• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ltfen yardm delirmek zereyim

1bocuk1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2009
76
5
98
Diğer
merhaba;
benim 7aylık bir oğlum var ve aşırı hareketli fakat asıl problem uyku düzenin olmayışı.gündüz 1-2 saat aralıklarla yarım saat yada bir saat uyuyor ama gece nerdeyse hiç uyumuyor,gece saat 1den sonra yatıyor ve 1-2 kez uyanıyor saat sabah 6dan sonra ise hiç uyumuyor,çıldırmak üzereyim,2-3 saatlik uykuyla idare ediyorum uzun zamandır ama artık vücudum kaldırmıyor bunu,aşırı sinirli birisi oldum,midemde ağrılar başladı,ve artık bebeğime bile sinir olmaya başladım ilgilenmek gelmiyor içimden.
normalde bu aylarda gündüz uykusunun az gece uykusununda deliksiz sabaha kadar olması gerekmiyormu.bu durumu nasıl düzeltebilirim,gece çayları işe yararmı acaba,lütfen bi akıl verin Allah rızası için tükendim artık :çok üzgünüm:

merhaba,gündüz 1-2 saat aralıkla yarım saat yada 1 saat uyuması
kısa ama sık bence,bunun yerine biraz daha fazla uyanık tutup daha fazla
uyumasını sağlasanız.benim oğlumda 7 aylık gündüzleri 2 defa uyutuyorum.

merhaba;

durumunuza çok üzüldüm fakat yapacak bişey yok. bazı çocuklar uykuyu sevmiyor öyle kitaplarda yazdığı gibi gece delikdiz uyumalar falan şahsen görmedim. benim oğlum 22 aylık hala gece uykumuzu düzene sokmuş değiliz. bebekken daha kötüydü yarım saatte bazen saatte bir uyanırdım. size tavsiyem gündüz onunla beraber uyumanız bu hem size iyi gelecek hem de onun deliksiz 1-2 saat uyuması için işe yarayacaktır. 7 aylık bir bebeğin gündüz 2 kere 2-3 saat uyuması yeterli diye hatırlıyorum.

kolay gelsin.... bugünler geçici unutmayın ve sabırlı olun. bebeğiniz sizin bir parçanız ve size muhtaç böyle düşünün ve ona sinir olmayın.:)

geceleri sık sık uyanmak hatta uyuyamamak çok sinir bozucu gerçekten,saçımı başımı yolup ağlayarak sabahladığım geceleri hala unutmuş değilim bu sebeple..
akşam saat 18:00 den sonraki uykuları tamamen kaldırmalısınız herşeyden önce. gece uykusuna yatmadan en azından 4 saat uyanık olması gerekiyor derin bir uyku için.gece uyandığında meme ya da biberon veriyorsanız bu da sebeptir uyanması için,bu alışkanlıktan da vazgeçirmeniz şart,gece 12 ile sabah 6 arası beslenmesi doğru değil zaten uyku düzeni bakımından..
allah kolaylık versin..

bence gündüzleri cok sık uyuyo.benım oğlumda en fazla 3 defa uyuyo aksam 8 de bi yatıyo sabah 6 gibi kalkıyo.gündüzleri bu kadar sık uyursa cocukta haklı.gündüzleri biraz uyutmamaya calısın.

merhaba;
benim 7aylık bir oğlum var ve aşırı hareketli fakat asıl problem uyku düzenin olmayışı.gündüz 1-2 saat aralıklarla yarım saat yada bir saat uyuyor ama gece nerdeyse hiç uyumuyor,gece saat 1den sonra yatıyor ve 1-2 kez uyanıyor saat sabah 6dan sonra ise hiç uyumuyor,çıldırmak üzereyim,2-3 saatlik uykuyla idare ediyorum uzun zamandır ama artık vücudum kaldırmıyor bunu,aşırı sinirli birisi oldum,midemde ağrılar başladı,ve artık bebeğime bile sinir olmaya başladım ilgilenmek gelmiyor içimden.
normalde bu aylarda gündüz uykusunun az gece uykusununda deliksiz sabaha kadar olması gerekmiyormu.bu durumu nasıl düzeltebilirim,gece çayları işe yararmı acaba,lütfen bi akıl verin Allah rızası için tükendim artık :çok üzgünüm:

merhaba..arkadaşım..bende uykusuz huzursuz bir çoçuk büyütüyorum..çok zor çok zor..çok şey denedim ama faydasını görmedim oğlumu uyutamadım..şöyle 2 saat uyusada bir uyusam diyordum..ama şans bize güldü....

1 yaşına kadar her yarımsaatte uyandı ağladı.....ben hep 2 saat salla 10 dakka uyu..hemen yatağına yatıramıyodum..kucağumda tutuyodum....tam dalınca yatırıyodum..20 dk.uyuyodu....çaylar masajlar sıcak su banyoları.hiç fayda etmedi..hep ağladı..çok gazlı idi..
10 aylıkken günde sadece 1 saat uyuyodu..12 de yatar 13.30 da kalkardı sonra ta akşam 23 temi nezaman ..uyur sonrada 20 dakka da bir...
çok dr..a gittik...normal olduğunu bazı bebeklerin böyle olduğunu...büyüdükce düzeldiğini vs.....dr..umuz atarax diye bir şurup vermişti çok zorda kalırsan ver demişti..kendini çok kötü hissettiğinde..bende birgün dayanamadım verdim..bekliyorum oğlum uyusun..bekle bekle..yine uyumadı...her çoçukta herşey aynı olmuyo..

