Lucrin kullanmaya başladıktan sonra.

peteknur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
161
1
47
Arkadaşlar ben gecen hafta lucrin kullanmaya başladım.O zaman bana doktorum adetinin ikinci günü kan testi için geleceksin demişti.Şimdi 4. günü ne randevu verdi.Bu sırada da lucrine devam et dedi.Siz kaç gün kullandınız.....

Son düzenleme:
lucrini çatlatma iğnesini vurulana kadar kullandım ben. yalnız diğer ilaçlara başlayınca dozunu yarıya düşürdü doktor.

Canım öncelikle tedavin hayırlı olsun...
ben bir önceki adetin 21 .günü lucrine 10 ünite ile başladım. yeni adetimin 2.günü ultrason yapıldıktan sonra diğer iğnelere başlandı ve lucrin yarıya (5 ünite) düşürüldü.. Bugün 5.günüm ve ultrasonla bakıldı, kan verdim... Perşembe günü tekrar kontrole gideceğim. Yumurtalar yeterli büyüklüğe gelinceye kadar lucrine ve diğer ilaca devam edilecek, yani çatlatma iğnesi yapılsın deyinceye kadar devam...

Teşekkür ederim günışıgı.Seninde tedavin hayırlı olsun.Rabbim bizimde yüzümüzü güldürür inşallah.Bende adetimin 21. günü başladım ama 15 ünite hergün.Yarın kan esti için çağırdılar sanırım diğer iğnelere de yarın başlıycam.Ben lucrin i koldan yapıyorum acaba diğerlerini göbektenmi yapıcam bilgin varmı?

ben de bu ay kullandım lucrini. 10 gün kullandım sonra gonal f başladık.ama işe yaramadı. sadece1 yumurtam oluştu. lucrini her gün aynı saatlerde yapmaya çalış. iğnenin prıspektüsünde 10-20 gün kullanılır yazıyor ama tam bilemiyorum.

Neden sadece 1 yumurta oluştugunu söyledimi doktorun.Sanırım herkeste aynı etkiyi göstermiyor

Teşekkür ederim günışıgı.Seninde tedavin hayırlı olsun.Rabbim bizimde yüzümüzü güldürür inşallah.Bende adetimin 21. günü başladım ama 15 ünite hergün.Yarın kan esti için çağırdılar sanırım diğer iğnelere de yarın başlıycam.Ben lucrin i koldan yapıyorum acaba diğerlerini göbektenmi yapıcam bilgin varmı?

Canım teşekkür ederim.. Bildiğim kadarıyla lucrin yumurtaları ve hormonları baskılandırmak için(kontrol atına almak için ), diğer ilaçlarda yumurtaları büyütmek ve sayısını artırmak için kullanılıyor... ben iğnelerimi kendim yapamıyorum... lucrini karından diğerlerini kalçadan yaptırıyorum... Eğer kendin yapabiliyorsan sanırım karındanda yapılabiliyor, kişiye göre yönlendiriyorlar.. hem lucrin hem diğer iğneleri hergün aynı saatlerde yapman çok önemli.. birde ilaçların dozajına çok dikkat etmen lazım.. özellikle lucrine çünkü bir yandan baskı altına alıp, diğer taraftan büyütülmeye çalışılıyor... lucrin dozajı fazla olursa diğer iğnelerin hem dozajı hemde uygulama süresi dahada uzuyor... ilk denememde bu yüzden çok sıkıntı çektim... çok çok özen göstermek gerekiyor..

Son düzenleme:
kizlar peki adetin 21. gunu baslanan tedavi ne zaman son buluyor yani embryon transferi bende 22. gun basliycam doktorum ortalama olarak hersey yoluna giderse diye bir hesap yapti ve embryon transferi ignelere basldiktan 28 gun sonraya geldimi normalmi bu yaaaaa??????(uzun protokol ama bana cokk uzun geldi :KK43:(

Heeeeeyyyyyyyyyyy:lepi:
Tüp bebek yaptıranlar kimse lucrin kullanmadı mı:uhm:[/QUOTE

SLM Ben iki sene önce yaptığım tüp bebekte lucrin kullanmadım.Tekrar deniyoruz 06.07.2008 de lucrine başladım regl olmayı bekliyorum dr gitmek için dilerim Allah hepimize sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip eder

kizlar peki adetin 21. gunu baslanan tedavi ne zaman son buluyor yani embryon transferi bende 22. gun basliycam doktorum ortalama olarak hersey yoluna giderse diye bir hesap yapti ve embryon transferi ignelere basldiktan 28 gun sonraya geldimi normalmi bu yaaaaa??????(uzun protokol ama bana cokk uzun geldi :KK43:(

canım ilaçlara verdiğin tepki ve yumurta gelişimin önemli.. mesala lucrin adeti geciktirebiliyor.. adetle birlikte başlayacağın iğnelerin yumurtaları büyütme süreci kişiye göre değişiyor... dozajlar değiştirilebiliyor... benim ilk denememde lucrin adetimi 5 gün kadar geciktirmişti, bu sefer gününde geldi... tedavi yaklaşık bir ayı buluyor canım... Tabii başka aksilikler çıkmaz ise... bazı kişiler ilaçlara aşırı tepki verebiliyormuş ve bu durumda tedaviyi yarıda kesebiliyorlar...

ayyy Allahim insallah hersey yolunda gider ....korkuyorum...

canım başladınmı sende tüp bebek ıcın tedeavıye ben pazar gunu lucrine başlıyorum yalnız bana doktor gonalf degılde puregon dıye farklı bır ıgne verdı gonalflerle aynıymış bılgısı olan varmı kızlar bununla ılgılı

canım başladınmı sende tüp bebek ıcın tedeavıye ben pazar gunu lucrine başlıyorum yalnız bana doktor gonalf degılde puregon dıye farklı bır ıgne verdı gonalflerle aynıymış bılgısı olan varmı kızlar bununla ılgılı

öncelikle hayırlı olsun. Hepimiz muradımıza erelim inşallah. Ben de Puregon kullandım. gonalf, Puregon, Monegon birbirinin aynısı ilaçlar....

mehaycım hesap doğru çok uzun değil.benim de 1 ay kadar sürecek.

canim ben agustosta basliycam sorun cikmazsa....

X