Londra´ da ya da Ingiltere´de kursa gitmiş olan var mı?

vegateryan

bu ara burda takılıcam, az öteye kayın
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2008
425
5
296
35
İstanbul
arkadaslar ailem yurt dışında dil eğitimi görmemi istiyorlar..bunun içinde tercihleri londra..bildiğiniz bir kurs varmı..aynı zamanda kalıcak yer bulan kurslardan olması gerek(baska bir ailenin yanında kalma gibi seceneklerde var)..birde gidenlerin ingiltere ile ilgili gözlemleri nelerdir ..şimdiden teşşekkürler arkadaşlar..a.s.

Yurtdışı eğitim danışmanlığı firmalarını öncelikle netten incele ve sonra giderek yüzyüze konuş.. Öncelikle bütçeni ayarlamalı ona göre de bir ülke ve dil kursu seçmelisin. bu araştırma aşaması çok kafa karıştırıcıdır... Çünkü sana firmalar birçok okul önerisinde bulunacaktır. Bu arada anlattıkları herşey doğru değildir. Ben kısaca sana kendi deneyimimden bahsediyim sonrasında merak ettiklerini sorarsın. İlk yurtdışına gitmeye karar verdiğimde ilk önce İngiltere'yi düşündüm. Sonrasında Avustralyaya karar verdim... Fikir değiştirmemde birçok önemli sebep vardı tabii... Birincisi ingilterede 6 aylık kurs yerine aynı fiyatla Au'da bir sene kalabiliyordum. İkincisi iklim sürekli yağmurlu bir hava yerine sürekli güneşli bir yeri tercih ederdim:) Türklerin az olduğu bir şehir seçtim. Ayrıca avustralyalıların çok daha yardım sever ve sıcak bir millet olduğu da ortadaydı. Sonuçta gittim ve kararımdan dolayı hiç pişmanlık duymadım. İnanılmaz bir deneyimdi.
Merak ettiğin birşey olursa yaz lütfen... Önceliklerini belirleyerek araştırmaya başla... sevgiler

eğer mümkünse sizinle avustralya deneyimleriniz hakkında konuşmak isterim, yurtdışında ingilizce dil eğitimi konusunda oldukça yardıma ihtiyacım var.

canım cok teşekkür ederim..avustralya yı bende düşündüm..londradanda daha uygun diye duydum..ama bizimkiler istemedi..cok uzakmış (sanki londra cok yakın)..peki bir ailenin yanındamı kaldın..beni ailenin yanında kalmak fikri korkutuyo..alışamıyacakmısım gibi geliyo

vegateryan evet Avustralya'nın tek dezavantajı var o da çok uzak olması ama bu kadar....20 saat uçtum yaaa:)) ingiltereye göre çok daha güvenli bir ülke... suç oranı %3.... kalacağın yere gelince ne kadar kalacağına bağlı... ben ilk ay aile yanında kaldım...alışma evresi ve azda olsa ingilizce pratik yapmak için aile yanı güzeldi.. daha sonrasında oda kiraladım... fiyat açısındanda aile yanından daha ucuza geliyor oda kiralamak... ama kesinlikle türklerden uzak durmak lazım... yoksa gidip orada kaldığınla kalır tek kelime öğrenemezsin...
eyıldız elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım...sor lütfen...
bu arada ben perth şehrine gittim... özellikle sydney ya da melbourne tercih etmedim çünkü oralar türk kaynıyor... şunuda belirteyim au da çalışma izni var perth de iş bulmak zor değildi ben 3. ayımda çalışmaya başladım haftalık masrafımı çıkardım...

çok uzun olmamamakla birlikte iki haftalık bir sürede English Time londra şubesinde derslere girdim,ama şunu söyleyebilirim;o kadar para verip te londra'da o kursa gidilmez;çünkü çok başarısız bir kurs..öğretmenler kötü,ortam kötü,sınıflar kalabalık ,tek avantajın londra da olmak olur,tabi o kadar zenginsen..ama bir arkadaşım londra da oxford ingilizce kursuna gitti,o çok memnundu,ama nereye gidersen git olay gene sende bitiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…