annem devamlı çanakkale den gelirdi..ist.yanımıza....kadın yorgunluktan mahfolurdu..
otobüstede hiç uyuyuyamaz.bir dediki şu oğlumun ilaçında içeyimde yolda belki biraz uyurum..kadını haremden bindirdik...çanakkkale iskele muavin uyandırmış..öyle uyumuş senin oğlun nasıl uyumadı diyodu..

neyse..uzun oldu..şu an 2.5 yaşında..gündüz leri hiç uyumuyo artık...gecede 11 de yatar sabah en geç 7 de..3-4 kere uyanır..yani halen çok uyumuyo...
bu cinsler böyle kimsi tavuk gibi uyur kimisi baykuş gibi öter durur...

bu arada ben 15 aylıkken oğlum psikiyatıra gittim biraz destek aldım..çok iyi geldi..ialç kullandım..çok sinirlenmeye başlamıştıda..

merhaba..arkadaşım..bende uykusuz huzursuz bir çoçuk büyütüyorum..çok zor çok zor..çok şey denedim ama faydasını görmedim oğlumu uyutamadım..şöyle 2 saat uyusada bir uyusam diyordum..ama şans bize güldü....

1 yaşına kadar her yarımsaatte uyandı ağladı.....ben hep 2 saat salla 10 dakka uyu..hemen yatağına yatıramıyodum..kucağumda tutuyodum....tam dalınca yatırıyodum..20 dk.uyuyodu....çaylar masajlar sıcak su banyoları.hiç fayda etmedi..hep ağladı..çok gazlı idi..
10 aylıkken günde sadece 1 saat uyuyodu..12 de yatar 13.30 da kalkardı sonra ta akşam 23 temi nezaman ..uyur sonrada 20 dakka da bir...
çok dr..a gittik...normal olduğunu bazı bebeklerin böyle olduğunu...büyüdükce düzeldiğini vs.....dr..umuz atarax diye bir şurup vermişti çok zorda kalırsan ver demişti..kendini çok kötü hissettiğinde..bende birgün dayanamadım verdim..bekliyorum oğlum uyusun..bekle bekle..yine uyumadı...her çoçukta herşey aynı olmuyo..

annem devamlı çanakkale den gelirdi..ist.yanımıza....kadın yorgunluktan mahfolurdu..
otobüstede hiç uyuyuyamaz.bir dediki şu oğlumun ilaçında içeyimde yolda belki biraz uyurum..kadını haremden bindirdik...çanakkkale iskele muavin uyandırmış..öyle uyumuş senin oğlun nasıl uyumadı diyodu..

neyse..uzun oldu..şu an 2.5 yaşında..gündüz leri hiç uyumuyo artık...gecede 11 de yatar sabah en geç 7 de..3-4 kere uyanır..yani halen çok uyumuyo...
bu cinsler böyle kimsi tavuk gibi uyur kimisi baykuş gibi öter durur...

bu arada ben 15 aylıkken oğlum psikiyatıra gittim biraz destek aldım..çok iyi geldi..ialç kullandım..çok sinirlenmeye başlamıştıda..

çok iyi anlıyorum seni,geçer geçer diye sabrediyorum ama pek de geçecek gibi değil,kendince bi düzeni var ve onu hiç bi şekilde bozamıyoruz,bizde yarın doktora gidicez,bakalım ne tavsiye edecek.bende eşimde bunalıma girdik artık.hamileyken pek hareketli değildi,6.aydan sonrada dönmedi hiç ve sezaryenle doğdu,bende dönmeyince hep diyordum,bu kesin çok sessiz sakin bi bebek olcak herhalde diye:))) nerdeeeeee karnımdaki günlerin acısını çıkarıyor galiba delikafadulden

merhaba;
merhaba benim kızda geceleri aynen 23 kez kalkıyo süt meme mama vs... sabahta 5 -6 gibi uyanıyo gün içinde 1- 2 şer saatlik 2- 3 kez uyuyo napiim ağlıyo uyumasını nasıl engelliyim.valla çok zor 8 aydır hiç uyumadım napıcaz bilmem:1hug:a.s.:nazar:

merhaba benim kızda geceleri aynen 23 kez kalkıyo süt meme mama vs... sabahta 5 -6 gibi uyanıyo gün içinde 1- 2 şer saatlik 2- 3 kez uyuyo napiim ağlıyo uyumasını nasıl engelliyim.valla çok zor 8 aydır hiç uyumadım napıcaz bilmem:1hug:a.s.:nazar:

benimki dün gece tam 2 de uyudu hortlak gibiyim resmen,birazdan doktora gidicez bakalım ne diyecek,doktorda hiçbir tavsiyede bulunmuyo.bu doğduğundan beri böyle,inşallah hepimizin bebişleri tez zamanda uysallaşır :Saruboceq:

uff canım yaaa anason çayı dene
gece çayları dene benim oğluma iyi geldi
ablamaın bebişine de geldi
öteki yiyenimede inş sanada gelirr.
kaydirigubbakcemile5

canım yaa uyumayan çocuk çok zor yaa allah kolaylık versinn umarımm düzelir her çocuk aynı değildir duan edelimki hastalık vermesin yavrularımıza olsun yinede şükredecez anne olmak kolay değill yemın edıyorumm ben anne olduktan sonraa annemin kıymetını daha cok anladım benımde oglum uyumazdı dua ederdim bir gelse alsında bende 1 saat uyuyayım diye hele ben hastalandıgımda oda hastalanırdı sütümden gecerdıı oğlumla beraber yatardıkk oturur ağlardımm çok zorr herşey yoluna girerr kendıne dıkkat ett sağlına canımm bebegının ençok sana ihtiyacının olduğunu unutmaa:))

Back