanın. romatoloji kısmında hastalığı ilerleyenleri gördüm çok üzücüydü. o yüzden verilen ilaçları ihmal etmeyin.ayrıca genetik bir hastalıkmış. ilk bende tespit edildi. sonrasında 15 yaşımdaki yeğenimin eklemleri ağtımaya başlayınca dr a gitti maalesef o da lupus çıktı. herkeste farklı seyrediyor.
çok geçmiş olsun öncelikle. bende lupusum ve benimde doğumdan 4 ay sonra başladı. yaklaşık 8 yıldır benimle. benimki dle olan yani deride tutulum var. doktorlar dua et ki sadece deride kalsın diyorlar. stres durumunda inanılmaz alevleniyorlar. dr lara söylediğim zaman hiç alakası yok diyorlar ama 8 yıldır öğrendim artık. sakin kalmaya çalışın verilen ilaçlarınızı kullanın. romatoloji kısmında hastalığı ilerleyenleri gördüm çok üzücüydü. o yüzden verilen ilaçları ihmal etmeyin.ayrıca genetik bir hastalıkmış. ilk bende tespit edildi. sonrasında 15 yaşımdaki yeğenimin eklemleri ağtımaya başlayınca dr a gitti maalesef o da lupus çıktı. herkeste farklı seyredi
Evet kan sulandırıcı kullananlara ve kansız olanlara yasak , rabbim acil şifalar versin inşallahCevabınız için tesekkür ederim. Pıhtı riskim devam ettiği için kan sulandırıcı kullanıyorum ve hacamat yasak fakat diger tavsiyeleriniz icin cok tesekkurler.
Ben de öğretmenim, bu hastalık eğer ki dikkat edilmez ise Allah korusun insanı yatalak eder , lupus romatizmanin çeşitlerindendir, bende de genetik olarak ailemden kalma romatizma var , ben hayat kalitemi arttırarak başa çıktım, doğumdan sonra aksatsam da eski düzenime dönme çabası içindeyim, her zaman hareketli olmalı , düzenli ve sağlıklı beslenmeli ve de spor, egzersiz hayatınızda bir yaşam stili haline gelmeli, bunlara dikkat ederseniz güzel ve sağlıklı bir hayat yaşarsınız, ve tabi psikoloji en önemlisi, stres bu hastalığın düşmanı ...Peki sizin bu 8 seneniz nasıl gecti acaba ? Tutulumlar oldu mu olduysa ne sıklıkla ? Ağrı ve hastaneye yatışlar oldu mu ? Ben öğretmenim. Meslegimi yapabilir miyim acaba ? Herkeste farkli oldugunu anladım aslında ama okuduklarımım arasında hiç iyi örnek yok. Herkes zorluklarından ve hayatlarını nekadar kötü etkilediginden bahsetmis 1 tane bile iyi örnek duysam morel olacak aslında.
kesinlikle stres benim hastalığımın ana nedeni.Ben de öğretmenim, bu hastalık eğer ki dikkat edilmez ise Allah korusun insanı yatalak eder , lupus romatizmanin çeşitlerindendir, bende de genetik olarak ailemden kalma romatizma var , ben hayat kalitemi arttırarak başa çıktım, doğumdan sonra aksatsam da eski düzenime dönme çabası içindeyim, her zaman hareketli olmalı , düzenli ve sağlıklı beslenmeli ve de spor, egzersiz hayatınızda bir yaşam stili haline gelmeli, bunlara dikkat ederseniz güzel ve sağlıklı bir hayat yaşarsınız, ve tabi psikoloji en önemlisi, stres bu hastalığın düşmanı ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?